Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jakbyś spojrzał na zdjęcia zauważyłbyś to co ukazane zostało ci na rysunku, jak nie masz wyobraźni i nie potrafisz wyciągnąć wniosków ze zdjęć na których łopatologicznie jest ukazane co i jak to twój problem nie mój. Możesz wątpić w moją wiedzę - masz do tego prawo, ale jeśli nie masz za grosz wyobraźni i bierzesz pod uwagę przyklejanie bloczków do nadproża i do tego jeszcze mocowanie okna to co mi pozostaje jak tylko naigrawać się z ciebie tak jak ty to wobec mnie teraz czynisz?

EOT

PS

Od dzisiaj proszę sie do mnie zwracać - Panie Profesorze ;) hi hi hi

Edytowane przez jareko

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolejna skrzynka to tylko 1,5cm więcej, więc chyba problemu z tym nie będzie, poza tym zastanawiam się nad 30cm styropianu, a to już całkiem by było po kłopocie :)

W sumie szkoda że okna masz już zamontowane.

Przy planowanej grubości ocieplenia idealnym rozwiązaniem byłby taki układ okno-ściana- roleta.

Roleta Integro_14&.jpg

Tu już nie łapiesz się na żaden mostek.

witam, mam taki dylemat: waham się między czarnymi a białymi roletami nadstawnymi....

z jednej strony białe tańsze i będą pasować ale czy nie będą się za bardzo brudzić od deszczu czy coś i jak często trzeba to czyścić? czy można karszerem?

z drugiej strony antracyt też fajny choć dopłata za kolor ale zastanawiam się czy nie bedzie sie nagrzewac za mocno w przypadku kiedy roleta ma chronic nas przed za mocnym słońcem ?

pomóżcie :D

Moim zdaniem na czarnych tak samo widać brud jak na białych. A ciemne się bardziej nagrzewają i może się zrobić małe akuku... np. pęcherze. Pozwalam sobie tu wkleić zdjęcie naszej poznańskiej forumowiczki:

http://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Budowa/2010_Lato/2010_07_12_p%C3%84%C2%99cherze_rolety.jpghttp://img833.imageshack.us/img833/7545/pcherzerolety.jpg

http://www.nexwell.eu/produkt/nxw2241-modul-sterownika-rgbw-pwm-tukan-din

Ja mam takie pytanie, mój znajomy zamontował rolety wraz z oknami z firmy Krispol ale te rolety są bardzo głośne. Mają silniki elektryczne. Spotkałem do tej pory,że rolety podnoszone ręczne są głośne ale elektryczne wydawało mi się,że chodzą cicho. Czy wasze elektryczne rolety chodzą głośno?

hej, przeczytałem całość i mam dw apytania:

1) Znalazłem w sieci coś takiego http://www.rolety-rolex.pl/images/content/09m.jpg.

Jak tam wygląda zwijanie na skos?

2) Jakie macie rady dla tych którzy chcą rolety "może kiedyś tam jak będzie kasa"?

Ściana dwuwarstwowa, 15cm styro, nadproże standardowe.

Zamierzam na zapas położyć kable pod sterowanie RCS. Czy coś jeszcze warto zrobić od razu?

przejrzałem cały wątek odnośnie rolet i aby zamontować rolety bez mostka termicznego to rozumiem iż zostają 2 wyjścia:

- tak jak napisał Jani_63 czyli okna na zewnątrz domku i na to roleta na srytodurze

- lub jak na rysunku poniżej

poprawcie mnie jeśli coś jest nie tak z tym rysunkiem

ROLETA..jpg

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
pytanie do jareko; mam powiększone otwory pod okna o jednego maxa pod rolety, pod BeClevera; trafiają do mnie Twoje argumenty o wyższości integro; co w obecnej sytuacji będzie lepsze i tańsze - okna z poszerzeniem czy dorobić nadproże węższe od muru (np z profilu stalowego, albo betonowe) i do tego zamontować roletę?

• 1 month później...

słuchajcie mam sprawę, otóż zdecydowałem się na okna jezierskiego (mniejsza o profil) w okleinie Canadian lub Złoty Dąb (ostatecznie) w związku z czym chciałbym dobrać kolorystycznie również rolety zewnętrzne. Uprzejmy Pan w salonie powiedział mi że do koloru Canadian może być problem z roletami w tym samym kolorze. Jedyne wyjście w tym przypadku to prowadnice, listwa dolna i klapa rewizyjna mogą być w kolorze RAL 8001 lub 8003 zaś sam pancerz jedynie w kolorze jakiejś kości słoniowej lub beżu - kolor zbliżony do elewacji.

Jeżeli chodzi o złoty dąb to z tym w ogóle nie ma problemu i wszystko mogę mieć w tym kolorze.

Sęk w tym że złoty dąb nie za bardzo mi podchodzi, ja szukam czegoś w jaśniejszym kolorze drewna, ale mniejsza z tym.

Rolety są firmy Krispol i martwi mnie to że pancerz ma tak ubogą paletę kolorystyczną.

Zastanawiam się tylko czy jakieś inne firmy mogą mi zaoferować rolety całkowicie np w kolorach 8001 lub 8003. Głównie chodzi mi o pancerz.

Znacie może jakieś inne marki, które posiadają bogatszą paletę pancerzy, np. w kolorach 8001 lub 8003?

oferta kolorów pancerzy nie jest bogata bo... bo nie są one okleinowane tylko lakierowane a zapotrzebowanie na kolory wynika z mody, kiedyś były tylko białe i brązowe, treaz jest ich więcej ale wybacz - i może zrozumiesz - nie sposób przy masowej produkcji zabezpieczyć fanaberie mniejszości

Masz to co masz i z tego musisz coś dobrać albo.... zrezygnować z rolet ;)