Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak jak powiedział kolega Surgi22

Masz to co chciałeś i o czym Cię sprzedawca nie poinformował

Brutalna prawda - niestety i nawet jak zmienisz gniazdo sznurka na takie które będzie miało szczotkę (choć wątpię by jej nie było - kto wyprodukował te rolety ?) niewiele to pomoże przy silnym wietrze

Niestety tam zawsze wieje jak wieje wiatr a czasem gwiżdże - stąd też takie żartobliwe moje pytanie o gwizdek sędziego na Euro 2016 ;)

Mówi się tu od lat, od wielu, wielu lat że by rolety nie sprawiały kłopotu muszą być całkowicie odseparowane od okna i budynku a to gwarantuje tylko jedno rozwiązanie - roleta zewnętrzna z napędem elektrycznym

Pomijam że silnik daje o wiele możliwości i ma tylko jedną wadę - ręcznie w małych oknach podniesie się i opuści szybciej

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiam się czy te rolety są takie tragiczne, czy też więcej problemów jest z silnikami, sterowaniem ? Zamówiłem coś takiego :

5 rolet podtynkowych montowanych do poszerzenia okiennego, roleta do okna tarasowego profil PA52, reszta profil PA39 - Portos

Silniki Radiowe Somfy RTS IO - silniki które w przyszłości możemy rozbudować o sterowaniem telefonem i będą wysyłały informację zwrotną co się dzieje z roletą

- Silniki 5 szt.

- pilot 5-cio kanałowy

- przełączniki Smooove Origin RTS IO 5 szt.

dodatkowo:

wieszaki blokujące Lock to play, zapobiegają podniesieniu rolety z zewnątrz, wyciszają roletę, przy silnikach radiowych Somfy jest możliwość uruchomienia detekcji przeszkód.

Widzicie w tym zamówieniu problemy w przyszłości ?

Informacja od dystrybutora jest taka że robią napędy Starcus do rolet...

wiec siezapytaj czy jest to produkcja Krispolu czy tez produkuje to inna firma a Krispol tylko nadwyręża swoją reputacje firmując to wymysloną nazwą i o to KTO TAK NAPRAWDE PRODUKUJE TE NAPĘDY...

O to gdzie sa produkowane nie pytaj bo to nie ma sensu.

wiec siezapytaj czy jest to produkcja Krispolu czy tez produkuje to inna firma a Krispol tylko nadwyręża swoją reputacje firmując to wymysloną nazwą i o to KTO TAK NAPRAWDE PRODUKUJE TE NAPĘDY...

O to gdzie sa produkowane nie pytaj bo to nie ma sensu.

Dzowniłem do Krispola. Mają Starcus'y do rolet

Smutne to że coraz więcej producentów zamiast utrzymywać lub wręcz podnosić standard swoich produktów idzie w chinszczyzne bo cena czyni cuda.

Do klientow powoli ale jednak zaczyna docierac ze cena jakos wprost proporcjonalnie idzie z jakością

Ja już się nauczyłem, że gratis i tanio często wychodzi najdrożej, ale też te drogie wcale nie znaczy bardzo dobre.

Buduję dom z Porothermu 30 + 15 styropianu, jestem na etapie nadproży. Problem polega na tym że planuję okna z roletami, firma która je montuje doradziła mi odsunięcie nadproża o co najmniej 5 cm, tak aby zmieścić roletę zewnętrzną. Naszkicowałem coś takiego i chciałbym wiedzieć czy to ma sens?

[ATTACH=CONFIG]356186[/ATTACH]

Ktos pomoze??