Czarna_Inez 09.03.2011 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Kochani, mam bardzo małą toaletkę, a chciałabym w niej mieć łade wc... Niestety, rura odpływowa jest umiejscowiona około 13-15 cm od ściany, co dyskwalifikuje toaletę podwieszaną na stelażu... Sprawdziliśmy na wszytskie mozliwe sposoby, nie da rady! Ale wypatrzyłam taką oto wc stojącą i się zastanawiam, czy można by ją podłączyć do duofixa, który by w tym momwncie służył jedynie za spłóczkę... Co Wy na to? Zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, ponieważ mam już taki element i można go zamontować na sucho, a takie specjalne spłuczki podtynkowe jak kombix chyba nalezy instalować na mokro.... Edytowane 9 Marca 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.03.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Te 13-15cm mierzysz od ściany dokąd? Do osi rury, czy do jej brzegu (którego)? Stelażem możesz zabudować ze 20cm spokojnie, więc może jednak się da? Jeśli nie - twój sposób jest ok, najwyżej trzeba będzie pokombinować z ustaleniem wypływu ze spłuczki na odpowiednim poziomie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 09.03.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Witam, dzięki Jarku za odp! To jest 13-15cm do górnej krawędzi rury, do bocznej jakieś 25 cm, więc tu nie mam obaw. Własnie nie widziałam, czy można cały element podtynkowy zastosować jako spłuczkę tylko. Zamówię ten kibelek, i pokombinujemy z wpływem ze spłuczki, jesli się nie uda, pozostanie mi tylko taka sama rura z prezyciskiem - bez spłuczki, ponieważ normalna spłuczka również się nie mieści w konstelacji z miską wc.... Załączam zdjęcia przed remontem, smutno tam było! A! mój pomysł jest taki, aby stelaż nie zakrywał rury w ogóle, aby był zamontowany między rurą a ścianą, ponieważ wc w 100% kryje rurę, a im jest bliżej ściany, tym mniej miejsca cała instalacja zajmie... a o to chodzi w tej toaletce! Edytowane 9 Marca 2011 przez Czarna_Inez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.03.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 O ile dobrze kojarzę rozkład tego kąta, osobiście bym to inaczej rozplanował. Tam, w miejscu obecnego kibla wstawił normalny, kompletny stelaż, odstawiając go od ściany na całą szerokość tego winkla obok, jak gdyby przedłużając tą ściankę po prawo.A umywalkę w tym momencie asymetryczną albo narożną, w przeciwległy, pozostały kąt wstawić. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 09.03.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Wierz mi, że i tak kombinowaliśmy... Ale wtedy kolanka są prawie na korytarzu, jesli się siedzi na toalecie A na tym, ze stojący kibelek może załkowicie pomieścić w sobie szerokość rurę, ugram jakieś centymetry, każdy się liczy w tym prztpadku. Z wszelkich kombinacji taka jest najlepsza. Teraz muszę zobaczyć, jak to bedzie wyglądało z tą rurą odpływową ze spłuczki... Jutro dokładnie oblookam ten stelaż, który mamy Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Wydaje mi się że powinna się udać ta kombinacja, tylko sprawdź czy ten kibelek może być zastosowany jako wolno stający bo z tego co widzę to powinien on być przyciśnięty do ścianki lub zabuduj takową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarna_Inez 10.03.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 On będzie stał przy zabudowanym stelażu, tylko stelaż nie będzie podłączony do odpłuwu(który będzie pod stojącym wc), a jedynie będzie podłączony z wc rurą ze spłuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 11.03.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 to będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts