KBijan 17.05.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 W prjekcie przewidzielismy rolety zewnetrzne RKS. Sprzedawca zaproponował nam ponoć nowy i lepszy system rolet zewnętrznych Intermo. czy ktos może mi wytłumaczyć na czym polega różnica, które z nich sa lepsze i jakie są koszty?Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.05.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 hmmmm.....a tak fajnie byloby poszperac w zasobach sieci milej lektury http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1589645&highlight=rolety#15896http://45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 03.06.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 chodzi mi o takie rolety chowane w ścianę... najchętniej żeby była to firma oferująca również okna i parapety ale rolety wystarczą na początek, bo nie wiem jakie nadproża kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_K_ 14.06.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Na co zwracać uwagę przy zakupie rolet?Jakich producentów rolet i napędów polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 29.07.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Jestem zainteresowany, a właściwie zmuszony zamontować rolety na oknach połaciowych i standardowych. Zrobiłem szybki przegląd i rozpiętość cen bardzo duża, a materiały i technologia właściwie identyczna. Zwracam się zatem z zapytaniem do doświadczonych forumowiczów, którzy zęby zjedli na podobnych zagadnieniach - jakiego producenta, w jakim systemie i co ogólnie polecacie w tym zakresie? Interesują mnie rolety materiałowe przykręcane/klejone do stolatki okiennej i drzwiowej. Najbardziej cenowo przemawia do mnie Vidella http://www.vidella.com/strony/1/i/16.php ale nie wiem czy ich produkty są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 19.08.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam, muszę się szybko zdecydować na system rolet zewnętrznych. Nie chcę, żeby z tej okazji powstał dodatkowy mostek termiczny, więc myślałam o podtynkowych. Jakie sysyemy macie u siebie? Jakie są ich wady lub zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinesium 19.08.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja mam rolety podtynkowe. Tutaj na prawde trzeba miec ogromna wyobraznie by wcelowac sie z tematem. Trzeba przewidziec jak beda prowadzone prace zeby pozniej wszystko pasowalo (okna, parapety). My mielismy za gleboko zrobione wneki rolet (bo ocieplenie ktore mielismy ukladac mialo 12 cm) wiec panowie przy montazu okien (bo to rolety montowane z oknami) musieli podkladac 4cm styropianu (bo bysmy mieli zbyt gleboko okna wpuszczone we wneke). Z kolei moi rodzice maja rolety nadstawne (otwor okienny wysoki na tyle by pomiescil puszke z roleta o szerokosci wneki okiennej) i nie czuc by zima byly chlodne, lub cos sie na nich skraplalo (sadze ze sa dosyc dobrze ocieplone). Wg mnie to jedynie kwestia wyboru jakoegos dobrego sprawdzonego producenta rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 20.08.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź i UUUP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko5 09.10.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Poszukuję sprawdzonej firmy. która zajmuje się sprzedaż rolet zewnętrznych montowanych w nadprożach ściany 3-warstwowej z okolic trójmiasta, kościerzyny i sierakowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewek 24.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Chciałbym założyć rolety zewnętrzne tylko nie znam innej firmy niz Faac, (tzn mam ich siłownik do bramy), więc proszę o jakies Wasze opinie, rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 26.10.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Jerzeli chodzi o rolety zew. to wiodącymi producentami detali do produkcji są Aluprof i Heroal.Natomiast producentów gotowego wyrobu jest bardzo dużo.Ja również zajmuje się montażem rolet.W zapytaniu musisz określić miejsce swojego zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 06.11.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Zamawiam okna do domu. Nie wiem, czy wybrać rolety ze skrzynkami zewnętrznymi, czy wpuścić je w w mur. Wtedy pomniejszą się okna. Obawiam się, że w razie, gdy zepsuą się rolety, to będzie problem . A te zewnętrzne rolety w razie awarii po prostu odkręcę i już. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewek 15.11.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam, długo mnie nie było z racji obowiązków. Narazie nadal szukam i jak nie wiedzialem nic o innych firmach niz Faac, tak nie wiem...więc chyba zostane przy tym producencie.Poza tym możesz mi powiedzieć co powinienem wziąc pod uwge wybierając model?Za wszelkie rady z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 17.11.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 http://www.krispol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.11.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 HejMoi rodzice maja te wpuszczone w mur, czyli "wewnętrzne". W razie problemów otwiera się klapę rewizyjną do środka budynku i naprawia co trzeba.Myśmy do swojego domku zdecydowali się na rolety zewnętrzne głównie z tego względu, iż do nich mamy od razu spuszczane moskitiery. Tak więc na lato będą opuszczone i mniej świństwa będzie leciało do środka. Dodatkowo okna są o jakieś 20cm większe i więcej świata widać. Minusem naszego rozwiązania jest to, iż montowane są na mur i w razie problemów, trzeba będzie kawałek ocieplenia ściągać. Ale że nie planujemy awarii, mamy nadzieję, że do niej nie dojdzie i nasze ocieplenie pozostanie długo nietknięte. Z tego co się dowiedziałem podczas wyboru naszych rolet, teraz w ofercie są jeszcze rolety chowane w nadproże. Ale o tym należy pomyśleć już na etapie projektu i wykonania ścian, gdyż nadproże musi mieć kształt L-ki, aby w nie można było schować puszkę roletową. Myślę, że najlepiej przejdź się do sklepu, w którym będziesz chciała je zamawiać i porozmawiaj ze sprzedawcą. Jeżeli nie doradzi, to przynajmniej powie co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 26.11.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 My mamy rolety wewnętrzne termolux a okna mamy dokładnie takiej wilekości jak w projekcie - nie są w żaden sposób pomniejszone. Z tego co pamiętam nadproże było wstawiane o 20 cm wyżej, czyli powiększany był otwór a nie pomniejszane okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioslotw 27.11.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 My mamy rolety wewnętrzne termolux a okna mamy dokładnie takiej wilekości jak w projekcie - nie są w żaden sposób pomniejszone. Z tego co pamiętam nadproże było wstawiane o 20 cm wyżej, czyli powiększany był otwór a nie pomniejszane okno. U mnie będzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 27.11.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 witamJa mam rolety zamontowane na nadprożu, prowadnice zaś do ram okiennych. Skrzynki są proste, do zabudowy, ocieplenie bedzie z 12 styropianu, a skrzynki mają ok 15 cm, tylko tarasowa jest wieksza. W zwiazku z tym w koło okien będą zrobione wypustki se stropianu tzw. "bonie:, które skryją skrzynkę. Rewizja jest od dołu w glifie od zewnątrz.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 witam Ja mam rolety zamontowane na nadprożu, prowadnice zaś do ram okiennych. Skrzynki są proste, do zabudowy, ocieplenie bedzie z 12 styropianu, a skrzynki mają ok 15 cm, tylko tarasowa jest wieksza. W zwiazku z tym w koło okien będą zrobione wypustki se stropianu tzw. "bonie:, które skryją skrzynkę. Rewizja jest od dołu w glifie od zewnątrz.[/img] Planujesz zakrywać prowadnice styropianem czy zostawiasz jest widoczne? Styropian będzie położony tak, że będzie można się dostać do rewizji w razie problemów czy trzeba będzie co nieco wykroic? Reszta wygląda tak samo jak w moich planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 28.11.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 renia i arek chełm napisał: witam Ja mam rolety zamontowane na nadprożu, prowadnice zaś do ram okiennych. Skrzynki są proste, do zabudowy, ocieplenie bedzie z 12 styropianu, a skrzynki mają ok 15 cm, tylko tarasowa jest wieksza. W zwiazku z tym w koło okien będą zrobione wypustki se stropianu tzw. "bonie:, które skryją skrzynkę. Rewizja jest od dołu w glifie od zewnątrz Planujesz zakrywać prowadnice styropianem czy zostawiasz jest widoczne? Styropian będzie położony tak, że będzie można się dostać do rewizji w razie problemów czy trzeba będzie co nieco wykroic? Reszta wygląda tak samo jak w moich planach Prowadnice są przykręcone do ramy okiennej styropian ze ściany wchodzi jakieś 9-10 mm na prowadnice, zakrywa korki od otworów na śruby. Rewizja jest mocowana na niry lub wkręty do blaszek, które mają 2.5 cm, po położeniu styr. zostaje ok 1.5 cm. Rewizja zostaniedocięta do otworu, więc w razie konieczności dostania się do środka wystarcz ją odkręcić lub roznitować bez konieczności wycinania styr. wstawił bym fotkę ale mimo moich prób jakoś nie wychodzi jakwiesz jak to zrobić to podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts