taiger22 18.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Nie ma co przepraszać sam nie byłem pewnien i sprawdzałem. Jarku nic nie mówiłem o szerokości tylko o silniku jaki zastosujesz w krispolu masz 3 opcje mobilus nice somfy i przy tym pierwszym mozna roletę 2000x2365 zrobić z puszką 16,5cm i dając wieszaki blokujące nie od konserw:) witek czy masz na mysli Siłowniki serii PICO 35 mm początkowa średnica nawojowa 40 mm firmy mobilus model : URSUS 13 Nm 14 obr/min 230V 50Hz 160W 0,7A IP 44 L-485 lub L-515mm lub z serii PICO SENSO 35 mm początkowa średnica nawojowa 40 mm model : URSUS 13 Nm 14 obr/min 230V 50Hz 160W 0,7A IP 44 L-365 lub L-475mm Edytowane 20 Stycznia 2013 przez taiger22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.01.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 witek czy masz na mysli Siłowniki serii PICO 35 mm początkowa średnica nawojowa 40 mm firmy mobilus model : URSUS 13 Nm 14 obr/min 230V 50Hz 160W 0,7A IP 44 L-485 lub L-515mm lub z serii PICO SENSO 35 mm początkowa średnica nawojowa 40 mm model : URSUS 13 Nm 14 obr/min 230V 50Hz 160W 0,7A IP 44 L-365 lub L-475mm kto miałby wykonać te rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taiger22 21.01.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 kto miałby wykonać te rolety? Anwis Aluprof . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.01.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Anwis Aluprof . z tgo co wiem to chyba jareco z nimi współpracuje więc jeśli jemy wyskakuje że nie można zrobić to pewnie się nie da w krispolu to zrobią z napędem mobilusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taiger22 21.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 z tgo co wiem to chyba jareco z nimi współpracuje więc jeśli jemy wyskakuje że nie można zrobić to pewnie się nie da w krispolu to zrobią z napędem mobilusa a jak w krispolu by to wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.01.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 może nie tak, ja po prostu nie proponuję klientom Mobilusa - zawsze Somfy później ewentualnie NiceI nie dopytuj się dlaczego tak a nie inaczejNatomiast Anwis jako producenta z ręką na sercu polecić mogę - dobrzy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.01.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 a jak w krispolu by to wyglądało ? tak jak napisałem któryś post wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr hrb 25.01.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tak jak finlandia powiedział "anwis" ja również polecam ich z ręką na sercu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.01.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tak jak finlandia powiedział "anwis" ja również polecam ich z ręką na sercu raczej to jareco mówił ale ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.01.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Tak jak finlandia powiedział "anwis" ja również polecam ich z ręką na sercu raczej to jareco mówił ale ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taiger22 26.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 A duża jest różnica cenowa między anwisem a krispolem ? Pytam bo u mie jest tylko anwis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 27.01.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A u mnie tylko Krispol porównywanie cen może wykonać sprzedawca jak ma dwa produkty w sprzedaży klient zazwyczaj ma okna rolety bramę ważna jest cena za całość jak ci wychodzi ok to nie masz co szukać dalej .ok porównać zawsze można ale niech to będzie bardzo podobna klasa i standard bo na roletach jest tyle dodatków gdzie można poszaleć z wyceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebawo 05.02.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Bo jak ktoś upiera się by przy takiej konstrukcji ściany schować na siłę skrzynkę to tak będzie miał. Masz kilka wyjść ale wymagają one współpracy z rozsądnym dostawcą i montażystą - najprostszym jest zwiększenie grubości styropianu z 15 do 22-25 cm (zależy od skrzynek dla balkonów) Cegła 30 cm, więc nie chcę zwiększać warstwy ocieplenia - 15 cm to i tak sporo. Wracam do wątku, bo w następnych postach mocno krytykujesz zlicowanie okna z cofniętym nadprożem, co skutkuje cofnięciem dołu okna w warstwę muru. I słusznie. Ponawiam jednak pytanie, jakie jest najlepsze rozwiązanie (termicznie, bo wizualnie, to dopuszczam lekkie wysunięcie rolety poza mur, chociaż wolałbym, żeby były schowane, ale...) z roletą dla wersji 30 cm + 15 cm? Jareko, na Twojej stronie w zakładce o roletach jest przedstawione jak rozumiem rozwiązanie idealne, ale nie bardzo rozumiem, o co w tym chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 a masz już otwory?rolety integro? najlepiej termicznie to okno w warstwie ocieplenia a rolety do poszerzeń ale ciężko to ze sobą pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.02.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 ....Jareko, na Twojej stronie w zakładce o roletach jest przedstawione jak rozumiem rozwiązanie idealne, ale nie bardzo rozumiem, o co w tym chodzi...masz na myśli tą stronę i zdjęcia? http://www.jareko.pl/rolety-zewnetrzne/problemy-montazowe-z-roletami/ Tam taki montaż wymusiła sytuacja - klient wymurował nadproża pod BeClewera a zdecydował się ostatecznie na Integro dlatego że miał szerokie okna a kilka lat temu był to problem i to znaczny by zachować sztywność mocowania górnej części ościeżnicy Toż to proste jak konstrukcja cepa i każde zdjęcie dokładnie ukazuje idee Robisz nadproża wyżej od okien o przewidywaną wielkość puszki lub, dla lepszej estetyki całości, z założenia podnosić pod największe skrzynki jakie mają być zastosowane w budynku - najczęściej 205 mm Okna wyposażasz w poszerzenia na górze na których pojawi się skrzynka a później od wewnątrz poszerzenia albo zostawiasz (brzydko) albo zabudowujesz styropianem i siatką tworząc realnie najcieplejsze rozwiązanie z możliwych - nie ma cieplejszego montażu skrzynek Mocując okno w licu ściany skrzynka wystaje ci tylko tyle ile ma wymiaru, nie musisz nic pod nią dokładać itp Pojawia się tylko inny problem - przy takim montażu prowadnica rolety, będąca przewodnikiem, jest oddalona od muru tylko o grubość piany - stąd jak chcesz być perfekcjonistą to zrób tak jak tu http://www.jareko.pl/realizacjie/ a dokładniej montaż w Oleśnicy http://www.jareko.pl/realizacjie/montaz-10/ w efekcie będziesz miał opór cieplny na styku okno - mur na poziomie montażu okna w warstwie ocieplenia - to dopiero niespodzianka - nie sądzisz? Nie ma drogich kotew JBD a osiąga się takie same parametry i koszt ponosi się mniejszy gdyż 1mb poszerzenia 50 mm wyjdzie taniej niż montaż na JB-D czy Fentech'u Ale nad tym wszystkim trzeba myśleć zanim zacznie się stawiać dom Czy w miarę rozjaśniłem wizje sposobu montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.02.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 i jakby celem uzupełnienia - ostatnio montowaliśmy to i owo na zachód od nas, rolety na poszerzeniach (jak jak w ukazanym ci linku do mojej strony) od wewnątrz nie zakrywane styropianem, poszerzenia niewielkie, 25 mm ale prowadnica mocowana w wymiarze ościeżnicy bez poszerzeń, po obróbce nie będzie chłodu wchodzącego w mur z aluminiowej prowadnicy - w Oleśnicy poszedłem o wiele dalej gdyż wymagania klientki tez szły w stronę domu prawie pasywnego, z z racji grubości ocieplenia koniecznie chciała mieć schowane skrzynki w ocieplenie którego zwiększać nie chciała (nie mogła ? - nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebawo 05.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedź - wszystko jest jasne Do witka86: otwory dopiero są na etapie projektu, a budowa rusza w połowie roku Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję! P.S. Jareko, skoro działasz w Oleśnicy, to pewnie z montażem w Opolu też nie ma problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.02.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 ha ha ha w Opolu mam klienta czytasz nieuważnie zdjęcia z montażu w Opolu http://www.jareko.pl/realizacjie/montaz-11-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 chociaż nieliczni myślą przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaldo 11.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witajcie, czy zna ktoś napędy Yooda (z pakiecie z Portosem)? Nie znalazłem konkretnych opinii na ich temat. Można to to porównywać z Selve albo Mobilusem (w parze z Aluprof)? Chodzi konkretnie o model Yooda 35b/45b. Z przeciążeniami dostałem tą samą cenę co Selve/Mobilus bez.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts