julianna16 27.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Aniu, Tak sobie pomyślałam, że może wystarczy łóżko polowe? Takie można nawet trzymać dobrze zabezpieczone na tarasie i rozkładać w razie potrzeby w pokoju siostry . Zmierz dobrze tego hemnesa i "przymierz" bo to spore łóżko. Może przytłoczyć małe pomieszczenie. Zajrzyj do Aliji - jej córeczka już je ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 28.02.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) O, dziękuję Ewciu, już pędzę do Aliji Też zastanawiałam się czy takiego łóżka ze schowanym drugim a'la polowym, nie zrobiłby mi stolarz(takie ok. 120x200 lub 140x200 a to schowane miałoby ok.80x190). Ola prosi mnie o w miarę duże spanie (śpi z nią pies ) a widzę że na łóżko koncentruje się jej życie - laptop na kolanach, książki, koleżanki itp. Edit: Ewciu, masz racje, Alijka ma pokój Emi 17 m a ja raptem 11, nie będzie to dobrze wyglądało Edytowane 28 Lutego 2013 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.02.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Pokój Emi ma niespełna 15 m (ma odcięty narożnik i dlatego jest mniej). Jeśli masz zaufanego stolarza, to pewnie, że można takie zrobić Tylko kwestia ceny. Ja nie orientuję się jak się sprawy mają, ale chyba tanio nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 16.03.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Puk Puk! Co u ciebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.03.2013 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Jak na razie - lipa Wszystkie meble które mi się podobają są dosyć masywne. Więc postanowiłam zrobić szafę "na wymiar" no i rozpytuję stolarzy (unikam KOMANDORA bo robili mi szafki w łazience i co z tego że jakość niezła, monterzy nie popisali się ). U Natalii znalazłam namiar na firmę z Wrocławia która robiła jej meble w kuchni (zresztą bardzo piękne) zamierzam się do nich wybrać i popytać, tym bardziej że mogliby zrobić jeszcze biurko oraz zabudowę szafową w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.03.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Channelko - czy ja dobrze rozumiem, że piekarnik parowy sprawdza się ZAMIAST mikrofalówki? Normalnie można w nim pogrzać jedzenie (w zasadzie tylko do tego wykorzystuję mikro)? Jeśli tak to w tak krótkim czasie jak w mikrofalówce czy jednak to trwa długo zanim piekarnik się rozgrzeje? I napisz coś jeszcze o Thermomixie - pierwszy raz się spotykam z tym urządzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 18.03.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Sylwia - w moim piekarniku parowym można odgrzać jedzenie - II danie, zupę, pierogi, mięso itp. nie wiem jak z kawą czy herbatą bo tego NIGDY nie odgrzewałam. Trwa to dłużej niż w mikrofali średnio ok. 10 min. bo potrzebny jest czas do zagotowania wody na parę Ma też funkcje rozmrażania jedzenia, jak też pieczenia ciast piekarnik rozgrzewa się do temp. 230 stopni - tzw. gorące powietrze. Śmiało piekę mięso, ciasta drożdżowe, biszkoptowe i babkę. Nie piekłam jeszcze kruchego ciasta, więc nie wiem jak wychodzi. No i oczywiście gotuje na parze. Fajne jest to, że mięso np. kotlet schabowy po podgrzaniu w mikrofali lekko wysycha, a z mojego piekarnika, jest nadal wilgotny i soczysty. Ostatnio odgrzewałam lasagne - wyszła świetnie - jak świeżo upieczona. Thermomix - mój mąż mawia że robi wszystko tylko krawatów nie wiąże To taki robot do wszystkiego (nooo prawie), posieka, zmieli, utrze, zarobi i ugotuje. Zbudowany jest z silnika, 2l naczynia z nożami i nakładką "motylkiem" - służy on do ubijania śmietany, białek, ciasta. W robocie tym można zrobić farsz na pierogi, zagnieść ciasto (z pół kg mąki w 1,5 min ), ugotować zupę, zrobić surówki, kawę cappucino, zrobić (ugotować) ziemniaki pure, zrobić wiele drinków alkoholowych i bez (nasz ulubiony to likier jajeczny - nigdy się nie waży), zrobić lody śmietankowe, owocowe czy sorbety, sosy, masy do ciast, zmielić mięso (bardziej zmiażdżyć więc osobiście korzystam z maszynki do mięsa), zmielić ziarno na chleb, zarobić ciasto na chleb, zrobić naturalne kostki bulionowe, warzywne, rybne (bez konserwantów) oraz vegetę (na bazie włoszczyzny i soli morskiej). To tak ogólnie. Jeśli mam napisać coś bardziej szczegółowego to poproszę o pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.03.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Aneczko, trzymam kciuki za meble . Na pewno znajdzie się fachowiec, który zrobi porządne i idealne do pokoju Twojej Córki . Jak czytam o Twoich cudach, to aż chce mi się gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.06.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Aniu,Mebelki u Twojej nastolatki już są?Udało się wszystko pomieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 30.06.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Długo nie pisałam, brak czasu, no i szukanie wykonowacy mebli do pokoju córy. Koniec końców szafę zamówiłam w firmie "SIGMAT" we Wrocławiu (robili meble Natali i Madzi ). Jednocześnie zamówiłam u nich też szafę do przedpokoju, bo w czasie wakacji robimy wreszcie porzadek i tam (mam dość odkrtej garderoby i nieustannego bałaganu).Montaż już w piątek 5.07. Biurko chcę kupić w IKEA http://img838.imageshack.us/img838/4329/jkhd.jpg Uploaded with ImageShack.us Brakuje nam jeszcze najważniejszego - łóżka (jakoś ciężko nam się szuka), kolory wybrane, remonta miał się zacząć jutro - i....qrcze problem bo po deszczak przemokła ściana w pokoju Oli mam mokre plamy. Okazało się że jest nieszczelność pomiędzy daszkiem od klatki a ścianą (mieszkam na parterze) i te ulewy spowodowały zalanie pokoju. Teraz wyszło że ta ściana (od klatki (taki wiatrołap)) nie jest ocieplona, sam pustak a ja całą zimą walczyłam z wilgocią i zapachem stęchlizny w poku. Jutro idę na rozmowę do prezsa spółdzielni. Czy macie jakiś pomysł jak od ścrodka odciąć sie od przemakajacej sciany????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.07.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Aniu, przykro mi, że Ty też masz "niespodzianki". Chyba lepiej takie rzeczy zabezpieczać od zewnątrz. Nie znam się dobrze . Jak rozmowa z Prezesem Spółdzielni? Naprawią? Biurko bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.07.2013 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 (edytowane) Ponoć daszek został naprawiony ale ja tego nie widziałam, mimo iż daszek widzę z okna.... Po moich pismach z usterkami - 25.07. ma chodzić komisja i zrobić przegląd gwarnacyjny mieszkani - ciekawa jestem co z tego wyniknie. Plamy na ścianie wyschły (ale i mało padało), choć klimat "morski" nadal w pokoju panuje Postanowiłam ubezpieczyć dodatkowo mieszkanie od zniszczenia - zawilgnięcia mebli i odzieży - jakby co to będę ścigała ubezpieczyciela a on - spółdzielnię. A z dobrych wiadomości.....mam szafę w przedpokoju wieczorkiem wkleję zdjęcia. Edytowane 14 Lipca 2013 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Tak wygląda moja szafa w przedpokoju: Uchwyty na drzwiczkach tymczasowe - moje przyjdą za ok. 3 tyg - rozmiar taki sam tylko takie chromowe błyszczące mają być. Szafa - biały lakier http://imageshack.us/a/img835/6167/mbw7.jpg Widok z salonu:http://imageshack.us/a/img560/7872/ekz6.jpg Nie zrobiłam zdjęć zanim "się wprowadziłam", wybaczcie więc nieporządek: http://imageshack.us/a/img829/6223/ciba.jpg Jak na razie jestem baaardzo zadowolona. Górne pawlacze otwierane są na docisk, tak samo dolne szuflady (nie chciałam uchwytów bo przedpokój jest wąski i obijałabym kostki). Edytowane 15 Lipca 2013 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) I mam jeszcze jedną prośbę - muszę do końca tygodnia zamówić cegiełkę na ścianę (mąż ma urlop i będzie kladł) i mam małego zonka. Czy cegiełkę położyć tylko na ścianie w pokoju i kuchni (jest to tzw. komin - wentylacja, kanalizacja itp), czy też wyjechać do przedpokoju (ma być pomalowany w kolorze szarym, jedna ściana ze względu na szafy jest prawie cała biała). Chodzi mi o te ściany: krzyżyk czerwony ozncza że cegiełka będzie czarny - zastanawiam się... http://imageshack.us/a/img69/6626/sfg5.jpghttp://imageshack.us/a/img834/862/0joz.jpg Tam gdzie teraz są te kartony - będzie 2 drzwiowa szafa (analigiczna ja tak już zamontowana tylko z dwoma drzwiami, no i plytka na 40 cm beda same półki) Na tej ścianie zawiście duże lustro w ramie. No i czy też cegiełką obłożyć ściankę od "wewnątrz " kuchni przylegającą do przedpokoju? http://imageshack.us/a/img829/945/gbpi.jpg Edytowane 15 Lipca 2013 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 No i tu też mam problem zakochała si w dwóch plytkach - skrajnie róznych (myślę i myślę i myślę i nic nie mogę wymysleć), proszę o opinie, która lepiej będzie pasowała..1) plytka klinkierowa roben - sydneyhttp://imageshack.us/a/img12/3859/qrwr.jpg2)płytka CRH klinkier - nie wiem co to....ale baardzo ładnahttp://imageshack.us/a/img534/1327/i25t.jpg Bardzo prosze pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 15.07.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Bardziej podoba mi się ta druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dzięli Nelii - no więc 1 : 0 dla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 15.07.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Zapomniałam napisać, że szafa wyszła rewelacyjnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 15.07.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Zapomniałam napisać, że szafa wyszła rewelacyjnie! Ooooo, barzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 16.07.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Cześć Channel, witam się u Ciebie przyszłam od Ewy w odpowiedzi na apel przegladne wątek a poki co zdecydowanie oddaje głos na rudą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts