william.bonawentura 02.12.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Potrzebuję pomocy w takiej kwestii. Chcemy założyć roletę na zewnątrz drzwi wejściowych. Są to jedyne drzwi do domu. Czy istnieje rozwiązanie, które spełni nasze oczekiwania: 1) Pozwoli na elektryczne sterowanie roletą2) Pozwoli na mechaniczne awaryjne otwarcie z obu stron ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.12.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Nie było mnie dwa dni a tu tyle informacji Więc tak jeśli chodzi o duże okna to właśnie chce jedną roletę w pancerzu p39 max p45 chyba. I teraz chodzi o to czy przy tej największej puszce wejdzie mi cała roleta wraz z silnikiem przy tej szerokości bo w wysokości napewno. Jeśli chodzi o skrzynke rewizyjną to bez przesady może być innego wymiaru Mam problem jeszcze z dwoma oknami w wykuszu które są wąskie a bardzo wysokie. Jaka musi być maksymalna szerokość aby zainstalować tam silnik? (W projekcie było 46x230 a ile najlepiej ma być? Wymyśliłem to tak że w warstwie ocieplenia które ma 15 cm schowamy puszkę tyle ile będzie potrzeba na szerokość troche w lewo troche w prawo) [ATTACH=CONFIG]151502[/ATTACH] somfy można już od 45cm dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 03.12.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Potrzebuję pomocy w takiej kwestii. Chcemy założyć roletę na zewnątrz drzwi wejściowych. Są to jedyne drzwi do domu. Czy istnieje rozwiązanie, które spełni nasze oczekiwania: 1) Pozwoli na elektryczne sterowanie roletą 2) Pozwoli na mechaniczne awaryjne otwarcie z obu stron ? jest taka opcja tylko należy zastosować silnik z awaryjnym otwieraniem za pomocą korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 03.12.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 jest taka opcja tylko należy zastosować silnik z awaryjnym otwieraniem za pomocą korby. A jak otwiera się od zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 03.12.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Tylko, że korba (NHK) może być tylko z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 A jak otwiera się od zewnątrz ? od zewnątrz w przypadku gdy nie masz prądu i nie możesz wejść do domu otwierasz rewizję i wyciągasz pancerz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszczyk 07.12.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Więc, "rychło wczas" się zdecydowałem na rolety... Dom wybudowany (Pototherm 25) w planie ocieplenie 15cm... I teraz chciałbym zamontować rolety... Nadproża nie cofnięte. Więc jak mówił mi człowiek ze sklepu z oknami opcje są dwie: 1. roleta wystaje, ok 5-7 cm ponad styropian nad oknem, lub 2: dać ocieplenie 20cm... A może Wy, macie jakieś inne rozwiązanie? a jeśli nie to na co się zdecydować?. Bardzo dziękuję za porady.... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.12.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Więc, "rychło wczas" się zdecydowałem na rolety... Dom wybudowany (Pototherm 25) w planie ocieplenie 15cm... I teraz chciałbym zamontować rolety... Nadproża nie cofnięte. Więc jak mówił mi człowiek ze sklepu z oknami opcje są dwie: 1. roleta wystaje, ok 5-7 cm ponad styropian nad oknem, lub 2: dać ocieplenie 20cm... A może Wy, macie jakieś inne rozwiązanie? a jeśli nie to na co się zdecydować?. Bardzo dziękuję za porady.... Pozdrawiam, Opcje są takie jak powiedział CI "człowiek ze sklepu". MOżesz jeszcze zamówić okna niższe o wysokość rolety, ale nie wiem czy to będzie u Ciebie wyglądać estetycznie. Booyah! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 07.12.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 najlepiej chyba dołożyć do ocieplenia jeśli mają być schowane chyba że ładnie wkomponować w całość . nie wiem jakie masz okna ale problem jest z tymi większymi bo tam puszki automatycznie większe! myślałeś może nad czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.12.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A może Wy, macie jakieś inne rozwiązanie? montaż rolety na ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszczyk 09.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 montaż rolety na ocieplenie? fakt. tylko co będzie bardziej estetycznie i ładniej wyglądać?: czy jeśli roleta będzie wystawać ok. 5-7 centymetrów ponad ocieplenie Czy też jeśli będzie całkowicie zamontowana na ociepleniu? (druga sprawa nie jestem budowlańcem, ale montaż rolety na 15 centymetrach miękkiego bądź, co bądź styropianu się sprawdza?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 09.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 fakt. tylko co będzie bardziej estetycznie i ładniej wyglądać?: czy jeśli roleta będzie wystawać ok. 5-7 centymetrów ponad ocieplenie Czy też jeśli będzie całkowicie zamontowana na ociepleniu? (druga sprawa nie jestem budowlańcem, ale montaż rolety na 15 centymetrach miękkiego bądź, co bądź styropianu się sprawdza?)[/QUOT\] jeśli tylko w styropianie to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.12.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ludzie o wiele cięższe markizy potrafią montować na ociepleniu i to wisi. To roleta nie utrzyma się? Wystarczy dobrać odpowiedni sprzęt do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.12.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam fakt. tylko co będzie bardziej estetycznie i ładniej wyglądać?: czy jeśli roleta będzie wystawać ok. 5-7 centymetrów ponad ocieplenie Czy też jeśli będzie całkowicie zamontowana na ociepleniu? (druga sprawa nie jestem budowlańcem, ale montaż rolety na 15 centymetrach miękkiego bądź, co bądź styropianu się sprawdza?) a nie WAŻNIEJSZE od względów wizualnych jest DZIAŁANIE tej rolety i jakość ewentualnego połączenia całości ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.12.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Ludzie o wiele cięższe markizy potrafią montować na ociepleniu i to wisi. To roleta nie utrzyma się? Wystarczy dobrać odpowiedni sprzęt do tego. wisi zamontowane na samym styro?coś mi się nie wierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.12.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 wisi zamontowane na samym styro?coś mi się nie wierzy A kto powiedział, że na samym styro. Odpowiednie długie kołki oraz sposób ich montażu i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ludzie o wiele cięższe markizy potrafią montować na ociepleniu i to wisi.. hmm Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.12.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 hmm Ty? Nie - u mnie markiza była tylko w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.12.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 nie mówię że powiedziałeś o markizie tylko o montażu na styro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.12.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ehhhh. O tym montażu na ociepleniu chodziło o lokalizację skrzynki. Coś jak na tej stronie http://www.chemiabudowlana.info/wiadomosci,art,4387,,etics_a_montaz_rolet_okiennych (w 3/4 tekstu są dwie fotki). lub tutajhttp://www.fatcap.pl/zewnetrzne.html Widać - trzyma się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts