fenix2 09.03.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam, Czy ktoś stosował podświetlane luksfery ? Jak to się sprawuje i czy nie ma problemów z użytkowaniem i instalacją? Jak efekty wizualne? http://nomos.com.pl/reflect2.php?img=wp-content/gallery/Swiecace-noc/P1020664.jpg&bgc=ffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.03.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 UP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Widziałem na wystawie w Castoramie paski LED-owe na wystawce, do których obsługa przystawiała luksfery. Nie wiem czy ostatecznie zamontowali, ale taki jeden biały z wzorem (paski?) zniekształcającym co jest pod spodem, wyglądał superasto. O ile na widok większości ozdób LED-owych robi mi się niedobrze, o tyle ten luksfer wprost przeciwnie. Nawet myślałem o zrobieniu lampy nad schody w ten sposób. Ostatecznie robię z alabastru, pod który dam puszkę z nierdzewki, zawierającą paski LED-owe. Pewnie skończę za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 W przypadku powyższych zdjęć nie są zastosowane paski LEDowe a jedynie pojedyncze diody. Takie diody widziałem juz np. w narożnikach kafli. Jak dla mnie wszystko pięknie do póki wszystko świeci. Osobiście nie lubię rozwiązań jednorazowych typu, nie świeci to wyłączam i pozostawiam do pierwszego remontu by wymienić. Według mnie wszystko powinno byc tak zamontowane by w każdej chwili można by usunąć potencjalna usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ja miałem na myśli eksperymentowanie ze światłem, a nie te konkretne luksfery. Zgadzam się, że musi być dostęp do wszystkiego. W dodatku musi to być wykonanie bezpiecznie, estetycznie i praktycznie. Taki luksfer moim zdaniem ma sens, jeżeli jest w demontowalnej ramce. Może to być ramka z drewna czy z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts