surgi22 17.02.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 krzychu85PL ależ ja jeszcze nie zacząłem... natomiast to co jest dobre dla wszystkich nie mieści się w pierwszej 50tce moich priorytetów. Pozdrav I całe szczęście . Ps. strach pomyśleć co jest u kolegi w drugiej setce priorytetów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toprolety 29.02.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) rolety zewnętrzne mogą być podtynkowe - wtedy skrzynka jest nad oknem a klapa rewizyjna ( ta dziura gdzie się zagląda do pancerza) od środka mieszkania lub mogą mieć wersje natynkową czyli tą wystającą. Rolety zewnętrzne raczej większość firm montuje na profilach aluprof [REKLAMY SĄ PŁATNE] Edytowane 29 Lutego 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 01.03.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam, jakiej firmy polecacie rolety ? Niedaleko od mojego miejsca zamieszkania jest firma montująca rolety zewnętrzne firmy Portos. Opinie w internecie mieszane. Szukam dobrej rolety do wnęki okiennej 185cm / 120cm, sterowane elektrycznie. Byłbym wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 02.03.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Mam pytanie o rolety, a dokładniej to o silniki do nich. Mam ofertę na silniki Miroli z mechanizmem przeciążeniowym i bez takiego cuda.Czy ktoś coś może podpowiedzieć? Warto dopłacać do tych z przeciążeniami? 10 rolet to 2 tys złotych różnicy. Rolety będą sterowane radiowo + przyciski na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 02.03.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Mam pytanie o rolety, a dokładniej to o silniki do nich. Mam ofertę na silniki Miroli z mechanizmem przeciążeniowym i bez takiego cuda. Czy ktoś coś może podpowiedzieć? Warto dopłacać do tych z przeciążeniami? 10 rolet to 2 tys złotych różnicy. Rolety będą sterowane radiowo + przyciski na ścianach. mysle ze warto. atuty http://dk-prof.eu/dlaczego-warto-stosowac-rolety-z-napedem-wyposazonym-w-mechanizm-przeciazeniowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 10.03.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Słuchajcie, czy ktoś ma doświadczenie z produktami firmy Fart Produkt z Torunia?Jakieś opinie o ich roletach zewnętrznych?Jakie stosują napędy?Z góry dziękuję za pomoc... Możecie podać dobrej jakości producenta rolet zewnętrznych, który ma sensowne ceny?Jest jakiś wyraźny lider na tym rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 12.03.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Ja tam wybrałem tydzień temu firmę Portos, sterowanie rolety radiowo z timerem. Cenowo ok, jakościowo wyjdzie w praniu, 2 lata gwarancji na roletę, 5 lat na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatema 15.03.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Taki dylemat:mam zamiar wymienić kilka okien i zastanawiam się nad roletami zewnętrzynymi. Opcje są zasadniczo 2:1) roleta natynkowa - główna wada: estetyka czyli wystająca na murze skrzynka, zaleta - brak mostków cieplnych, brak utraty światła okna.2) rolety montowana w świetle okna: zaleta: nie szpeci elewacji, wady - zabiera mi 17cm światła okna (jestem w stanie przeboleć) oraz mostek cieplny - no właśnie firma zapewnia że montowana w świetle okna skrzynka jest już ze styropianem ale boje się że jednak będzie to osłabiało właściwości termiczne okna mimo wszystko - czy słusznie? (okna będą 3-szybowe)Podkuwanie się w nadproża nie wchodzi w rachubę. pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 15.03.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 którego producenta rolet polecacie >??? szukam na górnym śląsku sprzedawcy rolet wraz z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 16.03.2016 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 (edytowane) W Oświęcimiu jest sprzedawca rolet/okien/bram itp, u którego zamówiłem sobie roletę. Montaż na początku kwietnia, więc nie wiem czy mogę polecić. Gdybyś był zainteresowany to zapraszam na pw. W Chrzanowie też coś widziałem, jest firma Roltex. Nawet w Jaworznie ta firma jest. Edytowane 16 Marca 2016 przez Mocu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin2 25.03.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) okna od firmy X rolety od firmy Y czy czesto spotykacie się z takim podziałem? U mnie to wyglada tak iż firmę, od której kupie i ktora zamontuje okna jest już wybrana i to sie na pewno nie zmieni. Ta sama firma oferuje mi rolety firmy Portos ktore nikaj do mnie nie przemawiają... Do tego te napedy z silnikami Delux... Czytając opinie na forach o tym ze to badziewna chińszczyzna - trudno by to zachęcało do zakupu. Z drugiej strony mam oferte na rolety firmy Krispol z napędami Somfy. I to jak najbardizej do mnie przemawia.. Różnica cenowa jest opisana w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105523-ROLETY-ZEWN%C4%98TRZNE-Czy-warto-montowac&p=7109142&viewfull=1#post7109142 więc jest znikoma.. Gdzieś czytałem iz dobrze jest gdy rolety i okna montuje jedna i ta sama firma.. z drugiej zas strony co stoi na przeszkodzie by w proces ten zaangażowane były dwaie firmy.. w sumie chyba nic.. a nie ma obowiazku zadnego by pomiedzy montażem okien a montazem rolet czas był mozliwe najkrótszy... a moze sie myle? no i temat z innej nieco beczki... Czy kazda prowadnica rolet jest przykrecana do ramy okna??? Można ją jakoś inaczej zamontować nie wiercąc w okiennej ramie? Edytowane 25 Marca 2016 przez arztin2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.03.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Nie trzeba laczyc obu rzeczy jednym wykonawca jesli nie sa to rolety nadstawne ale to tez mozna jakos zgrac. Prowadnice mocowane do okna musza byc jakos z nim powoazane wiec przykrecac do profila trzeba i niczym to oknu nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 26.03.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no i temat z innej nieco beczki... Czy kazda prowadnica rolet jest przykrecana do ramy okna??? Można ją jakoś inaczej zamontować nie wiercąc w okiennej ramie? Montaż może być też do muru, sam wybrałem taki montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baumeister 26.03.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Nie trzeba laczyc obu rzeczy jednym wykonawca jesli nie sa to rolety nadstawne ale to tez mozna jakos zgrac. Prowadnice mocowane do okna musza byc jakos z nim powoazane wiec przykrecac do profila trzeba i niczym to oknu nie grozi dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 07.04.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Dziś zamontowali u mnie Rolete PORTOS ST2000 + Silnik radiowy PORTOS + PPKR-400 + RR-5 T. Ogólnie nie mam do czego się doczepić, dostałem produkt jaki chciałem. Duży plus za pilot, zasięg 25m w budynku, 150m na otwartej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.04.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Dziś zamontowali u mnie Rolete PORTOS ST2000 + Silnik radiowy PORTOS + PPKR-400 + RR-5 T. Ogólnie nie mam do czego się doczepić, dostałem produkt jaki chciałem. Duży plus za pilot, zasięg 25m w budynku, 150m na otwartej przestrzeni. Znam silnik odrzytowy, spalinowy, elektryczny, parowy. Ale radiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.04.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 no to poznajcie się https://www.google.pl/search?q=silnik+radiowy&ie=utf-8&oe=utf- 8&gws_rd=cr&ei=Y7oGV7WiL8SisgGUtqnQCg http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_zD5PijwHg9tUTGFgsctkAfCfTKp1QPYm.jpg To jest silnik elektryczny ze zintegrowanym sterowaniem radiowym, a nienradiowy. Nazewnictwo ma znaczenie. Równie dobrze mozna powiedziec, że mamy w samochodach silniki radiowe do otwierania i zamykania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.04.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Najwidoczniej jesteś na etapie zdobywania wiedzy podstawowej. http://www.portosrolety.pl/download/Warunki_techniczne_podlaczenia_silnikow_radiowych.pdf A okna to pewnie masz gazowe. Bo przecież między taflami szkła jest gaz szlachetny! A kocioł do ogrzewania atomowy, bo każde paliwo składa się z atomów. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mocu 08.04.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Widzę, że dalej się pogrążasz we własnej głupocie. http://www.portosrolety.pl/silniki_portos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 09.04.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Dostałem dziś ofertę : Koszt wykonania 5 rolet podtynkowych montowanych do poszerzenia okiennegoroleta do okna tarasowego 300 x 220 profil PA52, reszta profil PA39Rolety z montażem 4700zł. kolor podstawowy - biały, brąz, srebrny, antracyt, krem, beżdopłata do kolorów drewnopodobnych (złoty dąb, orzech, mahoń) + 15% Silniki przewodowe:- Portos (chińczyk) - 965zł.- Somfy, Elero - 1890zł. Silniki Radiowe:- Portos (chińczyk) - 1475zł. plus pilot 5-cio kanałowy - 100zł.- Somfy, Elero - 3000zł. plus pilot 5-cio kanałowy - 260zł. dodatkowo:zalecam zastosowanie wieszaków blokujących Lock to play, zapobiegają podniesieniu rolety z zewnątrz, wyciszają roletę, przy silnikach radiowych Somfy lub Elero jest możliwość uruchomienia detekcji przeszkód - wtedy te wieszaki są wymagane, koszt do wszystkich rolet - 399zł.czujnik radiowy słoneczny do zastosowania tylko przy silnikach radiowych Somfy lub Elero - 400zł.Osobiście polecam silniki Elero, uważam że jest to najlepsze rozwiązanie cena/jakośćPodane ceny zawierają montaż rolet i podłączenie silników do istniejącej instalacjiCeny brutto vat 8% Czy ktoś z Was ma może silniki Elero ? Jak się sprawują, szczególnie w połączeniu z czujnikiem nasłonecznienia sterującym roletami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts