godul1 10.12.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2003 Voytas w Pruszkowie na ulicy Stalowej. O ile dobrze pamiętam to nazywa się to BuBu albo jakoiś tak. To najtańszy i nastarszy zakład jeki udało mi się znaleźć. zresztą sami produkują rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 01.03.2004 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Jak wybrać solidne rolety zewnętrzne? na co zwracać uwagę przy wyborze, jakich producentów polecacie, w jakich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elw 03.03.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Witam,Też jestem zainteresowany tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 i ja jestem zainteresowanyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 1. przede wszystkim należy wybrać system, tzn. wewnętrzne w ścianie ( RKS, SKS ) czy zewnętrzne - naścienne. można też próbować zainstalować zewnętrzne w taki sposób aby przykryyć je np. ociepleniem. 2. uznanych producentów jest kilku, wykonawców baaaaardzo wielu. istotny jest solidny montaż ( poziomowanie, pionowanie ) i cuś tam - nie znam się na tym, ale doświadczyłem źle zamontowanej jednej rolety Uznano reklamację i natychmiast wymieniono część lameli. 3. wybrać dodatki, zwijacze lub korby lub silniki, kolor, wielkość lameli szersze/węższe, lewobieżne lub prawobieżne, aluminiowe, drewniane, te drugie bardzo drogie, antywłamaniowe ( bankowe ) jeszcze droższe. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 03.03.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 No właśnie producentów cała masa. Wiem,że cena antywłamaniowych jest koszmarna, więc odpadaja. Ciekawe jakie są ceny innych a np nie bardzo podobają mi się rolety ze kasetą na zewnątrz, raczej myślę o tych chowanych w nadprożu lub podtynkowych.Jestem ciekaw czy kupując okna już wybierałeś rolety?Na jakiego producenta się zdecydowałeś? jak kosztowało cie np okno +roleta do niego i jaki miało okno wymiar.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 03.03.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 byłam w M&S same rolety jakieś zabezpieczenie od zewnątrz mają, żeby nie otworzyć i wcale nie są takie drogie, tańsze od okien jakie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 No właśnie producentów cała masa. Wiem,że cena antywłamaniowych jest koszmarna, więc odpadaja. Ciekawe jakie są ceny innych a np nie bardzo podobają mi się rolety ze kasetą na zewnątrz, raczej myślę o tych chowanych w nadprożu lub podtynkowych.Jestem ciekaw czy kupując okna już wybierałeś rolety?Na jakiego producenta się zdecydowałeś? jak kosztowało cie np okno +roleta do niego i jaki miało okno wymiar.Pozdrawiam okna kupowałem u innego producenta niż rolety, chociaż mogłem razem. Ponieważ okna kupowałem drewniane z najwyższej półki ( ale to taki mały mój konik ), to za rolety też nieźle zaśpiewali. Stąd wybrałem innego dostawcę. Rolety planowałem na etapie projektu domu. U mnie są takie zewnętrzne w nadproża w kształcie odwróconego "L". Nie wybrałem systemu w nadprożu ( RKS ), gdyż jest to potężny mostek termiczny, a buduję raczej "ciepły" dom. natomiast moje kasety ( te zewnętrzne w nadprożu L ) schowają się pod tynkiem zewnętrznym. Wymaga to nieco przesunięcia okna w stronę pomieszczenia, ale niewiele ( przy ścianach 36 cm ). Konstrukcja od początku, bardzo starannie przemyślana, co do centymetra. Rolety z silnikami i sterowaniem cenntralnym+punktowym. Nie wyobrażam sobie, codziennie latać i sznurkami/taśmami otwierać/zamykać rolety. Dodatkowa korzyść - symulacja obecności + oświetlenie w dzień dla kwiatów podczas naszej nieobecności. Ceny - nie pamiętam ok. 200-220 zł za m2 rolety, + silniki ok. 700 zł + sterowniki punktowe ok. 160 zł + zegar centralny 350 zł. wszystko brutto z montażem. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 a i ceny za sterowniki i silniki podałem za sztukę. a do ceny metra kw. rolety liczą również powierzchnię skrzynki i prowadnic. Inaczej mówiąc w świetle otworu. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolek 03.03.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Gościu , czy twoje rolety to system Integro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 04.03.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 No właśnie producentów cała masa. Wiem,że cena antywłamaniowych jest koszmarna, więc odpadaja. Ciekawe jakie są ceny innych a np nie bardzo podobają mi się rolety ze kasetą na zewnątrz, raczej myślę o tych chowanych w nadprożu lub podtynkowych.Jestem ciekaw czy kupując okna już wybierałeś rolety?Na jakiego producenta się zdecydowałeś? jak kosztowało cie np okno +roleta do niego i jaki miało okno wymiar.Pozdrawiam okna kupowałem u innego producenta niż rolety, chociaż mogłem razem. Ponieważ okna kupowałem drewniane z najwyższej półki ( ale to taki mały mój konik ), to za rolety też nieźle zaśpiewali. Stąd wybrałem innego dostawcę. Rolety planowałem na etapie projektu domu. U mnie są takie zewnętrzne w nadproża w kształcie odwróconego "L". Nie wybrałem systemu w nadprożu ( RKS ), gdyż jest to potężny mostek termiczny, a buduję raczej "ciepły" dom. natomiast moje kasety ( te zewnętrzne w nadprożu L ) schowają się pod tynkiem zewnętrznym. Wymaga to nieco przesunięcia okna w stronę pomieszczenia, ale niewiele ( przy ścianach 36 cm ). Konstrukcja od początku, bardzo starannie przemyślana, co do centymetra. Rolety z silnikami i sterowaniem cenntralnym+punktowym. Nie wyobrażam sobie, codziennie latać i sznurkami/taśmami otwierać/zamykać rolety. Dodatkowa korzyść - symulacja obecności + oświetlenie w dzień dla kwiatów podczas naszej nieobecności. Ceny - nie pamiętam ok. 200-220 zł za m2 rolety, + silniki ok. 700 zł + sterowniki punktowe ok. 160 zł + zegar centralny 350 zł. wszystko brutto z montażem. Cz. Silniki, sterowniki punktowe... Te wartości podałeś za szukę, czy łącznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 04.03.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 OK, OK, nie doczytałem do końca ... Już wiem, że za sztukę... Nie krzyczcie tylko, już będę czytał uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 04.03.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Witam i ja zastanawiam się nad sposobem ukrycia skrzynek do rolet w ścianie. W projekcie mam scianę 3W i na pewno nie chcę widocznych z zewnątrz ani zasłaniającyh okno kaset. Czy ktoś ma doswiadczenia z nadprożami do rolet z leiera? Obawiam sie mostków termicznych przy zastosowaniu rks-ów, a okna mam dosyć szerokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 04.03.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Rolety planowałem na etapie projektu domu. U mnie są takie zewnętrzne w nadproża w kształcie odwróconego "L". Nie wybrałem systemu w nadprożu ( RKS ), gdyż jest to potężny mostek termiczny, a buduję raczej "ciepły" dom. natomiast moje kasety ( te zewnętrzne w nadprożu L ) schowają się pod tynkiem zewnętrznym. Wymaga to nieco przesunięcia okna w stronę pomieszczenia, ale niewiele ( przy ścianach 36 cm ). Cz. Mam jeszcze kilka pytań: 1. czy jeżeli niezaplanowałbyś umiejscowienia rolet na etapie projektu, to później byłby problem z ich umiejscowieniem (rodzaj nadproży chyba można zmienić, bez wielkiej szkody dla konstrukcji...)? 2. 36 cm sciany - Tyle masz bez ocieplenia? Czy z ociepleniem? Jeżeli ja zaplanowałem Silkę 18 i 12 cm wełny, sądzisz, że mogę mieć na tym polu jakieś problemy? Próbowałem zgłębiać to w innym wątku, ale bez skutku, bo nikt nie miał tutaj doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 04.03.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 DO MARCINA CZ. Jakiś czas temu wysłałem do Ciebie (na pryw wiad.)prśbę o cennik Zacisza. Prośbę tę ponawiam sorki, że przez ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 04.03.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 DO MARCINA CZ. Jakiś czas temu wysłałem do Ciebie (na pryw wiad.)prśbę o cennik Zacisza. Prośbę tę ponawiam sorki, że przez ten temat Happy now? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 04.03.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 oyeahhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Gościu , czy twoje rolety to system Integro ? tak, skrzynki typu Integro, lamele aluminiowe z pianką typ "36" i "45" producent Aluprof, wykonywała firma lokalna. cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 04.03.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 dzięki za odpowiedzi, wygląda na to, że okno 1.5mx1.5m ze sterownikami, silnikiem to koszt ok 1000 zl? chyba że źle zrozumiałem. koszmar! przecież takich okien w przeciętnym domu jest z 10 a co tu mówić o drzwiach balkonowych!podajcie namiary na coś dostępniejszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mesieur 04.03.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 miałem na myśli roleta do okna o takich wymiarach, ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts