Tomasz A 09.03.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam, Powoli się przymierzam do jakiegoś małego remontu łazienki (8m^2). Planuje wyrzucić wanne, wstawić kabine przysznicową, położyć kafelki, wymienić baterię w umywalce a może całą umywalkę razem z szafką po spodem. Sedes był niedawno wymieniany więc ze względów oszczednościowych zostanie taki jaki jest. Dochodzi jeszcze kwestia oświetlenia i lustra, ale to są grosze w porównaniu z powyższym. Jak myślicie ile mnie coś takiego bedzie kosztować (razem z roboocizną)? I z góry zaznaczam że nie chodzi mi o jakies topowe produkty, tylko o coś rozsądnego cenowo i trwałego. Potrzebuje jakiegoś punktu odniesienia żebym mógł skutecznie negocjowac A może jednak zostawić wanne, kosztem kabiny? Nie moge się do końca zdecydować. A wy ile potrzebowalibyście pieniędzy żeby wyremontować łazienke dokładnie tak jak tego chcecie? Co byście wtedy do niej wstawili? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjawijlczak 17.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam wszystkich forumowiczów, ja też jestem świeżo po remoncie łazienki i muszę szczerze przyznać racje mężowi - namówił mnie, żeby wydać trochę więcej na prysznic tym samym zaoszczędzimy czas i pieniądze na czyszczenie. kupiłam kabinkę Sanplastu. nie do końca orientuje się w technicznych charakterystykach tego typu produktów, ale z tego co wiem (a właściwie co powiedział mi miły Pan w sklepie) to powłoka przeciwosadowa to modyfikacja powierzchni szkła i to właśnie ułatwia utrzymanie czystości (po prostu jak woda spływa to nie zostawia brzydkich śladów). wiadomo - sama powłoka cudów nie sprawi (i tak musimy brać się za mycie od czasu do czasu). usłyszałam też kilka dodatkowych uwag nt. utrzymania łazienki w czystości. Warto zwrócić uwagę na rodzaj szkła, im gładsze, tym łatwiej nam je wyczyścić. Pamiętać trzeba też o rolkach....najlepiej jak dają się one odpinać, wtedy możemy bez problemów dotrzeć do każdego zakamarka. Z tych wszystkich informacji najważniejsze jest jedno - naprawdę warto zainwestować w dobry produkt dobrego producenta. Da nam on bowiem gwarancję na produkt więc w razie problemów kabinę serwisujemy. Mam nadzieje, że choć trochę naprowadziłam zbłędzone duszyczki poszukujące (jak ja kiedyś) wskazówek łazienkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ja swoją łazienkę w kamienicy remontowałam jakiś czas temu, wydałam na wszystko ok. 16 tyś , łazienka ok.5 m2 . Wszystko zależy od budżetu, większość kasy jest zamurowana i tego nie widać tzn. instalacje , wylewki, tynki, nowe ogrzewanie.Na szybę do prysznica nie żałowałam kasy i dziś wygląda jak nowa, bez zacieków i kamienia. Kafelarz bardzo drobiazgowy, do najtańszych nie należy i teraz też u nas robi, ale wiem ,że nie będę żałować, a to najważniejsze. Powodzonka:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz A 18.03.2011 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Na jednym forum czytałem że bedą to koszty w okolicach 1700 za metr kwadratowy ale nie bardzo chce mi sie w to wierzyć. W miedzy czasie zdecydowałem się na kabinę prysznicową,a w zaoszczędzone miejsce wstawię bidet.Wysłałem też zgłoszenie do konkursu z http://www.bref.pl, może nuż widelec się uda i za 20000 to już bym nie miał żadnych problemów z remontem. Wybieram się w poniedziałek do jakiegoś magika po projekt, jak mi coś konkretnego powie to się podzielę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts