bluenet 21.03.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 osobiście uważam że jeśli łuki to bez rolet -wybór estetyczny Mógłbyś rozwinąć myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 trzeba by było wpisać w google okna łukowe z roletami i pooglądać ,al o gustach się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 trzeba by było wpisać w google okna łukowe z roletami i pooglądać ,al o gustach się nie dyskutuje ciągle nie wiem o co Ci chodzi? Masz na mysli, że Ci się rolety na oknach łukowych nie podobają? A jakie to ma znaczenie estetyczne? Okno jak okno, roleta jak roleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.03.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 tak okno jak okno roleta jak roleta bardziej mi chodzi o łuk jaki zostaje pomiędzy ramą okna (ugiętą ) a roletą która musi być prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.03.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 tak okno jak okno roleta jak roleta bardziej mi chodzi o łuk jaki zostaje pomiędzy ramą okna (ugiętą ) a roletą która musi być prosta Nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.03.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Ja tez nic a nic... Odwiedziłem wczoraj znajomych, którzy posiadają interesujące mnie rozwiązanie. Trudno było mi się przyczepić do ich okna łukowego z roletą. Nie różniło się niczym w porównaniu do tradycyjnych. Edytowane 22 Marca 2013 przez bluenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.03.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ja tez nic a nic... Odwiedziłem wczoraj znajomych, którzy posiadają interesujące mnie rozwiązanie. Trudno było mi się przyczepić do ich okna łukowego z roletą. Nie różniło się niczym w porównaniu do tradycyjnych. a masz fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.03.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 a masz fotkę? Na przykład takie coś: I co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.03.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Na przykład takie coś: [ATTACH=CONFIG]178260[/ATTACH] I co jest nie tak? tak przy rolecie w nadprożu ok fajnie itd mi chodziło o coś takiego takie kombinacje mi się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.03.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 tak przy rolecie w nadprożu ok fajnie itd mi chodziło o coś takiego [ATTACH=CONFIG]178349[/ATTACH] takie kombinacje mi się nie podobają Widać nie czytałeś wątku a zabierasz głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 22.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 chodzi ci od początku czy tylko od tamatu o rolecie na łukowych oknach gdzie bluent mówił że nie ma jeszcze nadproża i zastanawiał się co z roletą jak montaż w warstwie ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.03.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 chodzi ci od początku czy tylko od tamatu o rolecie na łukowych oknach gdzie bluent mówił że nie ma jeszcze nadproża i zastanawiał się co z roletą jak montaż w warstwie ocieplenia? Jak się cofniesz kilka postów to widać, że proponujemy specjalne nadproże, które rozwiązuje problem z rolet. Ty piszesz, że łuki tylko bez rolet, itp. po czym stwierdzasz, że "ttak przy rolecie w nadprożu ok fajnie itd". Więc o co biega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 22.03.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 bwojtku.....zrozum człowieka....każdy ma prawo się trochę pogubić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 22.03.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 chodzi ci od początku czy tylko od tamatu o rolecie na łukowych oknach gdzie bluent mówił że nie ma jeszcze nadproża i zastanawiał się co z roletą jak montaż w warstwie ocieplenia? chyba nie potrafię czytać ze zrozumieniem....bluenet pisał o rolecie nad oknem łukowym i takim rozwiązaniu aby nie było mostków termicznych....nie wspominał o montażu w warstwie ocieplenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.03.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 chyba nie potrafię czytać ze zrozumieniem....bluenet pisał o rolecie nad oknem łukowym i takim rozwiązaniu aby nie było mostków termicznych....nie wspominał o montażu w warstwie ocieplenia... To jeszcze raz dla mniej kumatych. Ma byc okno łukowe, z roletą ukrytą pod warstwą ocieplenia i jeszcze tak zrobione aby nie było mostków termicznych. Jeszcze raz dzięki dla bwojtek za wskazanie rozwiązania. Dziekuje Ci rownież Sławas7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 23.03.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Co sądzicie o roletach firmy FART PRODUKT z Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 29.03.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Rolety podtynkowe Krispol czy Oknoplast ?? Które lepsze, jak cena podobna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrasshopperXTR 30.03.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 @ jareko Jestem na etapie projektu i w trakcie budowy SSO chcę przygotować otwory okienne do montażu rolet w poszerzeniach. Przeczytałem sporą część tego wątku i też wydaje mi się, że to najcieplejsze rozwiązanie, gdzie można ukryć puszki pod styro (u mnie 25 cm w planach). W przypadku standardowych okien w zasadzie wszystko wiem - pytanie co z oknami HS? Mam w projekcie 3,6 x 2,4 m od południowej strony i chciałbym na nim koniecznie zamontować roletę zewn.. Jak najlepiej to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 30.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 jak na poszerzeniach to nie widze problemuJedna skrzynka, podział pancerza na 2/2, dwa silniki sterujące i tylko HS nie może mieć obu skrzydeł ruchomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrasshopperXTR 30.03.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Czy jest jakiś system, który pozwoliłby na 1 pancerz przy tej szerokości? Nadproża dam wyżej o 20 cm. O ile najlepiej poszerzyć boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts