jareko 16.06.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 http://www.jareko.pl zakładka o roletach i ewentualnych problemów jak i zdjęcia z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 16.06.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 wiesiaD.....tam otrzymałaś odpowiedź http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien&p=4554732#post4554732 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiaD 16.06.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 wiesiaD.....tam otrzymałaś odpowiedź http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien&p=4554732#post4554732 chyba jednak nie, teraz chodzi mi o górny odcinek, między nadprożem a oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.06.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Raczej nie o ile należy, tylko o ile można? Jeśli budujesz ścianę o grubości 24cm to myślę, że o jakieś 5cm dasz radę cofnąć nadproże, ale dokładnej odpowiedzi udzieli Ci konstruktor... on wie wszystko o twojej ścianie. ta arkchitekt stwierdzil ze takie ustalenia na etapie wkonawstwa i badz tu madry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Trzecia opcja też dobra.........pod warunkiem że szerokość okien nie będzie przekraczała 120 cm A skąd takie ograniczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.06.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Trzecia opcja też dobra.........pod warunkiem że szerokość okien nie będzie przekraczała 120 cm A skąd takie ograniczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 26.06.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam,buduję dom wg projektu http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GLX-10-Motto,10,lustro.html.Czy waszym zdaniem da się w wykuszu zamontować rolety podtynkowe we wszystkich 3 oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 05.07.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, ściany wznoszą się coraz wyżej, wiec stanąłem prze koniecznością zdecydowania, jakie bedą rolety zewnętrzne. Będę ocieplał elewację 20 cm styropianu. Dealer Oknoplastu polecił mi dwa systemy:- system Oknoplastu: muszę podwyższyć o 20 cm wszystkie otwory okienne, dać do każdego okna porzerzenie (razem 1750 zł!) i rolety podtynkowe będą mocowane do tych porzerzeń. Jest to podobno najcieplejszy montaż,- system Integro - nie muszę podwyższać otworów okiennch. Tylko w przypadku drzwi balkonowych i drzwi na taras muszę cofnąć (zwęzić) nadproża o 6 cm, aby skrzynki zmieściły się pod tynkiem.MUsze przyznać, ze ten drugi system lep[iej mi się widzi. Czy gość z Oknoplastu słusznie mówi? Naprawdę przy Integro nie musze podwyższać otowrów na okna? proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.07.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, ściany wznoszą się coraz wyżej, wiec stanąłem prze koniecznością zdecydowania, jakie bedą rolety zewnętrzne. Będę ocieplał elewację 20 cm styropianu. Dealer Oknoplastu polecił mi dwa systemy: - system Oknoplastu: muszę podwyższyć o 20 cm wszystkie otwory okienne, dać do każdego okna porzerzenie (razem 1750 zł!) i rolety podtynkowe będą mocowane do tych porzerzeń. Jest to podobno najcieplejszy montaż, - system Integro - nie muszę podwyższać otworów okiennch. Tylko w przypadku drzwi balkonowych i drzwi na taras muszę cofnąć (zwęzić) nadproża o 6 cm, aby skrzynki zmieściły się pod tynkiem. MUsze przyznać, ze ten drugi system lep[iej mi się widzi. Czy gość z Oknoplastu słusznie mówi? Naprawdę przy Integro nie musze podwyższać otowrów na okna? proszę o opinie. .... nie musisz bo rolety montowane są do okna a puszki wychodzą przed nadproze.cofniecie ich na wysokich oknach jest po to by ocieplenie je przykryło.tylko zapytaj się pana czy okno bedzie zamontowane w odpowiednim miejscu ściany? system oknoplastu? no popatrz popatrz! jak juz masz mozliwosc podniesienia nadprozy to zrób to po to by zastosowac rolety nadstawne dopłać do cieplejszej izolacji w puszcze i masz łądnie schowana rolete z rewizja w wewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) zwłaszcza polecam to rozwiązanie dla okien szerokich - tak z 2 a może i więcej metrów wtedy roleta pożyje i lata ale okno nie wytrzyma i zgrzewy z biegiem czasu zaczną pękać gdyż górna część ościeżnicy realnie nie jest w żaden sposób sztywno zamocowana w otworze jak to można zrobić masz na mojej stronie http://jareko.pl/page29.php - okna specjalnie cofnięte w głąb ściany nośnej - montaż pod Olesnicą http://jareko.pl/page20.php - jak sobie radzić gdy nadstawna nie zda egzaminu a rolety chce się mieć Edytowane 5 Lipca 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 05.07.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 zwłaszcza polecam to rozwiązanie dla okien szerokich - tak z 2 a może i więcej metrów wtedy roleta pożyje i lata ale okno nie wytrzyma i zgrzewy z biegiem czasu zaczną pękać gdyż górna część ościeżnicy realnie nie jest w żaden sposób sztywno zamocowana w otworze jak to można zrobić masz na mojej stronie http://jareko.pl/page29.php - okna specjalnie cofnięte w głąb ściany nośnej - montaż pod Olesnicą http://jareko.pl/page20.php - jak sobie radzić gdy nadstawna nie zda egzaminu a rolety chce się mieć Jareko, co to za dziurki w ościeżnicy na zdjęciu z kątownikiem? Nie ogarniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) a takie sobie dziureczki na których pojawiają się dystanse, później wchodzi w to ościeżnica i jest śrubami - przez te dziurki - przykręcana, później już tylko szklenie i masz fixa szklonego w skrzydle zamontowanego. Całość składała się z trzech elementów skręconych w zestaw na łącznikach rurowych - dwa fixy i drzwi balkonowe - w drzwiach balkonowych takich dziurek nie ma a kątowniczek po to by kąty się zgrały, bo jak to później wyglądać będzie jak wykończeniówka dojdzie? Edytowane 5 Lipca 2011 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 05.07.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 a takie sobie dziureczki na których pojawiają się dystanse, później wchodzi w to ościeżnica i jest śrubami - przez te dziurki - przykręcana, później już tylko szklenie i masz fixa szklonego w skrzydle zamontowanego. Całość składała się z trzech elementów skręconych w zestaw na łącznikach rurowych - dwa fixy i drzwi balkonowe - w drzwiach balkonowych takich dziurek nie ma a kątowniczek po to by kąty się zgrały, bo jak to później wyglądać będzie jak wykończeniówka dojdzie? Kurczę, FMF nie załapałem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 nie? to postaram się wyjaśnić zapewne jak skonstruowany fix szklony w skrzydle wiesz ? na pewno wiesz W niektórych sytuacjach niezbędne jest wyjęcie z ościeżnicy takiego "ślepego" skrzydła - by zrobić coś ładnie i estetycznie i po wyjęciu takiego skrzydła pozostają otwory w miejscu gdzie były śruby skręcające skrzydło do ościeżnicy - i to właśnie te dziurki wypatrzyłeś A że są dość blisko siebie - wiem, że są producenci którym wystarczy tylko po jednym mocowaniu na profil ale są i tacy którzy sztywno trzymają się zaleceń systemodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 05.07.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 .... nie musisz bo rolety montowane są do okna a puszki wychodzą przed nadproze.cofniecie ich na wysokich oknach jest po to by ocieplenie je przykryło.tylko zapytaj się pana czy okno bedzie zamontowane w odpowiednim miejscu ściany? system oknoplastu? no popatrz popatrz! jak juz masz mozliwosc podniesienia nadprozy to zrób to po to by zastosowac rolety nadstawne dopłać do cieplejszej izolacji w puszcze i masz łądnie schowana rolete z rewizja w wewnatrz Własnie nie chcę nadstawnych, aby wiatr nie hulał mi po domu. Mój znajomy ma nadstawne i czuć jak dmucha od rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 skoro nie chcesz nadstawnych nie pozostaje ci nic innego jak wywalić je na zewnątrz czyli Integro albo pod zabudowę albo elewacyjne - a jak to zrobić... to już popis doświadczenia tego u którego zamawiać będziesz okna i rolety - mimo wszystko lepiej zamawiać komplet, by później nie było przepychanek w stylu - Panie, jak Panu zmontowali te okna czy odwrotnie jak Panu zamontowali te rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 05.07.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 nie? to postaram się wyjaśnić zapewne jak skonstruowany fix szklony w skrzydle wiesz ? na pewno wiesz W niektórych sytuacjach niezbędne jest wyjęcie z ościeżnicy takiego "ślepego" skrzydła - by zrobić coś ładnie i estetycznie i po wyjęciu takiego skrzydła pozostają otwory w miejscu gdzie były śruby skręcające skrzydło do ościeżnicy - i to właśnie te dziurki wypatrzyłeś A że są dość blisko siebie - wiem, że są producenci którym wystarczy tylko po jednym mocowaniu na profil ale są i tacy którzy sztywno trzymają się zaleceń systemodawcy To "nie załapałem" to było z politowaniem dla samego siebie, jasne i oczywiste, wielokrotnie robione a teraz na widok dziurek po wkrętach zastanawiam się...... Dawno nie byłem na montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.07.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 to najwyższy czas być i doglądać a może i się podszkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 06.07.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Rozumiem Jareko, że polecałbyś raczej system Integro niż ten tzw. Oknoplast (podniesione nadproża, porzerzenia nad okna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 10.07.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jakie rolety zewnetrzne polecacie ? Szczególnie zalezy mi na dobrej rolecie w oknie dachowym,na poddaszu.Bede wdzięczny za porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts