PaRa 21.01.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Tu masz różne materiały izolacyjne : http://www.izomat.net/ Jeśli już masz dać 2 cm to niech to będzie coś lepszego niż standardowy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 22.01.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 dzięki,myślałem o styrodu 0,031 albo ten aerożel tylko to drogie bardzo, a jak myślicie z tym wysuwaniem okien??w sumie na różnych stronach producentów piszą o tym ,ze tak się robi nawet nie zależny człowiek z firmy moich okien z centrali potwierdził ,że bez problemu można wystawiać okna o te 2 cm dać tylko jakieś kotwy klasy A 2mm. Chociaż kilku doradców na forum mówi ,że to złe rozwiązanie ,ale nie wiem czy wogule jest sens słuchać ludzi którzy może w ogóle nie wiedzą o czym piszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 W ogóle to nie ma sensu słuchać ludzi, którzy nie wiedzą o czym mówią. Tylko jak ich odróżnić od tych, którzy jednak się znają? Twój dom - Twój wybór. Na wspomnianej wyżej stronie są różne materiały - także PUR (o ile dobrze pamiętam nazwę) - cenowo pośrednio. Musisz wiedzieć, że wysunięcie okna o 2cm na dole (bo tak się je na ogół mierzy) nie zawsze jest równe dwóm cm na górze (ściany często nie mają pionu). Wtedy ten zakładany dwu-centymetrowy styrodur nie musi się zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 22.01.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 No właśnie dlatego analizuję wszystkie rozwiązania i wiadomo decyzję podejmę sam.A Twoim zdaniem ,albo jak byś był w mojej sytuacji co byś zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Godząc zdanie mojego dostawcy okien i kwestie montażowe - wysunąłbym okno ile się da bez zagrożenia niestabilnego podparcia + zastosował dystanse. Ale ja się na roletach nie znam, także więcej nie mam co powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 22.01.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 tzn zagłębiłem się w temacie dystansów i chyba lepiej było by wysunąc okno.Okna to produkt oknoplastu winergetic premium jak można ocenić ile to jest ten max wysunięcia dla tych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 22.01.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 a może system jb/dl coś by mi pomógł czy nie ma sensu kasy tracić? szczerze to mi się odechciewa tych rolet przez te kombinacje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.01.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Właśnie jestem "na zakupach" i wpadł mi taki przykład maty pod skrzynkę:http://mongutage.pl/MatatermoizolacyjnaGU500x700x10mm-240.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 25.01.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam,może ktoś mi tutaj doradzi co wybrać do odizolowania puszki rolety od ściany budynku tak ,żeby maksymalnie zmniejszyć mostek termiczny a zarazem nie narazić okna na uszkodzenia w wieloletnim użytkowaniu.Okna ciepłe u=0,8 trzyszybowe standardowe oprócz tarasowego 2.3x3.0m i w wykuszu 1,7x2,4m.Szerokość ramy 82 mm.Opcja: 5mm. aerogelu 10mm aergoelu Wiadomo im cieplej tym lepiej ,ale wtedy rama okna musi wyjść więcej po za lico ściany.Wiem ,że mogę zrobić jak mi się podoba ,ale chce poznać opinie osób które może miały podobny problem. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.01.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ja daję u klientów 10mm aerożelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 26.01.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 też wysuwając okno po za lic ściany? dodam ,że firma montuje okna na dyble.Myślisz ,że te 10mm wysunięcia nie zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.01.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 też wysuwając okno po za lic ściany? dodam ,że firma montuje okna na dyble.Myślisz ,że te 10mm wysunięcia nie zaszkodzi? Dyble? To niezbyt dobry pomysł w tej sytuacji. Chyba, że dyblami nazywasz wkręty ościeżnicowe. Przy dużych oknach można dać dodatkowo kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 26.01.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 tak mi powiedział monter ,że dyble ,ze takie duże i ciężkie okna się tak montuje..rozumiem ,że chodzi o krawędź okna i ryzyko skruszenia się ??przecież to 10mm bliżej krawędzi a jak któs ma okno 65 mm to już bez wysuwania ma ta odległość od krawędzi... nie wiem ja już po woli mam dość tego forum co osoba to inna opinia a tak naprawdę konkretów brak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.01.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Albo wierzysz nam albo sprzedawcyZastanów się przez chwilę jaki my mamy interes w tym żeby posadzić Cie na mineWielu z nas ma ogromne doświadczenie w montażu i tylko zwracamy ci na pewne rzeczy uwage a zrobisz jak uważasz Wez tez pod uwage fakt ze wogole nie mamy obowiązku wam doradzać To wasze budowy i problemy w 99% na wlasne zyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 26.01.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wiem doceniam to i za to każdemu z Was dziękuję,z drugiej strony co zależy montażystą którzy dają 7 lat gwarancji na spapraniu roboty ?? tym bardziej ,że szukałem w necie godzinami o montażu dybli ile od krawędzi ścian i nic nie znalałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.01.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wiem doceniam to i za to każdemu z Was dziękuję,z drugiej strony co zależy montażystą którzy dają 7 lat gwarancji na spapraniu roboty ?? tym bardziej ,że szukałem w necie godzinami o montażu dybli ile od krawędzi ścian i nic nie znalałem No to kiepsko szukałeś Zobacz np. katalog Wkręt-Metu strona 56. Poza tym na pewno dostajesz 7 lat gwarancji na montaż? Czy też na okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.01.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Kiepsko szukales. Sa pewne minalne odleglosci w zależności od użytego materiału do mocowania jak i materiału z ktorego wykonano ścianę . W wiekszosci wypadkow podaje sie minimum 30 mm od krawedzi otworu. Czyli przy dyblu 35 mm od krawedzi sciany do osi otworuCo przy przy szerokosciach oscieznic realnie wyklucza jakiekolwiek wysuniecie poza lico przy montazu na dyble i to każdy montażysta powiniem wiedziec to niejako abecadlo prawidłowego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 26.01.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 A to muszę sprawdzić z tą gwarancją czyli u mnie wysunę okno 10mm więc jak przebiją ramę idealnie w środku to będzie po 41 mm od środka w obie strony więc do krawędzi będę miał 31mm to źle?do tego te piankowanie też okno usztywni (kiedyś widziałem nie jedną budowę gdzie na samą piankę dali i do tej pory nic się nie dzieje,to może faktycznie nie będzie tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 26.01.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Wiem doceniam to i za to każdemu z Was dziękuję,z drugiej strony co zależy montażystą którzy dają 7 lat gwarancji na spapraniu roboty ?? tym bardziej ,że szukałem w necie godzinami o montażu dybli ile od krawędzi ścian i nic nie znalałem 7 lat gwarancji jest na okna, pakiety szybowe, na montaż jest rok gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.01.2016 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 A to muszę sprawdzić z tą gwarancją czyli u mnie wysunę okno 10mm więc jak przebiją ramę idealnie w środku to będzie po 41 mm od środka w obie strony więc do krawędzi będę miał 31mm to źle?do tego te piankowanie też okno usztywni (kiedyś widziałem nie jedną budowę gdzie na samą piankę dali i do tej pory nic się nie dzieje,to może faktycznie nie będzie tak źle? Napisaliśmy Ci że robisz źle ale eksperymentuj, w końcu robisz to na swoim jasne, piana jest elementom mocującym wszak nie na darmo napisali na niej piana montażowa Raaaaaany załamać się idzie To że dybel ci przy montażu nie rozwali ściany jeszcze nie znaczy że pod silnym parciem wiatru to nie nastąpi....ach zapominałem, piana dodatkowo zamontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts