Catti 16.07.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 hej przeoczyłam moment, kiedy się wreszcie zameldowałaś... kinkiety świetne, plafon też piękny... a lustro wybrałaś? nie pamiętam jakie w końcu miało być, ale Ikea ma wciąż to wielkie białe w świetnej cenie.... wrzuć jakieś aktualne zdjęcia.... i pochwal się co tam jeszcze kombinujesz... wakacje są fajne, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.07.2014 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 O Catti - wakacje to najlepsze co jest po dłuuugich 10 miesiącach (chociaż uwielbiam swoja pracę, ale w tym roku kończyłam staż na "mianowanego". Jestem nauczycielem sprzed "reformy 1999" nie byłam czynna zawodowo i nie zaliczono mi starego mianowania ) Kinkiety już są - pięęęęekne lustro też przyjechało (dzisiaj ) duże w białej ramie - jak szanowny małżonek wstanie (ma nocne zmiany i śpi) poproszę o przymiarkę i wrzucę fotki. I te zrobione 2 miesiące temu z mojego salonu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.07.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 ja już na szczęście wszystkie stopnie zaliczyłam dawno temu.... gratuluję mianowania to teraz rok przerwy i od nowa, co? Kinkiety już są - pięęęęekne lustro też przyjechało (dzisiaj ) duże w białej ramie - jak szanowny małżonek wstanie (ma nocne zmiany i śpi) poproszę o przymiarkę i wrzucę fotki. I te zrobione 2 miesiące temu z mojego salonu..... już się cieszę na zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.07.2014 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Tak więc lustro wraz z kinkietami zawisło w przedpokoju - nawet kinkiety mąż podłączył W czasie wakacji przedpokój będzie wymalowany na kolor szary - taki w miarę jasny (jeszcze koloru nie wybrałam), no i czekam na plafon który dojedzie ok połowy sierpnia. Proszę nie patrzeć na brudne ściany postaram się poobracać te zdjęcia, ale cos marnie mi idzie. Edytowane 16 Lipca 2014 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.07.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270471&d=1405528399 ale pięknie!!! na razie się jeszcze wszystko zlewa, ale z szarością będzie bosko! szarość tak ładnie wydobywa biel... a masz jakieś szanse na pomalowanie drzwi wejściowych czy muszą takie zostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2014 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Drzwi baaardzo mnie denerwują na pewno takie nie pozostaną - muszą być białe (najlepiej dopasowane do wewnętrznych). Będę chciała je zmienić - nie wiem czy da się pomalować - jest na to jakiś sposób? To są najtańsze drzwi na rynku (spółdzielnia nie chciała się zgodzić na dwukolorowe) bo i tak w planach była zmiana. Może zanim fundusze zbiorę okleić je? Masz na to sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.07.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Drzwi baaardzo mnie denerwują Może zanim fundusze zbiorę okleić je? Masz na to sposób? mam a właściwie ma Interiors przypomniałam sobie, że kiedyś u Wioletty na blogu była mowa o drzwiach... udało mi się odszukać ten post http://www.interiorspl.com/strona-gwna/6-sposobow-na-odnowienie-wygldu-drzwi-w-bloku.html pisze, żeby nie oklejać!! :rolleyes: ale podaje inne rozwiązania.... może ci się uda przemalować, albo dokleić listewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 O dzięki!!!! Chyba przemaluję, wprawdzie strona po angielsku, ale obrazki bardzo wymowne Na nowe drzwi obecnie nie za bardzo mnie stać....a wszak mam wakacje. Chciałabym położyć jeszcze listwy przypodłogowe, zrobić sufit, i pomalować, w kuchni czekają lampy i płytki do zrobienia (już zakupione w grudniu!!! ) no i skończyć pokój córy - kolejne malowanie - niebieski JUŻ się znudził, zakup biurka - chyba MALM z IKEA i jakiegoś krzesła/fotela Finito - na nic więcej nie starczy. Sypialnia - może w przyszłym roku, a salon - jak Bóg da koszt mebli mnie przeraża ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2014 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) Obiecane zdjęcia salonu (choć tak naprawdę to tylko "stołowy" ) Proszę nie patrzeć na bałagan - kartony dzisiaj znikną, trzymałam w razie "w" są od lustra i kinkietów. Wszystko działa mogą iść precz Tu gdzie teraz stoi stół będzie stała kanapa, a tam gdzie kanapa - stół (lampa jest dobrze powieszona), tu gdzie szafa i biurko męża stanie zabudowa coś a'la biblioteczka ze stolikiem pośrodku (mąż MUSI mieć komputer stacjonarny) w kolorze białym i w stylu moich mebli kuchennych. Kanapa ma być szara (jasno - szara), stolik rtv w stylu szaf w przedpokoju - kolor biały?, czarny?, szklany? i największy mój problem - stół - ma być w kwadracie 120x120 z możliwością rozłożenia (może być okrągły, rozważam wszystkie opcje) - nie wiem jaki będzie pasował.... może wkleję inspiracje.... Edytowane 17 Lipca 2014 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.07.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 no nareszcie zdjęcia! u mnie też nie salon, a stołowy... gabaryty mamy podobne fajna ta ceglana ściana aż się prosi biały stół.... jakie meble chcesz wymieniać? wszystkie? a może je pomalować na biało, a wymienić tylko kanapę? albo na razie kupić jednolity, jasny pokrowiec.... zmierz ją i zerknij na bonprix (kiedyś mieli) albo na dekorię... O dzięki!!!! Chyba przemaluję, wprawdzie strona po angielsku, ale obrazki bardzo wymowne Na nowe drzwi obecnie nie za bardzo mnie stać....a wszak mam wakacje. na zachętę jeszcze coś po polsku http://lostintimepl.blogspot.com/2014/02/diy-malowanie-drzwi.html dasz radę!! będę trzymać kciuki :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Fajne, już przeczytałam. Jak już wrzucam (mąż śpi po nocce i mam trochę czasu ) to także skan moich "projektów". Mam nadzieję że czytelnie: Zabudowa na ścianie tej co stoi szafa i biurko: ściana gdzie teraz stoi kanapa: No i rtv na tej ścianie co teraz: sofa miałaby być w stylu Chesterfield - ale MUSI być rozkładana i mieć nie więcej niż 182 cm długości - znaleźć coś takiego to normalnie chardcore: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.07.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 czyli co? wszystkie meble do wymiany? stół tam gdzie teraz kanapa, a kanapa pod ceglaną ścianą? bo nie umiem się trochę z tego wyznać rozumiem, że kanapa, którą masz teraz jest za długa, żeby to tak ustawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.07.2014 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dokładnie tak kanapa będzie przy ceglanej ściance - ten "gzyms" z lampkami jest nie tylko do oświetlenia ścianki jak też do czytania książek. Obecna wersalka jest sporo za długa - jakieś 40 cm i wchodzi w światło kuchni lub przedpokoju. Ma ze 20 lat i jest zdecydowanie "do wymiany" Stół tam gdzie teraz kanapa - czyli pod lampą. Obecne miejsce zostało "wymuszone" długością wersalki. Wszystkie meble do wymiany - dlatego przeraża mnie KOSZT zrobienia pokoju. Niestety po 2 przeprowadzkach moje meble ledwie stoją drzwi od szafy są zerwane - mąż jakoś naprawił, ale często wypadają (ubytki w płycie mimo uzupełniania), okleina z krzeseł odpada - jak znajdę sposób na "przerobienie" krzeseł to może zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.07.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 (edytowane) nie wiem czy dostaniesz Chesterfielda na 180, w dodatku rozkładanego pewnie będziesz musiała zrobić na zamówienie albo kupić coś innego, wygodnego... no a meble na zamówienie to faktycznie spory wydatek... wiem po moim przedpokoju... ale z drugiej strony... raz, a dobrze a tu taka ścianka jak twoja, ale z telewizorem http://s2.domideco.pl/a/a4/a409b7512f3a02fb852bfa29b33295b9_1024.jpg a która jest szersza? ta ceglana czy ta na której teraz wisi TV? Edytowane 17 Lipca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 18.07.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ale ładne zdjęcie Moja ceglana ścianka to obłożony komin w którym ukryte są rury, wentylacja, od kuchni jest szafka a w niej zabudowany piec gazowy. Cała ścianka ma jakieś 182 cm, zaś obecna ściana "telewizyjna" ma jakieś 220 cm. Wiem, że lepiej by było aby zamienić miejscami kanapę z telewizorem (jak się wprowadziliśmy tak właśnie było), ale....wszystkie podłączenia do kablówki, internetu, odpowiednia ilość gniazdek są na tej dłuższej ścianie, a ja.....jestem uzależniona od "informacji", po powrocie z pracy jak gotuję to oglądam programy informacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.07.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 rozumiem jak ci tak wygodnie i się już przyzwyczaiłaś to tak będzie najlepiej... w końcu to Wam ma być dobrze w tej przestrzeni... tylko z drugiej strony jak wstawisz kanapę o szerokości 180 cm to się na niej wygodnie nie wyłożysz, ani nie zdrzemniesz, bo ci nogi za oparciem będą zwisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 30.07.2014 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Catti - ja jestem z metra cięta - nie mam nawet 160 cm więc się zmieszczę, a tak naprawdę zawsze leżę z nogami do góry na oparciu (wtedy nie boli mnie kręgosłup) więc i fotel - jedyna mi pasi Zauważyłam, że czy kanapa jest 2 czy 3 osobowa to podczas wizyt znajomych i tak siadają na niej 2 osoby. Tak się łatwiej rozmawia. Myślę, że powinnam rozejrzeć się za jakimiś pufami?, niewielkimi fotelami?, tak byśmy mogli w miarę wygodnie pogadać, jakoś trudno przy stole uprawiać ploteczki z psiapsiółką Znacie może coś fajnego, niewielkiego pasującego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 30.07.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Catti - ja jestem z metra cięta - nie mam nawet 160 cm to tak jak ja teraz rozumiem, że kanapa ma być dla ciebie Myślę, że powinnam rozejrzeć się za jakimiś pufami?, niewielkimi fotelami?, tak byśmy mogli w miarę wygodnie pogadać, Znacie może coś fajnego, niewielkiego pasującego? ja mam w domu z czasów kiedy Młoda miała u siebie plotkarski kącik dla psiapsiółek 3 takie fotele z Ikei http://www.ikea.com/PIAimages/55027_PE160029_S3.JPG tylko w czarnej skórze.... są bardzo zgrabne, dlatego nie martwię się dodatkowym miejscem u mnie, bo będzie i podnóżek/puf i te trzy w razie draki, które stoją teraz porozstawiane po domu , a można je swobodnie przenosić, bo nie są ciężkie, a zadziwiająco wygodne jak na takie małe coś zresztą za miesiąc Ikea wpadnie z nowościami to może będzie coś zgrabnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.08.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Aniu, Wstyd mi okrutnie, że tak dawno u Ciebie nie byłam . Poproś raz jeszcze o to by przenieśli Cię do Galerii. Ostatnio pojawiła się tam Anitka ze swoim wątkiem, więc można . Cieszę się, że zdecydowałaś się na kinkiety z MG. Pięknie to razem wygląda. TUTAJ masz DIY na samoprzeróbkę drzwi . Z takich http://1.bp.blogspot.com/-OnJKektT_Mo/Tso64iWwG-I/AAAAAAAAI_8/NYi_Uvz39b4/s1600/d1.jpg Na takie http://1.bp.blogspot.com/-LSkSJ2v-8fQ/TspPNJFBAxI/AAAAAAAAJBE/JB5LPcaNTR0/s1600/d9.jpg A jak poszukiwania kanapy? Znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 26.08.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 puk, puk.... no właśnie! jak tam? miały być zdjęcia.... :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts