magis 11.06.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Czy do rolety o wadze lekko ponad 12kg można zastosować ręczny zwijacz taśmy/linki j/n http://allegro.pl/wytrzymaly-zwijacz-linki-11m-do-rolet-duzy-i2409047233.html Czy jednak nie da rady i pozostaje tylko korba (która się notorycznie psuje)?(napęd elektryczny nie wchodzi w grę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.06.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 waga pancerza to ok2,8kg/m2 aby wyszło ponad 12kg to spora powierzchnia!jeśli napęd elektryczny odpada to tylko dobra korba która się nie będzie psuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 11.06.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 jeśli jest gorąco to zamknięcie rolet nie zadziała jak klimaByle tylko nie było bardziej gorąco to już jest ok Pytam tak,bo nawet chyba w tym wątku ktoś wspomniał,że klienci skarżą się w tym kierunku na ciemne rolety. Ale uspokoiliście mnie,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.06.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 z Jak się chce rolety to się o nich MYŚLI PRZED murowaniem ścian, wybiera się system, rozmawia się dostawcą i dogrywa szczegóły. Jak się MYŚLI to nie gada się później głupot o "podobno" tylko wie co i jak to można wiele, tylko trzeba myśleć PRZED a nie po w takim razie co proponujesz jesli nadproze jest normalnie wylane? u mnie byłoby cos takiego: http://i50.tinypic.com/v441mx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.06.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 wysunąć okna choć 2 - 3 cm poza mur ale puszka nie może mieć więcej jak 16,5 cm, wtedy dasz pod puszkę 2 cm styropianu a prowadnice pójdą standardowo po oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 13.06.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam, takie mam male zapytanko : Czy słyszeliście cokolwiek o tych silnikach? - http://www.sukces.bia.pl/sukces4/skl...193&glowny=162 http://www.ewit.pl/pliki/bramy/99/RBT_1_2012.pdf - tutaj tez pisali o YOODA i grupie Sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.06.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 kolejność siników w mojej ocenie:1nice somfy (w zależność od pomysłu na dom klienta jeden z tych)2mobilus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 18.06.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam, przymierzam się do rolet zewnętrznych w systemie integro i potrzebuję informacji jaką głębokość mają skrzynki roletowe pod okna o wymiarach: 1. 235x100 2. 80x150 3. 80x300 4. 235x308 – jedna roleta/powierzchnia, bez podziału I drugi temat… jakie zdanie macie nt. siłowników kablowych z przeciążeniem Ilmo do rolet o powyższych wymiarach? Wystarczające/ niekoniecznie? Nie chcemy sterowania radiowego… Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 4 realnie nierealna z gwarancja w jednym pancerzu - chyba że na pancerzach od bram rolowanych. To 7,32 mkw !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.06.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Witam, przymierzam się do rolet zewnętrznych w systemie integro i potrzebuję informacji jaką głębokość mają skrzynki roletowe pod okna o wymiarach: 1. 235x100 2. 80x150 3. 80x300 4. 235x308 – jedna roleta/powierzchnia, bez podziału I drugi temat… jakie zdanie macie nt. siłowników kablowych z przeciążeniem Ilmo do rolet o powyższych wymiarach? Wystarczające/ niekoniecznie? Nie chcemy sterowania radiowego… Bardzo dziękuję za pomoc jak wygląda konstrukcja z pozycji 4? wystarczające/niekonieczne wszystko zależy czego oczekujesz! wieszaki blokujące,elektroniczna krańcówka dla mnie powinny być ale też nie wszyscy chcą no ale ich przecież nie zmuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 18.06.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Po lekturze całego wątku mam tylko jedno pytanie - czy ktoś spotkał się z dobrze zainstalowanymi roletami naokiennymi (Beclever) ze wzmocnieniami, które przy szerokości około 2,20m sprawiają jakiekolwiek problemy przy użytkowaniu? Z informacji producentów, do 2,5m, ze wzmocnieniami nie powinno być problemów (jak zresztą pisał bwojtek). Tylko bez wirtualnych uprzedzeń - same naoczne wrażenia Rozumiem, że pomijając RKS, nie ma możliwości zainstalowania innego systemu (Integry) przy ociepleniu 16cm pod tynkiem.. zakładając że przesunięcie nadproża, a zarazem okna od dołu w stosunku do lica ściany o kilka cm też nie jest rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) RKS i BeCLever daje ci możliwość schowania rolety nawet w 1 cm ocieplenia Integry faktycznie nie schowasz nawet jeśli zamontujesz jak ja pod Wrocławiem - http://jareko.pl/page20.php - ku mojemu zaskoczeniu ostatnio klient przyniósł mi pismo niemieckie w którym ta metoda montażu została opisana hmmm... byłem szybszy hi hi hi możesz schować tylko czy warto aż tak walczyć - popatrz na montaż pod Oleśnicą - http://jareko.pl/page29.php - gdzie okno jest cofnięte względem lica ściany właśnie po to by skrzynki zmieściły się pod ociepleniem Edytowane 18 Czerwca 2012 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 18.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 z tą szybkością to niekoniecznie - zobacz np. dok. techniczną rolet aluplast (str.24 ) A były też wcześniejsze wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 18.06.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dzięki Jareko - jeśli chodzi o widoczność skrzynek - taka decyzja i jak to się mówi kropka (choć znam Twoje zdanie ) Daję opcji Beclever jeszcze miesiąc na dojrzenie a potem jak nie będzie showstopperów to nadproża zostają jak w projekcie 20cm wyżej. Reszta za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.06.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 I wyszło jak większość okna jak najcieplej jak najszczelniej a rolety;no takie aby nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 19.06.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Panie Witku, bo życie to sztuka wyborów U mnie tam gdzie, pomijając kwestię ceny, konieczna jest priorytetyzacja, będzie to wyglądać następująco: 1. Komfort (a zarazem względna bezawaryjność), 2. Estetyka, 3. Energooszczędność... i zdaję sobie sprawę z konsekwencji takiej a nie innej sekwencji. Zrymowało się, czego też wszystkim serdecznie życze. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez impressa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.06.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Panie Witku, bo życie to sztuka wyborów U mnie tam gdzie, pomijając kwestię ceny, konieczna jest priorytetyzacja, będzie to wyglądać następująco: 1. Komfort (a zarazem względna bezawaryjność), 2. Estetyka, 3. Energooszczędność... i zdaję sobie sprawę z konsekwencji takiej a nie innej sekwencji. Zrymowało się, czego też wszystkim serdecznie życze. można by zacytować "Sam fakt zastanawiania się nad wyborem wykrzywia i zaciemnia to, co wybieramy." ale po co:) jak już ma Pani swoją własną tabelkę .ważne byśmy wybierali świadomie a w Pani przypadku na pewno tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar M 10.07.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Informacja dla zainteresowanych roletami. Pierwsze przymiarki do rolet już na etapie projektu. Pozwoli to na całkowite schowanie kaset. Warto wcześniej pogłówkować. http://www.obud.pl/okna,art,1485,okna_polecane,abc_rolet_zewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 13.07.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Ile należy przewidzieć miejsca na te rolety RKS ?20cm wystarczy ? http://www.obud.pl/zdjecia/publikacje/w_artykule/1485_z3.jpg Ja właśnie tyle przewidziałem, podniosłem nadproża o 20cm. Nie wiem czy to wystarczy.Jesteśmy na etapie murowania skrzynki ale nie długo zalewamy strop. Edytowane 13 Lipca 2012 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.07.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 wystarczy,rks ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts