twaro 13.03.2013 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 portos bierze też od nich silniki. bardzo konkretna klientka takich lubię Na skróty ale zadam to pytanie: jakie rolety natynkowe polecacie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Na skróty ale zadam to pytanie: jakie rolety natynkowe polecacie? Pozdrawiam. bardzo na skróty bo jak mamy ci odpowiedzieć? wygląd skrzynki ?producent? kolor? wyposażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 13.03.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 bardzo na skróty bo jak mamy ci odpowiedzieć? wygląd skrzynki ?producent? kolor? wyposażenie? Jedno wiem: natynkowe elektryczne. Kształt? Bez udziwnień- prosty. Kolor? Z palety RAL. Co do reszty- oswiećcie mnie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 13.03.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 to wiesz już dużo natynkowe proste to rolety typ standard można wybierać jeszcze rondo albo pół rondo ale chcesz proste.kolor twój wybór kolor pancerza ograniczony ale spory elektryczne i tu już masz pole do popisu :-mech krańcówki-elektroniczne kr.-mechaniczne kr. odbiornik-elektroniczne kr. odbiornik chcesz je połączyć w grupy ? inteligentny dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 13.03.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) chcesz je połączyć w grupy ? inteligentny dom? Tak. Mam instalację pod ID. Każdy włącznik i zasilanie rolety doprowadzone do rozdzielni. Edytowane 13 Marca 2013 przez twaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 13.03.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 -mech krańcówki -elektroniczne kr. -mechaniczne kr. odbiornik -elektroniczne kr. odbiornik Rozwiń proszę i ew. które dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.03.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 gdzieś to już pisałem ale nie mogę znaleźć najlepiej zapytać firmę od ID jaki rodzaj silników potrzebują do działania jedni chcą radio inni nie mechaniczna krańcówka -ustala się pozycje maksymalnego rozwinięcia i zwinięcia rolety ręcznie.silnik ma wklepane że ma się w danym momencie zatrzymać przy elektronicznej krańcówce zazwyczaj są przeciązeniówki które w razie napotkania przeszkody zatrzymują roletę (wieszaki blokujące obowiązkowo) elektroniczna krańcówka zalecana jest do dużej ilości rolet obsługiwanych za pomocą pilota lub centralnego przycisku bo nie zawsze widzisz co dzieje się z roletą na piętrze lub z drugiej strony domu jeśli nie ma radia to aby łączyć w grupy należy uzyć specjalnych przekaźników (dzu) do rozłączania rolet! gdy jest radio grupy można dowolnie konfigurować za pomocą nadajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 17.03.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Jakich producentów polecacie, a jakich odradzacie i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.03.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 a jakich rozważasz i planujesz i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 18.03.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 a jakich rozważasz i planujesz i dlaczego? Teraz wykończeniowka. Jak starczy kasy to żaluzje na jesień. Dopiero zaczynam "macać" temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.03.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 czyli rolety na ocieplenie ?masz do wyboru puszkę standard, rondo i (nie wszędzie) pół rondo teraz w google zobaczyć jak wyglądają a później wybór napędu czy ręczne czy elektryczne jak elektryczne to 4 posty wyżej wyjaśnienie i na koniec dobrać przedstawiciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 20.03.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 W jaki sposób zamontować roletę na oknie z łukiem aby nie było mostków termicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.03.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 najlepiej nie montować gdyż nie ma rolet łukowych Są nadproża do RKSów - znajdź tu "Sławas7" on się tym zajmuje, ale jeśli już masz ściany i łuki..... kicha lub inaczej Okno wysunąć od ściany na tyle by pod skrzynkę, zwymiarowaną tak, by dać minimum 2 cm styroduru - styrodur od okna do skrzynki i pod skrzynką - i tak będzie zimniej ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 kwestia tego czy masz już nadproże czy jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.03.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 kwestia tego czy masz już nadproże czy jeszcze nie Nie ma nadproża. Vetrex skąd biorę okna mętnie tłumaczy ocieplenie stąd pytania do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jeśli nie masz nadproża poszukaj tu Sławas7 - on ma jedyną konstrukcję umożliwiająca estetyczne i ciepłe zamontowanie rolety w oknie łukowym - z tym tylko, że z założenia będziesz miał rolety systemu RKS - czyli w nadprożach - ma to swoje wady i zalety , ale gdy chodzi o możliwość i estetykę nic innego ci chyba nie pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.03.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jeśli nie masz nadproża poszukaj tu Sławas7 - on ma jedyną konstrukcję umożliwiająca estetyczne i ciepłe zamontowanie rolety w oknie łukowym Bez przesady, że jedyną... http://www.beck-heun.de/Rundbogenkasten.124.0.html Montowałem okna i rolety do nadproży ZFE-Ziegel i polecam to rozwiązanie do łuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.03.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Bwojtku - przepraszam, jedyną mi znaną i dziękuję, człowiek uczy się cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.03.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Bez przesady, że jedyną... http://www.beck-heun.de/Rundbogenkasten.124.0.html Montowałem okna i rolety do nadproży ZFE-Ziegel i polecam to rozwiązanie do łuków. Masz rację. Znalazłem: http://www.zfe-ziegel.com/nadproza-roletowe-luk-odcinkowy Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 osobiście uważam że jeśli łuki to bez rolet -wybór estetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts