Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

Kaki - jak miło Cię widzieć.

Dziękuję za prezent - lustro (moje jeszcze nie kupione więc trafiłaś na 100 % :) Szybciutko, zdradź jakie to lustro i gdzie kupione. Jak możesz napisz ile "odstaje" od ściany, bo mój przedpokój wąski jest. Ale Twój mi się podoba!!!!!!!!! I te kinkiety! Widzę że chyba w podobnym stylu gustujemy :-)

Co do suszarki - to nie musi być podłączona do sieci wod - kan. Moja nie jest. Jest kondensacyjna tzn. woda zbiera się w specjalnym zbiorniczku. Po suszeniu wyjmuję zbiorniczek i wylewam wodę. Ot i cała filozofia. Taka suszarka nawet w szafie może stać :-) byleby był tam prąd ;)

Moja właśnie suszy 3 pranie, a dwa już schowane w szafie leżą - bez prasowania.

Edytowane przez channel8

• Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moorelko niczego nie prasuję! Pranie wyjmuję jeszcze ciepłe, przewieszam przez krzesło, następnie na stole składam i wygładzam dłońmi. Koszule które muszą być idealne - suszę na programie "koszule", są leciutko wilgotne, przejechanie żelazkiem zajmuje dosłownie 2-3 minuty i do szafy. Koniec :) a te koszule które nie muszą być na "blaszkę", suszę na programie 'mix" i do szafy. Tylko wygładzam dłońmi!

Naprawdę suszarka bardzo ułatwia życie.

Acha, mam Boscha Eco Logixx 7 WTW86563PL

Edytowane przez channel8

Witam ponownie !

Channel, bok ramy mojego lustra to 6 cm - pokazałam go na poniższym na zdjęciu.

Moje lustro ma troszkę inne wymiary (172 x 85 cm) ale widzę że to lustro z allegro jest bardzo podobne do mojego:

http://allegro.pl/potezne-krysztalowe-lustro-2258-d-80x180cm-srebrne-i3833399441.html

Moje kupiłam w Agacie, kosztowało ponad 600 zł.

lustro w przedpokoju 1.jpg

lustro w przedpokoju 2.jpg

Channel, jeśli chodzi o suszarkę, marzę o niej strasznie. Właśnie takiego urządzenia mi brakowało. Ale napisz mi, masz suszarkę z funkcją prasowania?

Ja swoją suszarkę będę musiała trzymać właśnie w szafie, a ma ona głębokość 60 cm więc suszarka 60 cm raczej nie wchodzi w grę:(

Znalazłam jedną suszarkę o głębokości 54 cm, mogłabyś spojrzeć na tego linka poniżej, i napisać , czy taka się nadaj, czy nie wtopię, jeśli ją zamówię? Jest tania i to mnie niepokoi (ok. 1400 -1600 zł) , boję się, że może brakuje jej jakichś niezbędnych funkcji. Na pewno nie ma funkcji prasowania, czy Twoja suszarka ma funkcję prasowania? Może dlatego jesteś taka z niej zadowolona? Help Channel !

http://www.electrolux.pl/Products/Pralnictwo/Suszarki/Suszarki_kondensacyjne/EDP12074PDW

Edytowane przez kaki

Moorelko szczerze napiszę, ze mimo mnogości programów najczęściej używam 2 :) inne sporadycznie. Najczęściej to - bawełna (wtedy mogę wrzucić 7 kg prania), mix (bawełna) - to mieszane ubrania np. spodnie i skarpetki. Co jakiś czas koszule - jak np. po świętach się zbierze - i czasami syntetyki i odzież sportowa. Za cenę mojej suszarki odpowiada klasa energetyczna A++, większość modeli jest B. Ale ja mam wszystko na prąd i starałam się wybrać sprzęty aby rachunki mnie nie zabiły.

Kaki Bardzo, bardzo dziękuję za namiary na lustro. Jak możesz napisz mi czy ono jest takie srebrno- srebrne, czy srebrne - patynowane (o ramę mi chodzi :) )mnie zależy na takim jak najbardziej srebrnym.

Przejrzałam metryczkę tej suszarki i:

- można ja postawić w szafie bo jest kondensacyjna

- ma standardowe (fajne) funkcje

- ma fajną cenę

- można ją postawić w słupku na pralce (może masz taką możliwość? )

Wydaje mi się całkiem dobra. Moja była sporo droższa bo ma inną klasę energetyczną - ale to napisałam już wyżej.

Aha - moja nie ma funkcji prasowania ;) fajnie by było ;) brak konieczności użycia żelazka bierze się z tego że bęben jest duży, a suszarka nim kręci :) jak wyjmie się pranie "na ciepło", wygładzi rękoma - to tak jakbyś użyła ciepłego żelazka na lekko zwilżonym praniu. Szybko, łatwo i przyjemnie. jak ubrania wystygną pakuje do szafy i koniec.

......mnie zależy na takim jak najbardziej srebrnym.

Channel... jak najbardziej srebrne ma Ikea ( i w dodatku wielkie ;) )

też jestem na etapie lustra i dla mnie chyba za jasno-srebrne :rolleyes:

zerknij sobie na ich stronę

ja wolałabym trochę patynowane... znalazłam jedno w Jysku w dobrej cenie, ale muszę najpierw zobaczyć na żywo...

w ogóle to Jysk ma teraz obniżki.... na lustro 72x162 cm ( nie wiem, czy ty chciałaś takie do 75 cm szerokości?? ... bo kinkiety...?? )

http://jysk.pl/do-domu/lustra/lustro-reflection-72x162cm-srebrne

ja się zastanawiam czy nie powiesić dwóch obok siebie... ale nigdzie nie znalazłam takiego zdjęcia i nie wiem czy nie przedobrzę :confused:

kusi mnie to Ikeowskie, ale jest takie jasne.....

najchętniej to bym do domu przywiozła kilka i przymierzała :p:p

pozdrawiam :bye:

Channel, jejku, jejku , ja nie do końca wiem co znaczy srebrno-srebrne:) Ale na tej aukcji jest zbliżenie lustra więc zobacz , czy o to chodzi.

Z luster najbardziej podobają mi się takie z lustrzanymi, profilowanymi bokami. Tyle że cana takich jest powalająca więc odpuściłam.

Nie zabrzmi to pewnie dobrze, ale cieszę się że nie masz funkcji prasowania, a jednak twierdzisz, że prasować nie musisz:) I o to mi chodziło, ekstra. Nie mam wyboru co do suszarki, urządza mnie tylko głębokość 54 cm, wiec jeśli kupię, to ten tylko model elektroluxa.

Edytowane przez kaki

Kaki srebrno - srebrne tzn. takie w kolorze srebra bez patyny, domieszki jakiej "miedzi" czy "złota". Najlepsze byłoby w lustrzanej ramie, ale koszt takiego lustra w tym wymiarze to ok. 2800 zł - poza moim zasięgiem :(

Twoje baaardzo mi odpowiada i wielkości i jak jest srebrno - srebrne ;) to tym bardziej.

A kinkiety - cudo - dziękuję pięknie bo spełniają WSZYSTKIE moje oczekiwania!

Catti dzięki za namiar - już Słonko doradzała mi IKEA chyba się tam wybiorę, bo mąż zaczyna tracić cierpliwość - jak mi trudno podjąć decyzję....

Moje lustro musi zgrać się z kinkietami, szarą ścianą, czerwoną cegłą, czarną ławką i białymi lakierowanymi szafami - trochę dużo tego jest, mam nadzieję dać radę bo trochę mieszam stylami....

Witaj ala206d bardzo mi miło że zajrzałaś :)

Catti a wiesz że zastanawiałam się nad białym....,faktycznie może wpasować się najlepiej

i najbezpieczniej :)

bo z tymi srebrnymi to masakra... co rama to inny odcień ;)

a jak odcień pasuje to wielkość nie ta...

jak dobra wielkość to rama za bogata, albo zdobienie nie teges...

mówię ci można oszaleć :rolleyes::rolleyes:

ja mam etap :bash::bash::bash:

Zgłaszam się jako następna osoba, której przenieśli wątek na prośbę

Channel, jejku, jejku , ja nie do końca wiem co znaczy srebrno-srebrne:) Ale na tej aukcji jest zbliżenie lustra więc zobacz , czy o to chodzi.

Z luster najbardziej podobają mi się takie z lustrzanymi, profilowanymi bokami. Tyle że cana takich jest powalająca więc odpuściłam.

Nie zabrzmi to pewnie dobrze, ale cieszę się że nie masz funkcji prasowania, a jednak twierdzisz, że prasować nie musisz:) I o to mi chodziło, ekstra. Nie mam wyboru co do suszarki, urządza mnie tylko głębokość 54 cm, wiec jeśli kupię, to ten tylko model elektroluxa.

Z tego co się orientuję, taką suszarkę z 54 cm głębokości ma chyba w ofercie jeszcze BEKO