nikt ważny 19.06.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Tak jak powiedział kolega Surgi22 Masz to co chciałeś i o czym Cię sprzedawca nie poinformował Brutalna prawda - niestety i nawet jak zmienisz gniazdo sznurka na takie które będzie miało szczotkę (choć wątpię by jej nie było - kto wyprodukował te rolety ?) niewiele to pomoże przy silnym wietrze Niestety tam zawsze wieje jak wieje wiatr a czasem gwiżdże - stąd też takie żartobliwe moje pytanie o gwizdek sędziego na Euro 2016 Mówi się tu od lat, od wielu, wielu lat że by rolety nie sprawiały kłopotu muszą być całkowicie odseparowane od okna i budynku a to gwarantuje tylko jedno rozwiązanie - roleta zewnętrzna z napędem elektrycznym Pomijam że silnik daje o wiele możliwości i ma tylko jedną wadę - ręcznie w małych oknach podniesie się i opuści szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkordix 20.06.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 http://forum.gp24.pl/rolety-firmy-portos-czy-warto-t70463/ http://oknaopinie.pl/rolety-portos-opinie-t295.html Dzięki za linki, może w takim razie Krispol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 20.06.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Zastanawiam się czy te rolety są takie tragiczne, czy też więcej problemów jest z silnikami, sterowaniem ? Zamówiłem coś takiego : 5 rolet podtynkowych montowanych do poszerzenia okiennego, roleta do okna tarasowego profil PA52, reszta profil PA39 - PortosSilniki Radiowe Somfy RTS IO - silniki które w przyszłości możemy rozbudować o sterowaniem telefonem i będą wysyłały informację zwrotną co się dzieje z roletą- Silniki 5 szt.- pilot 5-cio kanałowy- przełączniki Smooove Origin RTS IO 5 szt.dodatkowo:wieszaki blokujące Lock to play, zapobiegają podniesieniu rolety z zewnątrz, wyciszają roletę, przy silnikach radiowych Somfy jest możliwość uruchomienia detekcji przeszkód. Widzicie w tym zamówieniu problemy w przyszłości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.06.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Dzięki za linki, może w takim razie Krispol?Czołówka to Krispol i Anwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xkordix 20.06.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Czołówka to Krispol i Anwis Super, bardzo dobra wiadomość! Mam jeszcze opcję kupić trochę taniej Vertexa, jest sens? I czy przy roletach zwracać szczególnie uwagę na jakąś składową oferty? Są jakieś różne pancerze, wypełnienia itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.06.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Podstawa rolety jest silnik ijego mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.06.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 co sądzicie o napędach do rolet marki Krispol??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.06.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 co sądzicie o napędach do rolet marki Krispol??? Krispol robi napędy DO ROLET ??? Pierwsze słyszę.. Fakt, że firmuje napędy do bram jako STARCUS to wiadome ale to zupełnie inna bajka niz rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.06.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Krispol robi napędy DO ROLET ??? nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 20.06.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 nie robi Informacja od dystrybutora jest taka że robią napędy Starcus do rolet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 20.06.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Informacja od dystrybutora jest taka że robią napędy Starcus do rolet... wiec siezapytaj czy jest to produkcja Krispolu czy tez produkuje to inna firma a Krispol tylko nadwyręża swoją reputacje firmując to wymysloną nazwą i o to KTO TAK NAPRAWDE PRODUKUJE TE NAPĘDY... O to gdzie sa produkowane nie pytaj bo to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.06.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 wiec siezapytaj czy jest to produkcja Krispolu czy tez produkuje to inna firma a Krispol tylko nadwyręża swoją reputacje firmując to wymysloną nazwą i o to KTO TAK NAPRAWDE PRODUKUJE TE NAPĘDY... O to gdzie sa produkowane nie pytaj bo to nie ma sensu. Dzowniłem do Krispola. Mają Starcus'y do rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siefinpird 22.06.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 A pytałeś od kiedy w swoje ofercie mają te napedy ? Cos mi mowi ze od niedawna. A jezeli tak to raczej niewielu jest uzytkowników rolet Krispola akurat z tym napędem. (ja osobiście wybrłabym cos bardziej "markowego" i uznanego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.06.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Ccc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.06.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Smutne to że coraz więcej producentów zamiast utrzymywać lub wręcz podnosić standard swoich produktów idzie w chinszczyzne bo cena czyni cuda.Do klientow powoli ale jednak zaczyna docierac ze cena jakos wprost proporcjonalnie idzie z jakością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 26.06.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Pewnie się powtórzę, ale wątek ma ponad 100 stron. Od zeszłego roku interesuje się ofertą Fakro (markizy). Proszę o opinię jakiegoś znawcę, a najlepiej posiadacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 27.06.2016 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Smutne to że coraz więcej producentów zamiast utrzymywać lub wręcz podnosić standard swoich produktów idzie w chinszczyzne bo cena czyni cuda. Do klientow powoli ale jednak zaczyna docierac ze cena jakos wprost proporcjonalnie idzie z jakością Ja już się nauczyłem, że gratis i tanio często wychodzi najdrożej, ale też te drogie wcale nie znaczy bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 29.06.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ktos moze udzielic odpowiedzi na w/w pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 29.06.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Buduję dom z Porothermu 30 + 15 styropianu, jestem na etapie nadproży. Problem polega na tym że planuję okna z roletami, firma która je montuje doradziła mi odsunięcie nadproża o co najmniej 5 cm, tak aby zmieścić roletę zewnętrzną. Naszkicowałem coś takiego i chciałbym wiedzieć czy to ma sens? [ATTACH=CONFIG]356186[/ATTACH] Ktos pomoze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.06.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Przeczytaj watek kilka stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts