Moorela 31.07.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 To teraz czekamy na gotową ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.08.2013 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dzisiaj przyjechały moje cegiełki..... są....hmmmm... śliczne Jutro zaczynamy zabwę w układanie ich na scianie... No i opiekuje sie maleńką jaskółką - mam nadzieję że biedactwo przeżyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.08.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Channel, pisałam to już chybau Basi,ale jeśli mogę coś doradzić z cegłą zmierzcie sobie najpierw ile rzadkow Wam wejdzie i co ile układać (czyli jaka fuge), żeby Wam potem jakaś nieszczęśliwa polowka nie została, jak nam potem rozbieralismy kilka rzędów i rozrzedzalismy albo ściskalismy już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 06.08.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 MoorelkoMyślę, że tak zrobimy! Dzięki za radę! Ja muszę obłożyć cały "komin", a ze względu na zabudowę z k-g rury gazowej po jednej częśći komina, halogeniów od stroty pokoju, wentylacji od strony kuchni - muszę zgrać wysokość wysztkich tych miejsc i nadrabiać fugą... Oj mamy stracha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 08.08.2013 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Cegiełka "kładzie się" rękami męża. Idzie to jak po grudzie, sama nawet nie wiem dlaczego. Na razie na ścianie jest sześć rządów, no troche mało..., trochę kolor mnie przeraża - mam nadzieję, ze jak będzie cała i zafugowana to będzie lepiej, teraz przy moim swietle ma kolor RÓŻOWAWO - ŚLIWKOWY! Przy szarej podłodze wyglada rewelacyjnie, przy jesionie - nie bardzo Może to efekt też tego ze w pokoju mam wszystko brązowe (stare meble) i to w odcieniu starej wiśni oraz kanapę w kolorze dębu - totalny kipisz brązów..... Z dobrych informacji - wczoraj moje mieszkanko otrzymalo listwy przypodłogowe - wyszły świetnie W wolnej chwili wrzucę zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 08.08.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Channel super, ze cegielka juz "sie kladzie" czekam na fotki, z pewnoscia bedzie wygladala pieknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Channel, poczekaj na efekt końcowy, nie ma co panikować za wcześnie, będzie dobrze Czekam na zdjęcia koniecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 10.08.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzisiaj, przy większej ilości "pasków" ścianka prezentuje się następująco: Zdjęcia są zrobione od strony kuchni: http://imageshack.us/a/img39/636/o19d.jpg http://imageshack.us/a/img809/2564/2f6m.jpg W tle załapała się nowa szafa w przedpokoju - siostra poprzedniej (na wcześniejszych zdjeciach stały tam kartony) http://imageshack.us/a/img834/8020/8scj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Ale numer z tymi kolorami . Szkoda, że ta sydney okazała się brązowa. Masz już fugi? Pokaż Aniu jak wyszło ostatecznie . Tak sobie myślę, że jak Ci się znudzi to sobie pomalujesz na grafitowo, a potem na biało, a potem na... jaki będziesz chciała . Co z usterkami? Naprawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.08.2013 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Oooooo!! Jak ja przeoczylam posta że zdjęciami?? No proszę proszę, pięknie to wygląda. Bardzo ładnie kontrastuje z biela mebli. Dobry wybór Channel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.08.2013 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ewciu, Moorelko bardzo dziękuję za odwiedziny. Usterki mają naprawić, ale... aby zrobić nową gładź na ścianie w kuchni muszę zdjąć szafki wiszące. One mają jakies takie dziwne mocowania noi firma która je składała zdejmie mi je i powiesi, wypoziomuje ale odpłatnie i to nie mało a spółdzielnia nie chce zwrócić mi kosztów Ścianki wyszły nawet fajnie. Teraz fugujemy - idzie to jak przysłowiowa krew z nosa! Postaram się dzisiaj pstryknąć jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.08.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) channelko - czy mogłabyś pokazać szafę w przedpokoju w całej okazałości? Bardzo ładnie proszę Edytuję, bo już znalazłam zdjęcia - nie wiem jak ja mogłam je wcześniej przeoczyć bo dziennik staram się podczytywać na bieżąco w miarę "wolnego" czasu:) Pytanie w takim razie jeśli nie masz nic przeciwko: Jakie są jej wymiary i ile Cię kosztowała. Zastanawiam się cały czas czy lakier czy mdf bo cena lakieru powala z nóg, więc zdecydowałam, że będzie tylko w kuchni i łazienkach (tam gdzie mokro) a w wiatrołapie przyoszczędzę i zrobię z mdf ale szczerze - nie wiem czy to dobry pomysł. Podobno mdf mało trwały jest... Doradźcie coś proszę. P.S. I jeszcze - pewnie nie pamiętasz ale doradzałaś mi kiedyś w sprawie piekarnika parowego no i mam go Mój własny Co prawda nie używany jeszcze bo kuchnia będzie dopiero za miesiąc ale już go sobie głaskać mogę Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 22.08.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Channel nadrobiłam kawałeczek u Ciebie i widzę, ze wybrałaś tą samą cegiełkę co i ja Położona na ścianie mi się bardzo podoba Szczególnie w zestawieniu z szarością. Ja zamawiałam z dwóch różnych partii. Cześć teraz a część ze dwa lata temu i obie partie bardzo różnią się kolorystycznie. Ta stara ma właśnie takie śliwkowe odcienie na niektórych cegiełkach a ta nowa jest zupełnie ruda. Wymieszaliśmy je razem i z efektu jestem zadowolona U Ciebie też będzie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.08.2013 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Sylwiamoja szafa jest duża- 200cm długa no i 250cm wysoka, oraz 60 cm głęboka. Drzwiczki mają "cichy domyk", szuflady są na pełnym wysuwie, zamykane na dotyk. Szafki górne (tzw. pawlacze)- też zamykane na docisk. Wykonawca był polecany na forum, bardzo sympatyczny i terminowy. Cała szafa kosztowała 6 tyś. z montażem. Lakier jest piękny, ale... trzeba uważać bo jest "delikatny" tzn. ja wykle trzaskam rurą od odkurzacza, wiec tylko przy tej czynności zalecam ostrożność. Świetnie się go myje - psik psik do luster sprawę załatwia Troszkę mniejszą mam szafę u dzieci w pokoju - jak skończę malować ściany, zamieszczę zdjęcia. Mam szafki lakierowane w łazience już od roku - jestem bardzo zadowolona. Cieszę się, że mogłam pomóc w sprawie piekarnika niech się świetnie sprawuje i smacznie gotuje. Ja po roku nadal jestem swoim zachwycona, robię w nim coraz więcej potraw, mam nadzieję że i Ty będziesz też tak bardzo zadowolona. A tak w ogóle, bardzo dziękuję, że zaglądasz TwoOfUs bardzo, bardzo dziękuję za wizytę Że mamy taką samą cegiełkę zorientowałam się gdy w googlach wpisałam "alt maas i styl glamour" i w grafice pokazały się Twoje wizualki - przypomniałam sobie, że już te zdjęcia widziałam....przepraszam że niechcący zgapiłam, ale Twoje wizki były kiedyś moją inspiracją - pomieszanie różnych stylów z naciskiem na ich elegancję. Twój wątek uświadomił mi że można połączyć elementy różnych stylów w jedną całość, tak że bardzo, bardzo Ci dziękuję. Nie ukrywam, że Twoja cegiełka podoba mi się bardziej niż moja Czy swoją cegiełkę impregnowaliście przed fugowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 22.08.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Channel napisałam u siebie ale odpiszę i tutaj Ja jeszcze nie impregnowałam cegiełki ale chyba wolałabym to zrobić przed fugowaniem. Wydaje mi się, że będzie łatwiej, bo nie będę musiała uważać żeby nie pomazać fugi Mój brat impregnował po fugowaniu i miejscami fuga zabrudziła się pyłem z cegły Chociaż i tak pewnie trzeba być ostrożnym żeby nie mazać przestrzeni pomiędzy cegiełkami bo może fuga nie będzie się trzymała. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.08.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 witam cegla prezentuje sie bardzo ladnie jak bedzie z fugami to zapewne "wyjdzie" jej urok szafa super lubie takie duze i eleganckie szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 26.08.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Jak mi miło, że zagladcie - dziękuję! Słonko jak na razie to fugi sa tylko w dolnych rzędach... mąż z uporem twierdzi że on "sam!" i nie pozwala mi wziąć fachmana, no i trwa to i trwa...może na Boże Narodzenie zdąży Dzisiaj za to pomalowałam córce pokój, jedna ściana niebieska (taki kaszubski ten niebieski), pozostałe szare. Wybrałam farby firmy KABE, ale cos mi je skopali - przy malowaniu rozcierałam odrobinki barwnika - widać źle je wymieszali Zresztą jutro jeszcze druga warstwa no i "się obaczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.08.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dobrze, że ma "chęci" . Pozwól mu - niech zostanie bohaterem w swoim domu . Jestem ciekawa tego kaszubskiego niebieskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.08.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 dokladnie jak ma checi, niech dziala ja tez malowalam Kabe i bylam bardzo zadowolona ..... ale ponoc sa wlasnie pigmenty, ktore trudno sie mieszaja ........ kobitka mi cos o tym tlumaczyla na szczescie w moich szarosciach bylo ok pokaz te sciany tez jestem ciekawa ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 29.08.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 O jak miło że zaglądacie!!! Dzisiaj mąż zrobił kilka zdjęć ścianki ceglanej od strony pokoju - już wieksza część posiada fugi Mąż jakby lekkiego przyspieszenia dostał oto one: http://imageshack.us/a/img841/7320/eypt.jpg http://imageshack.us/a/img59/3026/rvy8.jpg http://imageshack.us/a/img42/6162/69cd.jpg Co do "kaszubskiej ścianki", mąż ją jutro ofoci - jego aparat w tel robi lepsze zdjęcia niż nasz domowy aparat - ten to strasznie przekłamuje kolory. Ale niestety malowanie skopałam Córa chciała tę jedną scianę w innym kolorze - nie wiedziałam jak zrobić aby "łaczenie" w narozniku ładnie wyszło. No więc okleiłam jedną scinę przy narozniku taśmą i pomalowałam "kolorem" - 2 razy. Ale aby nie tracic czasu pomalowałam pozostałe ściany zostawiajac ten pasek - jak zdjełam tasmę chciałam domalować brakujący fragment i wyszła kiszka - widoczny jest efekt zamalowywania paska. Chyba będę musiała lekko zeszlifować łaczenie papierem ściernym, zagruntowac i pomalować scianę jeszcze raz (dobrze że zostało mi jeszcze farby...eh..a szkoła juz się zaczęła i czasu mam zdecydowanie mniej) Słonko a jaki masz nr szarości - ja k-11740 - no i takie niebieski placuszki mi wychodzą (jak wyschło sa prawie niewidoczne) Słonko, Ewciu no, pozwalam się mężowi wykazać...nawet chwalę go że ma ochotę i że się stara, ale ten kurz i remont mnie dobija - a jeszcze czekaja nas poprawki gładzi, juz się boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts