Okse 13.03.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pozostaje tylko od gory dac poszerzenia i na nich zamontowac skrzynke rolety.Stabilne to jest wbrew pozorom. Od wewnatrz wkleic styropian by wnetrze ladnie wygladalo i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 13.03.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Czemu zły pomysł z roletami nadstawnymi jeśli mas się cofnięte nadproże (litera L) i dany styrodur 10-15cm to można śmiało montować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 13.03.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Czemu zły pomysł z roletami nadstawnymi jeśli mas się cofnięte nadproże (litera L) i dany styrodur 10-15cm to można śmiało montować?!!! racja - sam tak mam zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 13.03.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Roleta nadstawna http://icservi7.ayz.pl/upload/files/rolety/rolety_nadstawne_rewizje.jpg Roleta podtynkowa http://www.mitbau.pl.dev2.3c.pl/HeroGraf/rolety/rolety-podtynkowe-2.jpg Skoro macie Panowie "wcięte" nadproże w kształcie litery L, to macie Panowie rolety podtynkowe a nie nadstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 13.03.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A tak przepraszam mój błąd. Ja mam podtynkowe 15cm stryroduru na to skrzynka i 2cm grafitu na skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezimienny 16.03.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Dziękuje panie Janie za odpowiedź. Zastosuje właśnie takie rozwiązanie. Wstawię termo-elke + ciepły parapet, a przy patio termoramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aztea 29.03.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Czy uważacie ze poszerzenie otworów okiennych o termo-belkę na etapie adaptacji ma ekonomiczny sens? czy cofniecie nadproża jest bardziej racjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 29.03.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Czyli jakie lepiej rolety zastosować aby "cieplejszy" montaż był ? Nadstawne czy podtynkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.03.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Podtynkowe jak zrobisz to z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 29.03.2017 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Tylko podtynkowe jak wspomnial surgiI nad montazem trzeba juz myslec w trakcie wznoszenia budynku a.nawet wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 30.03.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Dobrze że mówicie kiedy się zabrać za to, zbieram oferty od wykonawców i będę musia się dogadać w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 05.04.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 jako, ze rolety już są zamontowane, proszę Was o potwierdzenie bądź nie czy poprawnie chcę je podłączyć. Z silników wychodzą kable 4 żyłowe. Do tego mam już zakupione przełaczniki do każdej rolety o takie "Przełącznik PPKR-400 z wbudowanym Odbiornikiem radiowym" http://allegro.pl/sterownik-do-rolet-rolety-radiowy-portos-ppkr-400-i6183923537.html pytanie teraz, przy każdym oknie chce zamontować taki własnie włącznik i teraz tak: obok każdego okna wykonuję puszkę podtynkową do której wchodzi przewód od silnika rolet (4 żyły). Od rozdzielnicy do kazdej puszki ciągnę przewód zasilający 3x1,5 mm. to wystarczy aby działało bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 05.04.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 czarny - faza dół lub góra brązowy - faza góra bądź dół niebieski - neutralny niektórzy mówią zero a to po prostu druga część fazy zielono-żółty - uziemienie 3 x 1,5 to sporo wystarczy 3 x 1,0 nawet 0,75 Przy takim sterowaniu możesz ciągnąć przewód od puszki do puszki zaoszczędzisz trochę metrów kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 05.04.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 każda roleta nie musi być na osobnym bezpieczniku rozumiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 05.04.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 przy takim rozwiązaniu sterowania radiowego gdzie odbiornikiem jest przełącznik klawiszowy a nie odbiornik zintegrowany z silnikiem gdzie programowanie jest o wiele bardziej skomplikowane i tam faktycznie dobrze jest gdy każda roleta ma zasilanie bezpośrednio z bezpiecznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 05.04.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Panowie, Jakie silniki do rolet wybrać MOBILUS, SOMFY, YOODA. Zależy mi na bezawaryjności i cichej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 05.04.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Silnik nie halasuje tylko ruch pancerza. Z Somfy nigdy nie mialem problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 05.04.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 LambertTen kto sprzedaje ci zaluzje powinien z Toba uzgodnic wszystko wraz ze sposobem pozniejszego sterowsnia i do tego dobrac silniki.Przynajmniej mi sie tak wydaje ze tak powinien aie zachować profesjonalny sprzedawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 05.04.2017 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 OknoHouse masz rację, chciałem się jedynie upewnić, żeby elektryk nie narobił mi jakiegoś cyrku ale chyba zrobię mimo wszystko każdą na osobnym bezpieczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 05.04.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Nie jest to bledem ale tez nie jest konieczne w Twoim wypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts