jareko 15.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 (edytowane) Jakbyś spojrzał na zdjęcia zauważyłbyś to co ukazane zostało ci na rysunku, jak nie masz wyobraźni i nie potrafisz wyciągnąć wniosków ze zdjęć na których łopatologicznie jest ukazane co i jak to twój problem nie mój. Możesz wątpić w moją wiedzę - masz do tego prawo, ale jeśli nie masz za grosz wyobraźni i bierzesz pod uwagę przyklejanie bloczków do nadproża i do tego jeszcze mocowanie okna to co mi pozostaje jak tylko naigrawać się z ciebie tak jak ty to wobec mnie teraz czynisz? EOT PS Od dzisiaj proszę sie do mnie zwracać - Panie Profesorze hi hi hi Edytowane 15 Września 2010 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 16.09.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 człowieku prosty rysunek potrafiłes zrozumiec a zdjec nie ogarnołeś masakra.wkolo macieja to samo a on szkic zrozumiałpanie psorze ja z dzisiejszego wykladu sie urywam;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 17.09.2010 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Kolejna skrzynka to tylko 1,5cm więcej, więc chyba problemu z tym nie będzie, poza tym zastanawiam się nad 30cm styropianu, a to już całkiem by było po kłopocie W sumie szkoda że okna masz już zamontowane. Przy planowanej grubości ocieplenia idealnym rozwiązaniem byłby taki układ okno-ściana- roleta. Tu już nie łapiesz się na żaden mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 19.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Niestety okna są już zamontowane :/ I styropian też już jest (12cm), a pogrubienie go jest tylko przez rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 19.09.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Ale Ci ten styropian "odparował" w ciągu tygodnia:)Z 30cm na 12cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diakon 22.09.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Sorki podejrzałem na schemacie powyżej,że skrzynka do rolety 230 cm ma szerokość 180x180. Prawda to ? Czy też zależy to od firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 bez wieszaków tyle ma, w mniejsza się pancerz nie zmieści a i tak obawiam się że i tak skrzynka będzie za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 23.09.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 witam, mam taki dylemat: waham się między czarnymi a białymi roletami nadstawnymi.... z jednej strony białe tańsze i będą pasować ale czy nie będą się za bardzo brudzić od deszczu czy coś i jak często trzeba to czyścić? czy można karszerem? z drugiej strony antracyt też fajny choć dopłata za kolor ale zastanawiam się czy nie bedzie sie nagrzewac za mocno w przypadku kiedy roleta ma chronic nas przed za mocnym słońcem ? pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 24.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Moim zdaniem na czarnych tak samo widać brud jak na białych. A ciemne się bardziej nagrzewają i może się zrobić małe akuku... np. pęcherze. Pozwalam sobie tu wkleić zdjęcie naszej poznańskiej forumowiczki: http://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Budowa/2010_Lato/2010_07_12_p%C3%84%C2%99cherze_rolety.jpghttp://img833.imageshack.us/img833/7545/pcherzerolety.jpghttp://www.nexwell.eu/produkt/nxw2241-modul-sterownika-rgbw-pwm-tukan-din Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosiuk 26.09.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Montował ktoś sam rolete nadstawną? znalazłem filmik na youtube i wydaje się to dość proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjk 26.09.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Dzięki Jarek za pomoc. tak właśnie się skłaniałem czytając ku białym coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 28.09.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ja mam takie pytanie, mój znajomy zamontował rolety wraz z oknami z firmy Krispol ale te rolety są bardzo głośne. Mają silniki elektryczne. Spotkałem do tej pory,że rolety podnoszone ręczne są głośne ale elektryczne wydawało mi się,że chodzą cicho. Czy wasze elektryczne rolety chodzą głośno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.09.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 głośno jest pojęciem względnym Ale faktem jest że jest albo tak samo albo głośniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 28.09.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 hej, przeczytałem całość i mam dw apytania: 1) Znalazłem w sieci coś takiego http://www.rolety-rolex.pl/images/content/09m.jpg.Jak tam wygląda zwijanie na skos? 2) Jakie macie rady dla tych którzy chcą rolety "może kiedyś tam jak będzie kasa"?Ściana dwuwarstwowa, 15cm styro, nadproże standardowe.Zamierzam na zapas położyć kable pod sterowanie RCS. Czy coś jeszcze warto zrobić od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anderian 28.09.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 przejrzałem cały wątek odnośnie rolet i aby zamontować rolety bez mostka termicznego to rozumiem iż zostają 2 wyjścia: - tak jak napisał Jani_63 czyli okna na zewnątrz domku i na to roleta na srytodurze - lub jak na rysunku poniżej poprawcie mnie jeśli coś jest nie tak z tym rysunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosiuk 12.10.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ... widzę, że nikt nie montował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sima74 06.11.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 pytanie do jareko; mam powiększone otwory pod okna o jednego maxa pod rolety, pod BeClevera; trafiają do mnie Twoje argumenty o wyższości integro; co w obecnej sytuacji będzie lepsze i tańsze - okna z poszerzeniem czy dorobić nadproże węższe od muru (np z profilu stalowego, albo betonowe) i do tego zamontować roletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.11.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 poszerzeenia - może nie tańsze ale na pewno cieplejsze i mnie kłopotliwe w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.12.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 słuchajcie mam sprawę, otóż zdecydowałem się na okna jezierskiego (mniejsza o profil) w okleinie Canadian lub Złoty Dąb (ostatecznie) w związku z czym chciałbym dobrać kolorystycznie również rolety zewnętrzne. Uprzejmy Pan w salonie powiedział mi że do koloru Canadian może być problem z roletami w tym samym kolorze. Jedyne wyjście w tym przypadku to prowadnice, listwa dolna i klapa rewizyjna mogą być w kolorze RAL 8001 lub 8003 zaś sam pancerz jedynie w kolorze jakiejś kości słoniowej lub beżu - kolor zbliżony do elewacji.Jeżeli chodzi o złoty dąb to z tym w ogóle nie ma problemu i wszystko mogę mieć w tym kolorze.Sęk w tym że złoty dąb nie za bardzo mi podchodzi, ja szukam czegoś w jaśniejszym kolorze drewna, ale mniejsza z tym.Rolety są firmy Krispol i martwi mnie to że pancerz ma tak ubogą paletę kolorystyczną.Zastanawiam się tylko czy jakieś inne firmy mogą mi zaoferować rolety całkowicie np w kolorach 8001 lub 8003. Głównie chodzi mi o pancerz.Znacie może jakieś inne marki, które posiadają bogatszą paletę pancerzy, np. w kolorach 8001 lub 8003? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.12.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 oferta kolorów pancerzy nie jest bogata bo... bo nie są one okleinowane tylko lakierowane a zapotrzebowanie na kolory wynika z mody, kiedyś były tylko białe i brązowe, treaz jest ich więcej ale wybacz - i może zrozumiesz - nie sposób przy masowej produkcji zabezpieczyć fanaberie mniejszości Masz to co masz i z tego musisz coś dobrać albo.... zrezygnować z rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts