מרכבה 25.09.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Klasyczna roleta aluminiowa? Chyba żartujesz.. wiesz to zależy od klasy złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 25.09.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Klasyczna roleta aluminiowa? Chyba żartujesz... A dla pogodzenia stron - dajcie pod skrzynkę rolety aerożel 3cm i będzie po temacie. Wojtku, jak zdążyłem się przekonać aerożel nie jest tak łatwo dostępny i też swoje kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.09.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Wojtku, jak zdążyłem się przekonać aerożel nie jest tak łatwo dostępny i też swoje kosztuje. Rozważamy sytuację, w której klient decyduje się na rolety intermo a nie ma przygotowanych nadproży. Masz lepszą propozycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.09.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 wiesz to zależy od klasy złodzieja Zakładając, że złodziej to antytechniczny debil to masz rację. Roleta go powstrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 25.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 widziałem roletę po włamaniu. Wydawało mi się, że roletę się unosi stąd te wszystkie wieszaki, zasuwy, jakieś wydumane blokady mają sens.G,.... prawda, żaden złodziej rolety nie podnosi, chyba, że debilem jest. Wysuwa ją z prowadnic i wszelkie zabezpieczenia nic nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 25.09.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Rozważamy sytuację, w której klient decyduje się na rolety intermo a nie ma przygotowanych nadproży. Masz lepszą propozycję? W moim przypadku potrzebne jest około 4m2 docieplenia pod rolety. Możesz mi podpowiedzieć ile będzie kosztował aerożel 30mm? Sam problem mam największy przy trzech oknach balkonowych na piętrze, bo nie są tam nadproża w ogóle ocieplone. Okna są wysunięte 25mm poza obrys muru. Niestety nadproża muszę delikatnie podkuć, jakieś 10mm, bo są trochę źle wylane. Dam płytę PUR 20mm, lambda 0,023. Chyba, że uda się podkuć więcej i dać dwie warstwy. Na parterze mam XPS 50mm więc tu dojdzie płyta PUR i będzie w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.09.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Możesz mi podpowiedzieć ile będzie kosztował aerożel 30mm? Zależy po ile uda się tobie kupić ale raczej nie zejdziesz poniżej 450zł/m2 Dam płytę PUR 20mm, lambda 0,023 Zerknij na PH930 Webera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 25.09.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dla 20mm ma lambdę 0,024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 25.09.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 ku mojemu zaskoczeniu klej w pianie do styropianu klei wiele materiałó i czyni to z dobrym skutkiem A mostki.... niech sobie będą, cóż warta jest chałupa bez mostków Ja niestety po klejeniu ścian piwnicy Synthos XPS + klej Izohan Styropuk nie mam dobrych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.09.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Dam płytę PUR 20mm, lambda 0,023. chyba PIR... i to pod warunkiem ...że dwutlenek węgla .. w niej zostanie A PUR ... to takie ..ESP'a kawał ... tylko droższe lambda ... 0,035 W/mK PIR pod warunkiem że zamkniesz ją w ... osłonie z metalu np alu .. to w tedy ma te super 0,025 W/mK... co da dla 2 cm R =0,02/0,025= 0,8 m^2*K/W co daje U... 1/0,8 = 1,25 W/m^2*K ... całkiem super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciek 30.09.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 zguglowałem, ciężko z informacjami - trzeba się mocno wczytywać, to chyba jakaś nowość doszukałeś się ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 15.10.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam. Macie może doświadczenie czy bardzo źle będą wyglądać lamelki w kolorze szarym ( Krispol , szary 02) do okien w złotym dębie ( prowadnice też w złotym dębie)? Ma ktoś jakąś fotkę z montażu z lamelkami w innym kolorze niż okna? Przeraża mnie taka płachta złotego dębu w pomieszczeniu po zasłonięciu rolety i zamówiłam wstępnie jasno szare. Jak to kurka wodna będzie wyglądać od zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.10.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 tu akurat kolor okien winchester a pancerz srebrny ,ale jeśli chodzi ci tylko o kolor w pomieszczeniu to tak naprawdę przy zamkniętym oknie i rolecie będzie to ciemne jak każdy inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 17.10.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Potwierdzam roleta widziana od wewnątrz wieczorem jest szara, ciemno szara bądź wręcz czarna, nawet jak jest białą Poza tym, zastanawiam się jakie to wogóle ma znaczenie? Mieszkamy, żyjemy, czytamy, bawimy się, oglądamy TV a nie wpatrujemy się z zasuniętą roletę i zastanawiamy się czy kolor dobrze dobrany czy nie Wiele rzeczy zaczyna mieć inne znaczenie jak już się zamieszka i na, za przeproszeniem, duperele, które teraz wydają się najważniejsze na świecie, nikt później nie zwraca uwagi. A jak ktoś przyjdzie w gości i coś skrytykuje, olać, i tak sie wszystkim nie dogodzi i zawsze znajdzie się czarna, niezadowolona, owca Edytowane 17 Października 2013 przez domowy cieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 17.10.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]219006[/ATTACH] tu akurat kolor okien winchester a pancerz srebrny ,ale jeśli chodzi ci tylko o kolor w pomieszczeniu to tak naprawdę przy zamkniętym oknie i rolecie będzie to ciemne jak każdy inny kolor Witek86 dzięki za fotkę . Ten pancerz srebrny też ładny mimo to miałam obawy że będzie się za bardzo świecił Zamówiłam listwę dolną lakierowaną pod kolor lamelek , ale widzę że ładniej by było pod kolor okien , może jeszcze się uda zmienić . Właśnie chodzi mi głównie o to że po zamknięciu rolety złoty dąb byłby przytłaczająco ciemny w pomieszczeniu . Mam na myśli głownie sytuację wieczorem przy zapalonym świetle. P. S . Pod co zazwyczaj dobiera się kolor rewizji? ( elewacji , lamelek) Potwierdzam roleta widziana od wewnątrz wieczorem jest szara, ciemno szara bądź wręcz czarna, nawet jak jest białą Poza tym, zastanawiam się jakie to wogóle ma znaczenie? Mieszkamy, żyjemy, czytamy, bawimy się, oglądamy TV a nie wpatrujemy się z zasuniętą roletę i zastanawiamy się czy kolor dobrze dobrany czy nie Wiele rzeczy zaczyna mieć inne znaczenie jak już się zamieszka i na, za przeproszeniem, duperele, które teraz wydają się najważniejsze na świecie, nikt później nie zwraca uwagi. A jak ktoś przyjdzie w gości i coś skrytykuje, olać, i tak sie wszystkim nie dogodzi i zawsze znajdzie się czarna, niezadowolona, owca No niby racja:) . ale łudzę się że jednak jasno szara przy zapalonym świetle będzie jaśniejsza od złotego dębu:rolleyes: Jak ktoś przyjdzie z wizytacją to zawsze znajdzie coś co mu się nie spodoba;) Edytowane 17 Października 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.10.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 rewizje zawsze doradzam brać pod kolor okna tak jak i prowadnice i listwę dolną a dlatego iż gdy mamy podniesioną roletę wygląda to jak jedna całość w tym samym kolorze Nawet jak masz inny kolor pancerza to widać to dopiero przy jego zamykaniu a tak masz jednolitą ramkę w około( nie wiem dlaczego nikt ci tego nie powiedział ) Co do sytuacji z zamkniętym pancerzem i jego kolorom od wewnątrz to chyba brał bym w kolorze okna ze względów wizualnych z zewnątrz w środku na to się tak nie zwraca uwagi(bynajmniej ja tam mam) ale o gustach się nie dyskutuje i to ty tam będziesz mieszkać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 18.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) rewizje zawsze doradzam brać pod kolor okna tak jak i prowadnice i listwę dolną a dlatego iż gdy mamy podniesioną roletę wygląda to jak jedna całość w tym samym kolorze Nawet jak masz inny kolor pancerza to widać to dopiero przy jego zamykaniu a tak masz jednolitą ramkę w około( nie wiem dlaczego nikt ci tego nie powiedział ) ...... Pozdrawiam Chciałam od początku listwę dolną pod kolor okien !!! właśnie z tych powodów które podałeś , ale małżonek tak mnie " wydziczył " przy zamawianiu z tymi kolorami ,że zamówiłam szarą pod kolor lamelek . Teraz jak mu pokazuję na zdjęciach w internecie to jednak już mu się BARDZO podoba:mad: listwa w kolorze okna i każe zmieniać A zamówienie już poszło do Krispola. W ostateczności jakoś będę to musiała przeboleć .Może po czasie nie będę zauważać tego paska szarego u góry:sick: ( już nawet nie wspomnę że rewizje będą szare , no trudno) Chłopcy i dziewczęta zanim pójdziecie zamawiać okna i rolety to przemyślcie sobie dokładnie w roletach : kolor prowadnic, kolor lamelek , kolor dolnej listwy, kolor rewizji i umiejscowienie pstryczków do otwierania rolet lub umiejscowienie taśm do otwierania . Bo na miejscu dostaniecie taki zestaw pytań i decyzji do podjęcia że aż włos się jeży;) Dziewczyny a mężom pokazywać na zdjęciach w internecie co chcecie wybrać bo niektóre chłopaki sobie tego nie potrafią wyobrazić , a jak się pokaże to jest ok. I jeszcze jedno , jak macie wszystko przemyślane to nie zmieniać decyzji w panice w ostatnim momencie Edytowane 18 Października 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.10.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dobrze też jak klientowi można to pokazać aby nie robić mętliku itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 18.10.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 dobrze też jak klientowi można to pokazać aby nie robić mętliku itd No ,to by było idealnie zobaczyć , ale akurat były na wystawce z listwami w kolorze lamelek i mąż mi spanikował bo nie mógł sobie wyobrazić :mad:z listwą w kolorze okien Ach te chłopaki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.10.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mam nadzieje że wykończenie wnętrz w domku powierzone Pani:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts