Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

Zanim dojdziemy dlaczego nie mam tych opcji postaram się wrzucić zdjęcia pokoju dzieci.

Ten niebieski - kaszubski jest do przemalowania na ciemny szary w kierunku grafitu.

Szafa - jest na dotyk (klik - klik) biały lakier połysk.

Łózko duże, wygodne w stylu...no romantycznym :-)

Pokój jeszcze nie skończony, muszę kupić lampę i zdjąć ten koszmarek z sufitu, powiesić telewizor, zakupić toaletkę i drugie łóżko dla syna. Zaraz postaram się wrzucić zdjęcie co to ma być.

W tym pokoju mieszam stylami, a baza ma być biel, szarość...

Pokój Oli 1.jpg

pokój oli2.jpg

pokój oli3.jpg

Edytowane przez channel8

• Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zanim dojdziemy dlaczego nie mam tych opcji postaram się wrzucić zdjęcia pokoju dzieci.

ja chyba wiem.....

w twoim profilu w zaawansowanych ustawieniach masz pewnie zaznaczone "podstawowy edytor - proste okno tekstowe" (środkowa opcja) a powinnaś mieć "standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu" (ostatnia opcja) .... ja tak mam!

spróbuj to zmienić i zobacz :)

fajne łóżko!!

super szafa!!

tylko tak jakoś pusto :(

Ten niebieski - kaszubski jest do przemalowania na ciemny szary w kierunku grafitu.

:wiggle:

uff! to świetnie, bo mnie ten niebieski tu.... nie bardzo

ale każdy ma jak lubi, więc się nie odważyłam skomentować :D

u mojej Młodej też szary z białym.... ostatnio wrzuciłam zdjęcie z lampą

Młoda sama sobie kupiła... nawet pasuje...

Edytowane przez Catti

Nie, no komentuj!!!! Krytykę przyjmuję jak najbardziej....

Pusto...ta...No więc na "kaszubskiej" przemalowanej będzie biała naklejka z pięciolinia i nutami (córka amatorsko gra na gitarze), na poprawionej szarej (ma mnóstwo plam) galeria ze zdjęciami dzieciaków.

Na zdjęciach widać kawałek wiśniowego łózka syna - do wyrzucenia - będzie białe łóżko z tej samej serii co ma córka - z kolorowymi poduchami bo będzie to forma "kanapy", no i stylu szafy - czyli biały lakier, może szkło i chrom, toaletka jako biurko, ot takie pomieszanie :)

łózko mati2.jpg

no to super!!

faktycznie miałaś coś poprzestawiane czy zaznaczoną tą prostszą opcję?

cieszę się, że się udało :hug:

Pusto...ta...No więc na "kaszubskiej" przemalowanej będzie biała naklejka z pięciolinia i nutami (córka amatorsko gra na gitarze), na poprawionej szarej (ma mnóstwo plam) galeria ze zdjęciami dzieciaków.

Na zdjęciach widać kawałek wiśniowego łózka syna - do wyrzucenia - będzie białe łóżko z tej samej serii co ma córka - z kolorowymi poduchami bo będzie to forma "kanapy", no i stylu szafy - czyli biały lakier, może szkło i chrom, toaletka jako biurko, ot takie pomieszanie :)

to rozumiem!!

już mi się podoba :)

pokój chyba nie za duży, co?

ale opcja z łóżkiem - kanapą fajna :)

jakiś mały stolik, lampka....

Channel, znasz "Jagodowy zagajnik"?

jest tam metamorfoza sypialni młodej dziewczyny.... wprawdzie w stylu bardzo romantycznym, którego u was nie widzę... ale przypomniałam sobie, że był tam taki fajny patent na coś obok łózka, żeby odłożyć książkę, telefon, drobiazgi....

nie tradycyjny stolik nocny, a jednak :)

wklejam ci zdjęcie http://2.bp.blogspot.com/-jrHI8UEOpdY/UjFxHck_S4I/AAAAAAAAGaY/Lv5IDi8i6Mk/s640/IMG_3500.JPG

galeria też fajna :)

a tu całość http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/2013/09/po-sasiedzku-sypialnia-modej-kobiety.html

może akurat coś się twojej Młodej spodoba ;)

a chyba nietrudno to wykonać...

Szociku - miło Cię widzieć! Niewiele się zmieniło, choć próbuję co nieco robić.

Catti - nie znam, ale patent świetny! :) tym bardziej że szafeczki za bardzo nie ma jak postawić bo choć szafa się otworzy to pod łóżkiem jest szuflada w do której chowana jest pościel.

Może styl nie jest stricte romantyczny ale łóżko już takie jest - wiec taka półko drabinka super by pasowała (można ja przerobić na inny styl w razie "w" ;))

macie mnóstwo możliwości przed podjęciem ostatecznych decyzji....

http://www.ikea.com/ms/media/seorange/20134/20134_headboards_pe370961.jpg

wszystko zależy ile jest miejsca,

drabinka może kolidować z otwieraniem szuflady :sick:

a twoja córa codziennie odkłada tam pościel? :jawdrop:

moja przykrywa pledem i gotowe... :rolleyes:

Catti - nie moja panna zbyt leniwa jest na codzienne chowanie pościeli :D Teraz chowa tylko kiedy spodziewa się znajomych. Docelowo łózko dostanie narzutę, a do szuflad trafi pościel syna - z łóżko-kanapy.

Ale decyzji jeszcze sporo - okazuje się że panna potrzebuje jakiegoś kinkietu/lampki przy łóżku, stolik by się jakiś zdał, obrazki, dywanik...itp., itd.

Witam, czy może ktoś zna temat na forum odwrotny, doświadczenia tych, którzy przenieśli się z mieszkania w bloku do nowego domu ?

wydaje mi się, że Nefer :cool:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49019-Nefer-JAZDA-PO-BANDZIE-Te%C5%9Bciowej-Dedykuj%C4%99-%29&highlight=nefer

zrobiła kilka świetnych podsumowań....:yes:

pokazywałaś salon? jakie masz kanapy? pewnie powierzchnia podobna jak u mnie... pochwal się jak urządziłaś :)

Pokoju/salonu nie pokazywałam bo nic nie zrobiłam :no: wstawiłam tylko meble z poprzedniego mieszkania. jak chałupę ogarnę to zrobię zdjęcie stanu dzisiejszego i może zeskanuje moje ręczne projekty (ale to w sobotę, bo dziś mało czasu mam). A plany mam, owszem....tylko na razie brak funduszy na realizację!

• 2 weeks później...

Catti, dzięki, jest tam tego trochę, poczytam sobie. Ja w odróżnieniu od Nefer nie odziedziczyłam teściowej http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif. Kurcze jak tu się wstawia te uśmiechnięte buźki ? Klikam dwukrotnie i nic.

Musi byc nowy? I co rozumiesz przez blok? 4 pietra czy 20... ;)

Nie musi być nowy. Chodzi o samą zmianę w życiu. Dom to również otoczenie, walka z trawą, mediami i w ogóle to inne życie. W bloku nic Cię nie obchodzi. Płacisz czynsz i już.

• 1 month później...

Uffff jestem. Witaj Catti - jak miło że zaglądasz.:D Postaram się nadrobić co mnie ominęło w ostatnim czasie!

Wakacyjnie, rok szkolny za mną, mąż wrócił do pracy, a ja już dzisiaj spędziłam CAŁY dzień poszukując lampy i kinkietów do przedpokoju. Mój lakiernik splajtował więc sprawa lustra - otwarta znalazłam takie - chyba by mi pasowało - jak myślicie?

lustro.jpg

no i lampa - jak na razie taka - lampa.jpg

do tego kinkiety:

kinkiet 2.jpg

Jeszcze znalazłam takie:

lampa 2.jpg

kinkiet.jpg

Może macie cos ciekawego - to pięknie poproszę o inspiracje.

W czasie wakacji chcemy skończyć przedpokój, i pokój córki, no i zakupić lampy....a z nimi jak zawsze problem.