Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic nie szkodzi, :-) wymieniajcie doświadczenia.

U mnie zastój :( lampki do kuchni kupione (massive nero białe) od MIESIACA (ponad) leżą w szafce i nabierają "mocy urzędowej" - mąż musi się zmobilizować. Kinkietów - niet - te od Ewy ze sklepu "Miny grey" są idealne - decyzja odjęta tylko z realizacją gorzej bo do W-wy ode mnie jakieś 500 km. Lustro - decyzja podjęta - będzie biała rama z białego lakieru, ściany wymaluję na szaro. Czas płynie a ja nie mam na nic czasu (koniec I semestru jest czasem bardzo intensywnym dla nauczycieli). Czekam na ferie zimowe i cos pewnie "pogonię".

. Czas płynie a ja nie mam na nic czasu (koniec I semestru jest czasem bardzo intensywnym dla nauczycieli). Czekam na ferie zimowe i cos pewnie "pogonię".

Channelko, tyś też ucitielka? ;)

mnie się właśnie ferie kończą :cool:

pozdrawiam serdecznie i udanego, zasłużonego wypoczynku!!

Lustro - decyzja podjęta - będzie biała rama z białego lakieru, ściany wymaluję na szaro.

będzie super!!

Nic nie szkodzi, :-) wymieniajcie doświadczenia.

U mnie zastój :( lampki do kuchni kupione (massive nero białe) od MIESIACA (ponad) leżą w szafce i nabierają "mocy urzędowej" - mąż musi się zmobilizować. Kinkietów - niet - te od Ewy ze sklepu "Miny grey" są idealne - decyzja odjęta tylko z realizacją gorzej bo do W-wy ode mnie jakieś 500 km. Lustro - decyzja podjęta - będzie biała rama z białego lakieru, ściany wymaluję na szaro. Czas płynie a ja nie mam na nic czasu (koniec I semestru jest czasem bardzo intensywnym dla nauczycieli). Czekam na ferie zimowe i cos pewnie "pogonię".[/QUOT

Odezwij sie gdy będziesz wolniejsza. Ja wciąż tu zaglądam i czekam na cdn:) Pozdrawiam serdecznie !

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Dziewczyny, jak miło ze zaglądacie!!!! kaki, Domi, Catti, cieszę się że was widzę!

nika witam w moich progach, cieszę się że Ci się u mnie podoba! :)

A co na placu boju? NIC!!!! W lutym (ferie zimowe) pojechaliśmy z mężem na narty, no i ... mąż upadł i uszkodził sobie kolano :( Od lutego ganiamy po lekarzach, robimy badania. Teraz już rehabilitacja - wszystko prywatnie bo na NFZ to chyba rok by trwało, a mąż do pracy musi jak najszybciej wracać, już i tak jest 2 miesiące na zwolnieniu.

Lustro zamówione, mam nadzieję że do Wielkanocy zawiśnie, ale trwa to baaardzo długo, bo ciągle są problemy z lakierem na ramie :(

Za to postaram się po południu wrzucić fotkę ławki w przedpokoju i kilka zdjęć z pokoju dzieci (wprawdzie jeszcze nie skończony, ale mały fragment mogę pokazać) ;)

Witaj Channel :) U Ciebie i tak duuużo do przodu w porównaniu z naszymi wnętrzami. Będę musiała mocno podgonić.

I jak tam pokój Twoich już niemal dorosłych dzieci? Ruszyło coś naprzód? A jak z tą zawilgoconą ścianą? Zrobili coś z tym porządnie? Masz wreszcie spokój z "morskim klimatem"?

PS. Napisz proszę czy listwy przypodłogowe były z tyłu płaskie czy miały jakiś "rowek" na klej. Co robiliście w miejscach, w których nie przylegały idealnie do ściany? Bo pewnie i takie są... Jestem wciąż przed położeniem moich, a ten, kto ma je kłaść wymyśla miliony powodów, żeby tego nie robić...

no nareszcie :)

małża uszkodzonego współczuję i kłopotów z tym związanych :rolleyes:

się nie dziwię, że się mało dzieje... ale jednak się dzieje :D

Za to postaram się po południu wrzucić fotkę ławki w przedpokoju i kilka zdjęć z pokoju dzieci (wprawdzie jeszcze nie skończony, ale mały fragment mogę pokazać) ;)

super!

:popcorn::popcorn:

zasiadam więc....

nika swojego czasu dziewczyny mi robiły w plenerze IKEA (ja noga informatyczna jestem).

No zesz...mam zdjęcia na kompie, nie mogę ich wrzucić bo coś się zmieniło w imagsheku :( i nie wiem jak teraz zgrać zdjęcia do imagesheka. Znacie jakąś inną darmową stronę do umieszczania zdjęć?

Aniu no to tak: listwy przypodłogowe po wewnętrznej stronie miały takie wyżłobienia (rowki). Można tam wprowadzić klej. Miejsca które nie przylegały do ścian zostały uzupełnione białym akrylem. Został on wciśnięty pomiędzy ścianę a listwę (nie wygląda to źle, ale trzeba bardzo uważać przy malowaniu ściany innym kolorem bo akryl przejmuje kolor. Dość dobrze trzeba zabezpieczyć taśmą i jest ok)

Co do ściany to wyschła ona sama. Opóźniliśmy montaż szafy w tym pokoju o 3 miesiące. Nieszczelność na dachu została naprawiona. Nadal walczę o docieplenie tej ściany bo...ubrania w szafie są zimne i takie jakby wilgotne, jak na razie walka to z wiatrakami.

No zesz...mam zdjęcia na kompie, nie mogę ich wrzucić bo coś się zmieniło w imagsheku :( i nie wiem jak teraz zgrać zdjęcia do imagesheka. Znacie jakąś inną darmową stronę do umieszczania zdjęć?

imageshack od jakiegoś czasu jest płatny

dalej możesz tam dodawać zdjęcia, ale nie za darmo :mad:

ale możesz też wrzucić zdjęcia bezpośrednio z twojego komputera

na pasku narzędzi w twoim okienku odpowiedzi masz ikonkę "dodaj zdjęcie" (taki obrazek)

musi mieć tylko nie za wielki rozmiar...

klikasz i zdjęcie ładuje się na serwer i dołącza do wiadomości....

ja teraz korzystam z tej opcji :)

Próbuję z komputera

Catti - nie mam w ogóle paska narzędzi! Jak klikam "Odpowiedz na temat" mam takie same okienko jak "szybka odpowiedź", nawet emotikonek nie mam, robię je z "ręki"

u mnie pełne okienko z emotikonami z boku :o

jak w wordzie ( czcionki, kursywa, podkreślanie, interlinia, i milion skrótów, których nie rozgryzłam :D )

a pod każdym postem mam "odpowiedz" lub "odpowiedź z cytatem"

i po wybraniu pełne okno z możliwościami edycji....

może sprawdź w ustawieniach, w twoim profilu?

nie mam pojęcia dlaczego ja mam to wszystko, a ty nie :(

chyba, że tego nie widzisz :D

aaaaaa!!

wiem.....

nie klikaj na "odpowiedz na temat" tylko na "odpowiedz" pod postem ;)

tam to masz!!!

ja dopiero teraz widzę to zdjęcie-test :D

czyli jakoś udało ci się z kompa dodać.....

ja mam pod każdym postem na takim szarym pasku:

od lewej..... "dodaj do dziennika"....."dodaj do ulubionych"......."dostępne w wersji mobilnej"(na czerwono).... potem "odpowiedz"...."odpowiedz z cytatem"....."poleć znajomemu" i ikonkę multicytatu tego posta (jeszcze nie wypróbowana :D )

a pod swoimi postami jeszcze dodatkowo "edytuj post"....

ki czort?? :mad:

ale jak małż się wziął to pewnie znajdzie :D

faceci są lepsi w te klocki :yes:

trzymam kciuki, bo znacznie by ci to ułatwiło pisanie....:p

Edytowane przez Catti