Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

Ewciu - dziękuję za odwiedziny i linka z drzwiami. Jak ogarnę początek szkoły to biorę się za przemalowywanie :rolleyes:

Catti - no już załączam zdjęcia - kiepskiej jakości bo podczas robienia padła bateria aparatu :p

Jeszcze nie wszystko zrobione, jest bałagan, ściany wymagają poprawek maleńkim pędzelkiem - wczoraj kończyłam malować!

Już się tłumaczę - przed wyjazdem nad morze, zabawiłam się w elektryka - niestety spaliłam (źle przyłożyłam próbówkę) fazę i mąż rył sufit od początku i wymieniał kabel :oops: nie musze pisać jaki był szczęśliwy, a ja się zmyłam...efekt - dopiero teraz malowaliśmy (miałam mianowanie tydzień temu - max punktów dostałam :lol2:), jak naładuję baterię w aparacie może uda mi się zrobić lepsze zdjęcia.

przedpokój 1.jpg

przedpokój 2.jpg

przedpokój 3.jpg

przedpokój 4.jpg

Jutro postaram się o lepsze, no i będę miała prośbę. Muszę położyć płytki między szafkami w kuchni i mam problem - jak układać. Jutro ogarnę blat -zrobię zdjęcie (bateria :) ) i mniej więcej pokażę o co chodzi.

Edytowane przez channel8

• Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już się tłumaczę - przed wyjazdem nad morze, zabawiłam się w elektryka - niestety spaliłam (źle przyłożyłam próbówkę) fazę i mąż rył sufit od początku i wymieniał kabel :oops: nie musze pisać jaki był szczęśliwy, a ja się zmyłam...efekt - dopiero teraz malowaliśmy

toś narozrabiała :cool:

ale piękny ten szary.... jaśniutki, elegancki

fajnie wyszło....

(miałam mianowanie tydzień temu - max punktów dostałam )

no myślę!! ;)

gratulacje!!!! :wave:

Ewciu, dziękuję :)

Drzwi dostaną sztukaterię - spróbuję dopasować do drzwi wewnętrznych :), w tym linku od Ciebie załączonym fajnie pokazano kolejność prac. Jak już szkoła się zacznie i wszystko ruszy normalnym tokiem, przejdę się po castoramie czy obi i poszukam stosowanych listewek. Farbę znalazłam :-)

Farba w przedpokoju to Tikurilla H499 - farba dość droga - za 2,9 l zapłaciłam 95 zł:o ale warto było. Świetnie kryje i nie widać maziajów od wałka - a za majstra robiłam sama (noooo z pomocą męża :) )

Catti - dziękuję, też mi się podoba - tylko drzwi mnie denerwują. Kuchnia dostanie płaszczyk w tym samym kolorze i to już niedługo...(mam nadzieję :-) )

Piękna ta Tikurilla :yes:

Ile warstw kładliście? Jedną czy dwie?

Napisz mi jeszcze proszę Aniu gdzie masz śmietnik w kuchni? Młynek zajmuje sporo miejsca - zmieścił się jeszcze kosz?

Trzymam kciuki za tuning drzwi :D Przedpokój już wygląda bardzo stylowo, a po przemalowaniu będzie bosssko :)

Napisz mi jeszcze proszę Aniu gdzie masz śmietnik w kuchni? Młynek zajmuje sporo miejsca - zmieścił się jeszcze kosz?

ja też mam pod zlewem młynek i w dodatku filtr na wodę z pojemnikiem.... ale zmieściłam kosz na śmieci(mały, plastikowy) za nim karton na wymiar na plastiki, puszkę na tabletki do zmywarki, koszyk wiklinowy na ziemniaki i jest jeszcze trochę miejsca na zmiotkę z szufelką....:rolleyes::rolleyes:

moja szafka to zwykła "80-tka" otwierana tradycyjnie... a potrzeba, matką wynalazków :D

Channelko, jak tam?

miałaś coś kombinować z płytkami......

channel przez przypadek trafiłam na Twój wątek, szukając inspiracji do swojego m. Za tydzień zaczynam remont. A że klimat i kolorystyka mi bliskie to pozwolisz, że sobie przysiądę i będę podglądać 8)

mam pytanie o platfon i kinkiety w przedpokoju jakbyś mogła podać namiary, przebiłam się przez te 37 stron, ale to info jakoś mi umknęło.

Pozdrawiam :)

Geminis - witaj w moich progach :) bardzo mi miło że Ci się podoba, rozgość się zatem.

Plafon i konkiety kupiłam w sklepie Mint Grey http://www.mintgrey.pl/

plafon nazywa się Art Deco, a kinkiety "szpadki"

Catti - ogarniam rok szkolny :-) zostałam przewodniczącą zespołu samokształceniowego, powołano mnie do zespołu piszącego plan szkoły, mam I klasę - dzieciaczki 6 letnie.....nie żyję :-) w sobotę spałam 10 godzin :eek: we wtorek mam pierwsze zebranie z rodzicami, myślę że może za kilka dni będę miała troszkę więcej czasu. Może uda mi się w końcu posprzątać i zrobić lepsze zdjęcia przedpokoju.

Ja mam zlew tak bardziej z boku (ociekacz zamontowany jest nad zmywarką), dlatego nie mogłam mieć szuflady.

Catti - ogarniam rok szkolny :-) zostałam przewodniczącą zespołu samokształceniowego, powołano mnie do zespołu piszącego plan szkoły, mam I klasę - dzieciaczki 6 letnie.....nie żyję :-)

jak ja cię rozumiem...:cool::cool:

też mam urwanie nie powiem czego... siedzę w papierach dosłownie od wczoraj prawie cięgiem...

też mam I klasę , ale "normalną" :D 7-latkową, wydaje się, że całkiem fajną :)

poza tym zajęcia kor.-kom i nauczanie indywidualne.... i wszędzie chcą papióry :bash:

tak, że spokojnie... nie pali się ze zdjęciami... ;)

jeszcze tydzień i wszystko się unormuje....

gdybyś potrzebowała np. jakiś plan zespołu samokształceniowego, to daj cynk na pw, to ci wyślę z moich zasobów ;)

• 3 weeks później...

Dziewczyny - Nauczycielki :) Mam do Was pytanie... Moja 7-latka poszła właśnie do szkoły i mam z nią problem. Problem polega na tym, że codziennie "obwiesza się" wręcz na swojej ukochanej pani (kiedy tylko ją zobaczy rano na korytarzu). Nauczyciel naprawdę cudowny, ale domyślam się, że takie "okazywanie uwielbienia" może być dla niej męczące... Tłumaczę córce, że "tak się nie powinno", że "pani ma też inne dzieci w klasie" itp., ale średnio skutkuje.

Poradźcie proszę: tłumić to w niej w jakiś bardziej skuteczny sposób czy samo przejdzie? Jak to jest z Waszego doświadczenia czerpiąc? Przeszkadza Wam to bardzo?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

Aniu, myślę, że pani sama da sobie z tym radę ;)

a małej przejdzie z czasem....

to nie jest jakieś "nienormalne"... tak dzieciaki po prostu okazują uczucia.. w prosty sposób...

widać twoja mała jest otwarta i ufna... a pani za jakiś czas w sprytny sposób to wyeliminuje...

nie zabraniaj jej, nie rób też z tego "tematu dnia"... ciesz się, że panią lubi, czuje się z nią bezpiecznie i tyle...

Jak to jest z Waszego doświadczenia czerpiąc? Przeszkadza Wam to bardzo?

mnie nie bardzo...

wyznaję zasadę, że widać to dziecku do czegoś potrzebne

(nie wszystkie tak robią)

przyleci taka....przytuli się na chwilę, czasami coś powie i najczęściej pędzi dalej do koleżanek

a pogłaskać, potarmosić, uśmiechnąć się..... co mi szkodzi?? :)

nie przejmuj się.... też pozdrawiam :)

Podziwiam Waszą pracę Dziewczyny :yes:

miło czytać :hug:

Aniu - ja mam też pierwszaki ale sześcioletnie :D też na mnie "wiszą", siedzą na kolanach, ale mi to nie przeszkadza :no: Moi "byli", obecni uczniowie 4 klasy nadal "wiszą" na mnie jak spotkają mnie na korytarzu.

Dokładnie jest tak jak pisze Catti - po wiszą, poprzytulają się i lecą dalej :D

Jestem na etapie "parterowym", wiążę dzieciom buty, pomagam się ubierać, wycieram nosy...do toalety tylko nie chodzę.

Takie zachowanie świadczy o poczuciu bezpieczeństwa i akceptacji....

Kończę się w szkole ogarniać, mieszkanie może dalej ruszę (nooo, podyplomowe zaczynam :p ruch w interesie musi być)

• 2 weeks później...

prawie "twoje" wnętrze trafiłam ;)

a przynajmniej bardzo, bardzo podobne...

wiem, wiem, że planujesz klasycznego chesterfielda, ale wkleję ci i taką propozycję, bo myślę, że nieźle to wygląda...

tylko nie wiem czy u ciebie by się zmieściło... raczej kanapa z dostawianym podnóżkiem, na którym można wygodnie wyłożyć nogi w piątek i zasiąść z lampką wina przed telewizorem :wiggle:

http://3.bp.blogspot.com/-uujfEFLyLAM/VCrPqbhRFQI/AAAAAAAAJsM/aCM_RaKrwRA/s1600/swedish-apartment-featuring-soothing-colors%2B(1).jpg

http://4.bp.blogspot.com/-AhpP185sSvc/VCrPrGNuI9I/AAAAAAAAJrU/J3ppFEY_99w/s1600/swedish-apartment-featuring-soothing-colors%2B(2).jpg

http://4.bp.blogspot.com/-9H_dhPbzDi8/VCrPrYAck3I/AAAAAAAAJrY/B7QzHLR-5Sc/s1600/swedish-apartment-featuring-soothing-colors%2B(4).jpg

w ogóle fajny blog http://everydaydesignforlife.blogspot.com/