bwojtek 08.04.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Hej, pytanie do znawców tematyki. Silnik Somfy RS 100 Hybrid Io - czy warto dopłacać do tego napędu (ok. 100zł brutto/szt). Sprzedawca / montażysta proponuje mi te napędy (do rolet podtynkowych) z uwagi na możliwość sterowania za pomocą pilota i klawisza. Choć tak naprawdę nie wiem jak by to miało wyglądać w praktyce.. A ta dopłata to względem czego? Na pewno warto mieć możliwość sterowana zarówno przyciskami ściennymi jak i pilotem. Bo znając prawa Murphy'ego pilot jest zawsze w innym pomieszczeniu niż ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 08.04.2019 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Dopłata względem Somfy Oximo. Warto ? Na kilku-nastu roletach tworzy się kwota.. Ponadto, nie wiem jak z jakością tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2019 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 O ile mnie pamięć nie myli porownujesz ceny dwóch różnych silnikówRts do sterowania pilotemIO do sterowania Wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meruzak 25.06.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Szukam opinii nt. silników Krispol Starcia elektroniczna krancowka. Sprzedawcy twierdzą, że silniki w tych roletach to mobilus, ale nie są w stanie wskazać który model. Czy są w nich zabezpieczenia przeciążeniowe? Ewentualne opinie uzytkow będą cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 02.07.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Mam rolety Krispola właśnie z tymi silnikami. Rzeczywiście jest to polski Mobilus, ale nie znam konkretnego modelu. Póki co rolety ze sterowaniem radiowym (pilot Cosmo HTC z różnymi opcjami ustawień) sprawują się bez zarzutu. Co ciekawe, wybrałem Krispola z uwagi na to, że była to najtańsza oferta jaką udało mi się znaleźć, o kilkadziesiąt procent tańsza od rolet lokalnych producentów na chińskich silnikach ... Takiego rozrzutu cen jak na roletach nie miałem na żadnym innym etapie budowy domu Dodatkowo biorąc pod uwagę to, że Krispol to w sumie uznana marka z dobrym serwisem, wybór był dla mnie prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bif 02.07.2019 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Witam ,czy Wasze rolety też tak hałasują? najpierw pisk a potem od połowy wibracje, trzęsą sięhttps://vimeo.com/345416156 hasło 123pzdr bif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.08.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Bardzo Was proszę o ocenę.....Rolety zewnetrzne miałby by być montowane na elewację - rolety firmy Building Plastics sztuk 4 wym - 120 x 145 , 120 x 175 , 200 x 215 , 150 x 175. Sterowane elekrtycznie na włacznik wyłacznik. Dostałam taką ofertę z silnikami...SILNIK YODA silnik standard 4100 zł, silnik z detekcją 4800zł SILNIK SIMU silnik standard 4500 zł silnik z detekcją 5260 zł SILNIK SOMFY silnik standard 4700 zł silnikz detekcją 5500 zł do tego jeszcze trzeba doliczyć ( jesli silnik z detekcja) wieszaki blokujące do kazdej rolety koszt 220 zł... Rolety mają być w bloku zamontowane...pomózcie mi z tymi silnikami - i czy ten koszt jest ok? Znajomi montowali za mniejsze pieniądze, ale rozumiem że ceny teraz tak szybko się zmieniaja? Montaż Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.08.2019 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Jeśli nie potrzebujesz bajerów to m2 rolety kosztuje do 200 zł a silnik kolejne 200. czyli rolety 2000 plus silniki 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.08.2019 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Jeśli nie potrzebujesz bajerów to m2 rolety kosztuje do 200 zł a silnik kolejne 200. czyli rolety 2000 plus silniki 800 ale tu nie ma zadnych bajerów... a o jakich roletach i silnikach piszesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 04.08.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Wejdź na pppulatlrny serwis aukcyjny silniki to np portos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.08.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Aga dziekuje za info - ale mimo wszystko wolałabym silniki np somfy. mam do wyboru jeszcze te dwa inne o Yoda słyszałam o tym trzecim nic. Na popularnym raczej nie chce kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiszelk 04.08.2019 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Somfy to dobre silniki, cena jak podajesz porównywalna, więc bierz to co sprawdzone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.08.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Przestańcie klientom doradzać przez pryzmat ceny bo nie tędy droga Chcecie żeby za rok za dwa lub po jednej zimie napisał że znalazł się ktoś na forum który polecił im badziewie bo tańsze i mial do Was pretensje ?Chcesz mieć rolety bezawaryjne przez lata to tylko silnik z detekcja a tak naprawdę z wyłącznikiem przeciazeniowym i wieszaki z blokada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2019 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Jareko, a cenowo ta wycena jest ok? dzisiaj mam zamiar do fachowca podjechac - bo fakt silniki somfy ok-ale jakie? mam różne okna to mysle ze z powodu różnej wagi rolet to i silniki różne? wolałabym miec wszystko na papierze zanim cokolwiek podpisze, lub zaliczke wpłące.. aha czy silniki sa w komplecie z wieszakami? czy rzeczywiscie to trzeba dodatkowo kupić? ( wieszaki) bo cena 220 zł od sztuki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.08.2019 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 220 zl za 1 wieszak z blokada ? Tu lekko przesadził albo nastąpiło nieporozumienie Silniki dobiera się do ciężaru pancerza I cena minimalnie się różni między nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 06.08.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Jeśli coś się sprawdza od 10 lat to chyba nie takie badziewie.Ja nikomu nie mówię co ma założyć tylko daje wybór żę można mieć o połowę taniej. Nawet z silnikami lepszymi będzie o wiele taniej. Nie zawsze drożej to znaczy lepiej. Np pewna firma proponowała mi 8 okien za 33 tys (powinieneś znać tą firmę )gdzie większość za praktycznie te same parametry chciała max 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.08.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 220 zl za 1 wieszak z blokada ? Tu lekko przesadził albo nastąpiło nieporozumienie Silniki dobiera się do ciężaru pancerza I cena minimalnie się różni między nimi Mam zapytanie czy silniki somfy RTS mogą pracować na miękkich wieszakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 07.08.2019 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Mam zapytanie czy silniki somfy RTS mogą pracować na miękkich wieszakach? Może. Ale w praktyce traci się funkcję wykrywania przeszkód przy zamykaniu a także zabezpieczenie przed podważeniem więc nie tędy droga. Cena 220zł za sztywne wieszaki to chyba za komplet do całego zlecenia. A przynajmniej tyle powinno to kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.08.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Ekstremalnie wałek skończy ruch w dół i będzie się dalej kręcił - w efekcie blaszki się polamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.08.2019 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2019 Może. Ale w praktyce traci się funkcję wykrywania przeszkód przy zamykaniu a także zabezpieczenie przed podważeniem więc nie tędy droga. Cena 220zł za sztywne wieszaki to chyba za komplet do całego zlecenia. A przynajmniej tyle powinno to kosztować. No własnie do 4 okien 880 zł za te wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts