jareko 18.06.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 można zrobić jeszcze inaczejPowiększyc otwory i wykorzystać poszerzeniaIdea rozwiązania jest u mnie na stronie http://jareko.pl/page20.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.06.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 nic z tego nie skumałem ale zainteresowała mnie jedna rzecz... "montujesz" okna również pod Wrocławiem... ? Bo ja szukam (pod Wrocławiem) dostawcy okien/drzwi/bram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 no cóż.... kolejny przykład czytania bez zrozumienia hi hi hi a obok mnie jasno napisane Sprzedaż produktów PPHU Jezierski - Markowe Okna i szeroko rozumiany montaż - na terenie całego kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.06.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Wiesz, tak się pisze a potem jak przychodzi jakaś płotka z małym domkiem pod Wrocławiem... wyślę Ci później zapytanie ofertowe na priv s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 a teraz wyjaśnienie. Przy ścianie dwuwarstwowej można dać poszerzenia po bokach okna (wtedy lepiej poszerzyć otwór) i ocieplając najeżdża sie styro na poszerzenie i fragment ościeżnicy a od środka nakleić styropian i siatkę by poszerzenia zasłonić Od góry czyni się podobnie z tą różnicą że poszerzeń jest tyle ile wynosi wysokość skrzynki i podobny manewr ze styro od środka, masz wtedy okno w licu muru zaś to miejsce staje się najcieplejszym fragmentem całej chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 każda płotka jak zamówienie przekracza dwie dychy już nie jest płotką a jak są rolety to dwie dychy przekroczysz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 19.06.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 hmmm naprawdę na samym RKS-sie może być aż tak zauważalny wzrost kosztów za ogrzewanie? Oczywiście że jest to nieprawda....trzeba pamiętać że są rożne typy RKS-ów i wśród nich pewnie są takie które sprawią że za ogrzewanie zapłacimy więcej co nie znaczy że nie ma RKS-ów o konstrukcji przemyślanej w każdym szczególe pod względem eliminacji mostków termicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 19.06.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 a teraz wyjaśnienie. Przy ścianie dwuwarstwowej można dać poszerzenia po bokach okna (wtedy lepiej poszerzyć otwór) i ocieplając najeżdża sie styro na poszerzenie i fragment ościeżnicy a od środka nakleić styropian i siatkę by poszerzenia zasłonić Od góry czyni się podobnie z tą różnicą że poszerzeń jest tyle ile wynosi wysokość skrzynki i podobny manewr ze styro od środka, masz wtedy okno w licu muru zaś to miejsce staje się najcieplejszym fragmentem całej chałupy Czyli są dwie opcje, przy roletach: 1. cofamy nadproże i dajemy styrodur 2. robimy większe otwory ( nie tylko na roletę, ale nawet z boków okien) i dajemy poszerzenia Odnośnie pkt. 2 1. o ile większe te otwory, jakie są wymiary tych poszerzeń - czy są to jakieś standardowe wymiary a) pod roletę b) boki okien 2. jaki jest orientacyjny koszt poszerzeń (np. 1 mb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 19.06.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 jareko - poszła na priv prośba o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 14.07.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Witam chce założyć rolety zew. ( sa z aluminium ) do mocno nasłonecznionego pokoju w bloku tak aby obniżyć temp w środku pomieszczenia bo mam cieplej niż na zew. mam do wyboru kolor brazowy, ciemno brazowy, lub jasny estetycznie bardziej podoba mi sie brazowy ale mam obawy co do czego czy te rolete nie nagrzeja sie od slonca jak piekarnik i zamiast miec chlodniej w pomieszczeniu bede mial jeszcze cieplej hmm? Edytowane 15 Lipca 2010 przez FOMFNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 14.07.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 to jak kto doradzi bo sam nic nie wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 15.07.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 nikt na forum nie ma rolet zew ? bardzo prosze o podpowiedz jesli ktos takowe posiada w ciemnym kolorze czy nie nagrzewa sie od nich pomieszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 15.07.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ja mam brązowe, na pewno nagrzewają się bardziej od jasnych, ale wpływają korzystnie na schłodzenie pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 15.07.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) brązowe, na pewno nagrzewają się bardziej od jasnych, ale wpływają korzystnie na schłodzenie pomieszczeń. jak się nagrzewają to jak mogą wpływać korzystnie?? Im jaśniejsze - tym więcej światła odbijają. Ciemne kolory pochłaniają światło i zamieniają je na ciepło OJ SPAŁO SIĘ NA FIZYCE:) Edytowane 16 Lipca 2010 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FOMFNY 15.07.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 to wiadome jest ze brazowe beda sie bardziej nagrzewac niz jasne ale pytanie do arturromarr czy jest duza roznica gdy sa zasloniete rolety niz gdyby ich wogule nie bylo bo moge jeszcze kupic markize ale wolalbym rolety zew, czy jest chociaz tyle chlodniej niz w pokoju w ktorym nie ma slonca wiesz o co mi chodzi dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEST_ia 24.08.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 WitamNoszę się z zamiarem zakupu rolety zewnętrznej do sypialni (sypialnia niefortunnie położona nad ruchliwą drogą).Interesuje mnie czy roleta zewnętrzna rzeczywiście tłumi hałas, w jakim stopniu i czy zależy to od rodzaju rolety (pewnie tak).Czy ktoś może mi polecić jakąś roletę w tym względzie lepszą ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.08.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 przeczytałam cały wątek i niewiele zrozumiałam:( kobieca intuicja podpowiada że lepiej integro, po wizytach w salonach okiennych mam więcej wątpliwości - jedni zdecydowanie za integro, drudzy zdecydowanie przeciwni:( i bądź tu babo mądra i wybierz coś...nie chcę wznawiać tej wojny na argumenty, sama muszę podjać jakąś decyzję. Mam inne pytanie, też poniekąd związane z roletami. Podczas powstawania projektu zakładam wszędzie na parterze rolety, architekt zaplanował większe otwory w murze o 20cm.. ale kobieta zmienną jest i teraz chcę rolety tylko na dużych przeszkleniach. Na pozostałych oknach nie chcę dawać większych okien. Jak wypełnić te otwory zaplanowane wcześniej na skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.08.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 kobieta niech się zdecyduje czego chce od tego trzeba zacząć Jak wypełnic przestrzeń tam gdzie nie ma rolety? http://jareko.pl/page20.php popatrzysz - zrozumiesz Realnie Be Clewer do szerokości 150, powyżej 150 - Integro Można "pożenić" oba systemy w jednym domu ale... trzeba pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 27.08.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 - jedni zdecydowanie za integro, drudzy zdecydowanie przeciwni: Jareko nalezy do tych pierwszych....ja do tych drugich a tak naprawdę to nie ma doskonalych systemów...są tylko lepsze i gorsze ,nawet na tym forum można wiele przeczytać o problemach tych którzy zdecydowali się na integro.....że o be cleverze nie wspomnę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 27.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 i masz tu babo placek! chyba będę rzucać monetą. Na razie szukam rozwiązania do załatania dziur nad oknem.. ktore byly zaplanowane na rolety. Dzięki Jareko przekażę informację wykonawcom.. swoją drogą podziwiam pasję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts