kuba_982 14.04.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 mam wys. 2,38m -faktycznie mogę zastosować mniejszą skrzynkę. CZy konieczny jest dostęp do skrzynek - co tam się psuje, czy ktoś ma jakieś doświadczenia odnośnie serwisu?Niestety jeszcze nie mam pomysłu na prowadnice i rewizje tak jak zresztą na montaż okien (jbd czy sytstem ala j-j) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 14.04.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) Najczęściej się zrywają wieszaki przy napędach elektrycznych lub koła nawojowe przy ręcznych.Co do prowadnic nie możesz np. przykryć styropianem więcej niż szerokość pancerza (w razie konieczności wyciągnięcia) czyli cała komora robocza prowadnicy musi być na wierzchu. Do puszki 165 wchodzi 250cm pancerza PA39 na rurze fi 40 lub 238cm na rurze fi 60 (jak roleta szersza niż 2m stosuje się rurę 60) Rolety zewnętrzne to dosyć awaryjny produkt wiec dostęp musi być Ps. Na front puszki widzę masz zarezerwowane 15mm styropianu a żeby to miało ręce i nogi np w systemie alukon powinieneś mieć 15mm płyty osb + styropian min 20mm Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.04.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 jak nie chcesz mieć kłopotów z roletami z napędem elektrycznym nie daj się nabić w butelkę jak najmniejszej skrzynki i wieszaków z blaszki od konserw Doświadczenie uczy że przy silniku tylko wieszaki z blokadą gwarantują spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 14.04.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 jareko puszka 165 daje już jako taki komfort przy serwisie.Co do wieszaków to w zupełności masz rację wieszaki blokady somfy a nie jakieś chińskie co na mrozie się rozlecą dają spokój na lata, pod warunkiem ze nie będzie w rolecie chińskiego silnika Inel który ma tak precyzyjne krańcówki ze zmieli owe wieszaki w mak. Niestety jak klient ma dopłacić 10 zł do wieszaka i 200zł do dobrego napędu woli wieszaki z blaszki od konserw i myśli jakoś to będzie może się nie zepsuje.Tak niestety jest z 95% klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.04.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 jareko puszka 165 daje już jako taki komfort przy serwisie.Co do wieszaków to w zupełności masz rację wieszaki blokady somfy a nie jakieś chińskie co na mrozie się rozlecą dają spokój na lata, pod warunkiem ze nie będzie w rolecie chińskiego silnika Inel który ma tak precyzyjne krańcówki ze zmieli owe wieszaki w mak. Niestety jak klient ma dopłacić 10 zł do wieszaka i 200zł do dobrego napędu woli wieszaki z blaszki od konserw i myśli jakoś to będzie może się nie zepsuje. Tak niestety jest z 95% klientów Dlatego mam w d... takich klientów którzy szukają tylko ceny. Zalew badziewia na rynku jest ogromny i znajdą sobie gdzie indziej towar wart swych pieniędzy - jak są bogaci - ich sprawa Na serwisie zarabia się jeszcze lepiej Sprzedaję tylko z Somfy, kilka razy zrobiłem odstępstwo, ale to już nie mój problem, po gwarancji, więc w razie jakby co - niech się martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.04.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja więcej nice bo sponsoruje czarny sport :)ale somfy też się trafiachinskim silnikom podziekujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komtur II 23.04.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 WitajcieW projekcie mam okno narożne bez słupka klejone. Ładnie to wygląda,przeboleją nawet mostek termiczny ale.... chciałbym rolety zewnętrzne - czy istnieje jakiś system rolet na okna narożne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.04.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ciekawe tylko jak zamocujesz prowadnice do szkła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 23.04.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Nawet jak by sie dało przykleić prowadnice do okna ,ale w tedy jaki jest sens stosowania klejonego narożnika okna ? Jak już chcesz rolety przeprojektuj to na dwa fixy w ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.04.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 dlatego z lekka idiotyczne było moje pytanie by wskazać, że czasem jedno rozwiązanie wyklucza drugie - jeśli chodzi o sens stosowania a nie wydawania bez sensu pieniędzy - te zawsze miło komuś dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.04.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 a jakby pod wpływem temperatury wygiąć całą puchę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 08.05.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Jeśli ktoś już ma dom ocieplony to może o takich roletach zapomnieć? Styropian nie jest chyba na tyle mocny, by utrzymać taką roletę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 08.05.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 jeżeli pod styro jest coś w rodzaju porothermu to kaplica ,a jeżeli materiał jest pełny jak najbardziej da się to solidnie zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 08.05.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Do porothermu też można montować - trzeba tylko zakupić odpowiednie kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 08.05.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) Tak tak oczywiście,takich klientów odsyłam do konkurencji bo jak mam padakę robić to wolę nic nie robić. Edytowane 8 Maja 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.05.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Tak tak oczywiście,takich klientów odsyłam do konkurencji bo jak mam padakę robić to wolę nic nie robić. możesz wysyłać do mnie jak chcesz bo jak się nie ma co się lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 09.05.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 witek86 ty cierpisz na jakąś chorobę czy od urodzenia jesteś ułomem? Jak można napisać 857 postów nikomu nie potrzebnych wręcz debilnych. Stary jak jesteś chory po prostu napisz będę brał poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.05.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 witek86 ty cierpisz na jakąś chorobę czy od urodzenia jesteś ułomem? Jak można napisać 857 postów nikomu nie potrzebnych wręcz debilnych. Stary jak jesteś chory po prostu napisz będę brał poprawkę. Kim dla Ciebie jest ułom ? 857 masakra ale strzeliło każdy z tych postów możesz zgłosić do sprawdzenia i weryfikacji przez adminów! wszystkie czytałeś? dziękuje nie poszło na marne o mojej chorobie już wiesz mam ci to drukowanymi napisać czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 05.06.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Panowie,kilka krótkich pytań w związku z isntalacja elektryczną pod rolety.1. z której strony typowo wystają przewody z rolety z prawej czy z lewej (tylko napiszcie czy patrtzycie na nią z wewnątrz domu czy od zewnątrz)2. Jak zrobić instalacje elektryczną pod rolety ? - czy ma być sterowanie z pilota czy z przycisków czy jak to zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.06.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 nie ma czegoś takiego jak rozwiązania typowe - nie znam producenta który robi na magazyn strona podawana jest od wewnątrz pomieszczenia i możesz mieć tam gdzie chcesz a co do reszty - daj komuś zarobić jak to zorganizować ? musisz sobie przemyśleć czego chcesz - czy tylko sterowania miejscowego i centralne włącz- wyłącz czy bardziej rozbudowane poza tym każde rozwiązanie narzuca też odpowiednie przygotowanie elektryki - tu nie da się odpowiedzieć na tak postawione pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts