Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie zamiast domu

Recommended Posts

Witaj w moich progach dzazgunia. Nie, jeszcze nie zrobiłam z drzwiami porządku. Na razie na kartce z wymiarami rozrysowałam drzwi oraz zdobienia. Przeliczyłam potrzebny materiał. Teraz czytam o farbach - wygrywa tikurilla :)

Potrzebuję kilku spokojnych dni, (i chyba ciepłych bo drzwi muszę zdjąć) a o to teraz trudno. :D moi mali uczniowie wyciskają ze mnie wszelkie siły...:lol2: a przede mną "pasowanie" i "Jasełka"

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 755
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 6 months później...
Ale zaniedbałam....:( Wakacje za pasem, chyba trzeba zacząć realizację planów sypialnianych. Idzie to jak po grudzie, nie mam na nic siły (choruję), ale muszę sobie poradzić. W planach: cegła na ścianę (taka sama jak w salonie bo mi została), pomalowanie ścian, trochę rycia bo zmiana gniazdek i podłączenie rolet zewnętrznych do "prundu", likwidacja jednego kaloryfera. Mam nadzieję że się uda.

jak fajnie, że wróciłaś :hug:

W planach: cegła na ścianę (taka sama jak w salonie bo mi została), pomalowanie ścian, trochę rycia bo zmiana gniazdek i podłączenie rolet zewnętrznych do "prundu", likwidacja jednego kaloryfera. Mam nadzieję że się uda.

będę kibicować i podżegać do boju :D

Catti - Dzięki, że zaglądasz :) Na razie zamówiłam listwy przysufitowe, wybrałam kolor farby. Muszę policzyć czy cegły mi starczy i w razie czego zamówić brakującą ilość. Chciałabym jeszcze znaleźć ładne BIAŁE szafki do postawienia przy łóżku, ale nie takie niskie tylko wyższe (jak śpię to macham rękami i mogę wszystko pozrzucać ;) ) No i lampę i lampki na owe szafki. Łóżko muszę na razie zostawić te co jest, z powody budżetu. Remont planujemy na koniec lipca, bo najpierw muszą zamontować nam rolety zewnętrzne.

Catti - Dzięki, że zaglądasz :) Na razie zamówiłam listwy przysufitowe, wybrałam kolor farby. Muszę policzyć czy cegły mi starczy i w razie czego zamówić brakującą ilość. Chciałabym jeszcze znaleźć ładne BIAŁE szafki do postawienia przy łóżku, ale nie takie niskie tylko wyższe (jak śpię to macham rękami i mogę wszystko pozrzucać ;) ) No i lampę i lampki na owe szafki. Łóżko muszę na razie zostawić te co jest, z powody budżetu. Remont planujemy na koniec lipca, bo najpierw muszą zamontować nam rolety zewnętrzne.

oczywiście, że zaglądam i bardzo się cieszę, że przeniosłaś wątek :)

tu łatwiej o odzew ;)

pokaż koniecznie sypialnię i może jakieś inspiracje czego szukać....

a jak salon? skończony?

drzwi pomalowane?

pokój Młodej?

zajrzyj do Marty... ona ma sypialnię z cegłą :)

Magda, jest we wnętrzach lampowy wątek Słonko.... tam zaglądnij ;)

albo napisz jakich szukasz....

OOOOOO dzięki. Postaram się powrzucać wszystko co mnie inspiruje, i czego szukam. Z namiarów chętnie skorzystam :)

No, nic nie zrobiłam...:( praca z 6 latkami wykończyła me siły.... Drzwi będę robiła (tzn. zmieniała ich wygląd) gdzieś za tydzień (mąż musi być obecny coby je zdejmować i zakładać). Wzór zrobiłam na kartce, powinno wyjść dobrze. Zobaczymy...

Salon....wycena mebli mnie powaliła...dlatego robimy sypialnię bo na nią starczy funduszy. A teraz "urodził się" taras. Małż chciałby JUŻ w przyszłym roku zrobić przeszklenie i wymienić płytki na deskę (najlepiej zrobić w tym samym momencie), a koszt szklenia to 15 000 zł :jawdrop:

Jak wrócę z weekendu, to powrzucam zdjęcia i wszystko co mnie inspiruje i co planuję.

• 5 months później...

puk, puk w Nowym Roku :)

przyszłam życzenia zostawić, żeby zdrowie i dobry humor dopisywał, dzieciaki były grzeczne, kochane i wszystkiego w mig się uczyły, żeby ich pani miała czas na troszkę oddechu w towarzystwie forumowych kuleżanek, żeby szczęście często w drzwi (mam nadzieję, że pomalowane :D) pukało, żeby słonecznych dni było znacznie więcej od pochmurnych, żeby większość dni można było "świątecznymi" nazywać..... no i spełnienia marzeń wszelakich :hug:

http://www.jednoslad.pl/wp-content/woo_uploads/2740-shutterstock_239521708.jpg

Jak wrócę z weekendu, to powrzucam zdjęcia i wszystko co mnie inspiruje i co planuję.

miałaś wyjątkowo długi weekend :lol2:

Edytowane przez Catti

• 2 weeks później...

Ewciu, Catti, jak miło że pamiętacie! A ja taka niedobra i co chwilę znikam. wytłumaczenie jedno -praca, studia (taaa na stare lata zachciało mi się uczyć ;))

No tak weekend w stolicy się przeciągnął...:lol2:

Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia. Wam również życzę (i wszystkim zaglądającym) samych dobrych i wspaniałych dni!

Co u mnie...hmmm..remont sypialni prawie skończony - brakuje lampy, łózka (takie jakie by mi się podobało) szafki rtv. Jak ogarnę pokój to zrobię kilka fotek i wrzucę.

No i powoli, powoli przymierzam się do dużego pokoju/salonu :)

Tomkowa - witam Cię bardzo serdecznie! :no:

Przepraszam że dopiero dzisiaj ale w weekend miałam zjazd, a teraz mam dodatkowo praktyki na studiach.

Co do drzwi....hmmm - na kartce rozrysowane co i jak, ale nadal wykonania brak :D Może w tym roku...(szanowny małż udzielała się prawie pól roku przy budowie altanki na działce rodziców i mi nie miał kto pomóc...)

Teraz zdjęcia sypialni - kiepskiej jakości bo telefonem, aparat w reklamacji (nie wiem jak teraz produkują rzeczy że po kilku miesiącach padają :( )

Sypialni z przodu łóżka - ścianka gotowa, kinkiety, szafki nocne, łózko do wymiany.

20160201_112522.jpg

No i w różnym ujęciu:

20160201_112645.jpg

20160201_112744.jpg

20160201_112607.jpg

20160201_112553.jpg

No i ....łóżko chciałabym z wysokim pikowanym zagłówkiem i mam zgryz. Jakbym kupiła w stylu kontynentalnym to mogłabym mieć 160x200 a tak to max wchodzi 140X200. Ale mniejsze może mieć pojemnik na pod spodem - zawsze to dodatkowe miejsce do przechowywania - a kontynentalne nie ma.

Muszę kupić jakieś ładne krzesło (gdzieś ubrania trzeba kłaść :) ), szafkę rtv, i rozważam firanki.

Ciekawa jestem Waszego zdania.

Edytowane przez channel8

ścianka wyszła super!

a łóżko nie będzie białe?

ja bym poszła w białe....

tam gdzie kaloryfer może półka z dwoma nogami takimi jakie masz w nocnych stolikach? taka niby konsolka ;)

http://bi.gazeta.pl/im/c1/f1/11/z18815425Q,Konsola-z-polki-IKEA.jpg

coś takiego tylko z giętymi nogami...

i do tego czarne krzesło :D

i lustro!

a telewizor trochę bardziej w prawo :)

• 1 month później...