jareko 15.12.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 oferta kolorów pancerzy nie jest bogata bo... bo nie są one okleinowane tylko lakierowane a zapotrzebowanie na kolory wynika z mody, kiedyś były tylko białe i brązowe, treaz jest ich więcej ale wybacz - i może zrozumiesz - nie sposób przy masowej produkcji zabezpieczyć fanaberie mniejszości Masz to co masz i z tego musisz coś dobrać albo.... zrezygnować z rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 16.12.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Znalazłem ciekawy materiał do ocieplenia nadproża pod integro. Cholernie drogi i zupełnie nieopłacalny do ocieplenia całych ścian, ale pod skrzynki powinien być ok. Ma spory opór cieplny.Chodzi o cudo zwane koolthermCo sądzicie? Drugie pytanie.Czy można zamontować integro w styropianie w ten sposób, że pomiędzy całą konstrukcją rolety (prowadnicami i skrzynką) a ścianą pozostanie (np.) 10cm ocieplenia? Coś a'la montaż rolet w sposób naelewacyjny, ale "wtopionych" we warstwę ocieplenia na kilka(naście) centymetrów. Godzę się z tym, że skrzynki (ale tylko one) nie będą zakryte przez ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 My mamy okna Jezierki -i rolety zamawialiśmy wraz z oknami w ich salonie (mamy rolety tylko w oknie tarasowym w salonie). Jezierski rolet nie robi -ale współpracuje z Aluprof -i skrzynki, czy prowadnice -okleja w kolorze dopasowanym do swojej kolorystyki okien. My mamy rolety podtynkowe Integro: http://www.aluprof.pl/index.php?site=art&id_d=413&id_a=392 Po obtynkowaniu skrzynka jest niewidoczna z zewnątrz -musi być tylko dostęp do klapy "rewizyjnej". Tu widać "niewidocznosć skrzynki" (i prowadnic -bo są w kolorze Canadian -jak i okna): kachna28 a jakiego koloru macie pancerz tych rolet? Planuję zakup jezierskiego też w kolorze Canadian, ale problem w tym że producenci rolet mogą mi w tym kolorze zrobić tylko klapę rewizyjną, prowadnice i listwę dolną zaś sam pancerz musi być w innym kolorze, tzn po prostu nie robią go w Canadian. Albo zwykły brąz albo w kolorze elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 05.01.2011 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam, podpinam sie pod temat o roletach. Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwe wykonanie rolet nadstawnych nad moim oknem zaokraglonym????????? http://www.domywtradycji.pl/hacjenda-bis,639,0.html Prosze o porade bo nie usmiecha mi sie montowanie puszek z roletami na zewnatrz!!!! czy jest to mozliwe bo jeden z producentow okien powiedzial mi ze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 a gdzie masz to okno "zaokrąglone" bo patrzę na projekt i nie widzęJeśli masz na myśli wykusz.... to zapomnij o nadstawnych - chyba ze RKS ale tu dobry w tym temacie jest Sławas7Dlaczego zapomnij?Chwila wyobraźni i już znasz odpowiedźPo prostu nie zmieszczą się skrzynki - jedna wejdzie w drugąNajczęściej robi się to tak że boki wykuszu to nadstawna np. BeClewer zaś front zewnętrzna elewacyjna (wtedy widać) lub podtynkowa (wtedy można ją zakryć grubszą warstwą ocieplenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 06.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Ja również nie widzę nic zaokrąglonego, nawet wykuszu nie widzę, tylko konstrukcję narożną.....lolipoplady.....postaw bardziej precyzyjne pytanie....czy co jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 06.01.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 teraz przyjrzałem sie dokładniej......rzeczywiście jest wykusz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawka1 06.01.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie : jeszcze w fazie projektu poprosiłem o to żeby przewidzieli mi montaż rolet. Rolety chcę jednak zamontować dopiero po ociepleniu ze względu na finanse. Nadproża nad oknami mam zrobione w ten sposób,że od zew strony są porobione wnęki, w których wstawione jest 5 cm styropianu. W sumie wygląda to tak,że jest równo można to zobaczyć na tym zdjęciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/26f5ff68d739c1a8.html w związku z tym mam pytanie : czy wejdą mi rolety podtynkowe przy założeniu, że chcę jeszcze wstawić 15 cm ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 06.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Rzeczywiscie, sorry zle nazwalam ten typ okna... nie jestem fachowcem w dziedzinie budownictwa, ale staram sie jak moge:D jareko: dziekuje za odpowiedz, ale teraz to dopiero mi namieszales ,bo zawsze myslalam ze nadstawna i podtynkowa to to samo:D !!!!! Generalnie chodzi mi o to, zeby miec rolety schowane nad oknami i dlatego tu pisze zeby ktos moze pomógł mi cos wykombinowac, bo Pan od okien powiedzial mi tak samo okrutnie jak jareko; zapomij Pani o Roletach schowanych nad tym oknem!!!!! Ale jak to bedzie wyglądac taki fajny domek z fajnym oknem, a nad tym jakies puszki!!!!! spodobal mi sie pomysl z tym zeby choc jedna czesc schowac... Niech mi ktos pomoze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 06.01.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Najczęściej robi się to tak że boki wykuszu to nadstawna np. BeClewer zaś front zewnętrzna elewacyjna (wtedy widać) lub podtynkowa (wtedy można ją zakryć grubszą warstwą ocieplenia) pewnie jest to najlepsze rozwiązanie....gdyż nawet zastosowanie nadproża roletowego-wykuszowego wiąże się ( w przypadku takiej konstrukcji wykuszowej ) z koniecznością zastosowania poszerzeń systemowych w narożach okna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 06.01.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 lolipoplady - najlepsze byłyby rolety integro, grubsza warstwa ocieplenia zakryje skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 06.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Czy dobrze rozumiem, ze integro na wszystkie trzy czesci, czy moze tylko na srodkowa, a moze odwrotnie i ile tego ocieplenia potrzebuje? W planach jest 15 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 przecież napisałem Nadstawne po bokach, podtynkowe na środku - ale to wymaga finezji od montażysty i tego co mierzy i poszerzeń nad środkowym by były identyczne poziomy okien A najlepiej walnąć po całości poszerzenia i Integro - jak? Masz u mnie na stronie jak to się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 07.01.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Czy dobrze rozumiem, ze integro na wszystkie trzy czesci, czy moze tylko na srodkowa, a moze odwrotnie i ile tego ocieplenia potrzebuje? W planach jest 15 cm styropianu. Jeżeli masz podniesione nadproża to najlepiej zastosować systemowe poszerzenie nad oknem i na tym zamontować roletę integro. Tu masz przykładowe zdjęcie jak to wygląda po zabudowaniu: roleta integro na wykuszu. W przypadku wysokości okna do 148cm można zastosować skrzynkę integro 14x14cm i wtedy montaż okna masz na lico ze ścianą nośną, jeżeli wyjdzie większa skrzynka to cofasz okna do środka tak aby puszka nie wystawała więcej niż 14cm. Raczej nie stosował bym rozwiązania po bokach nadstawna a na środku integro, ponieważ pancerze będą odwrócone (w integro zwija się na zewnątrz a w nadstawnej do wewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 07.01.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 ............... Raczej nie stosował bym rozwiązania po bokach nadstawna a na środku integro, ponieważ pancerze będą odwrócone (w integro zwija się na zewnątrz a w nadstawnej do wewnątrz) Wyprzedziłeś mnie z tą informacją Popieram marmax - najlepsze rozwiązanie problemu. lolipoplady jesteś i tak w dobrej sytuacji, bo masz możliwość lekkiego cofnięcia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 07.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Dzieki panowie za pomoc! Mam jeszcze jedno pytanie a propos rolety na drzwi balkonowe. Czy moze tez zalozyc integro, bo przeczytalam gdzies na forum artykuł o tym, ze nadstawna jest zalecana do szerokosci do 180 cm, a tyle wlasnie maja moje drzwi i maja ruchomy slupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 07.01.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Rolety w systemie nadstawnym ....okna.maksymalnie do 150 cm a najlepiej gdyby nie przekroczyło 120 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 tak naprawdę nadstawna nie sprawdza się już przy szerokościach przekraczających 150 cm - ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 08.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Dzieki , znowu uchroniliscie mnie przed kolejnym błedem, chyba wogole zmienie firme bo mily Pan nawet nie pisnal o takich problemach!! W Polsce jednak niewielu sprzedawcom mozna zaufac.... Mam jeszcze 3 okna 150x150 i jedno 250 szerokosci wiec chyba tylko wszystkie male okienka moge zrobic z nadstawna. Czy powiecie mi jeszcze jakie rozmiary bedzie miala puszka Integro do dzrwi balkonowych jesli ich wysokosc to 232cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 zależy od szerokości - bo od niej uzależniony jest przekrój wałkaNa wałku 40 i z wieszakami blaszanymi (realnie rozwiązanie tylko do napędu ręcznego) powinno się zmieścić w skrzynce 165, jeśli wieszaki z blokadą (napęd elektryczny) to skrzynka 205 już przy takim wałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts