marnon 19.08.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 mam pytanie: chcę zakupić rolety zewnętrzne z Krispol'u , do wyboru trzy silniki Mobilus ok170zł za sztukę, Nice 280zł i Somfy 340zł ... dodatkowo na Mobilusa od wczoraj jest promocja 25% ... tyle że Mobilus jest z mechanicznymi krańcówkami sterowany z włącznika klawiszowego. mam dwa pytania:wybierając Mobilusa czy można:- np. prócz osobnych włączników klawiszowych do każdej rolety zrobić jeden centralny obsługujący 6 rolet jednocześnie ?- czy wystarczy zakupić włączniki klawiszowe z podtrzymaniem by roleta po naciśnięciu i puszczeniu otwierała się sama? chodzi mi o to by nie trzymać cały czas włącznika aż roleta się otworzy mój szwagier ma rolety z silnikami mobilusa i w każdej puszce od włącznika dodatkowo sterownik do obsługi za pomocą pilota, ja chciałbym uniknąć tych sterowników ( jeden ok 150zł) a zamiast tego zrobić sobie jeden włącznik centralny. Jestem na etapie przed instalacją elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.08.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja jestem bardzo zadowolona To raczej nie jest blog dla spamerów-pozycjonerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.08.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 mam pytanie: chcę zakupić rolety zewnętrzne z Krispol'u ,....subiektywnie bardzo dobry wybór, producent OK. Sterowanie centralne zawsze wymaga dodatkowych rzeczy np. sterowników Zamel SMR 10. Nie możesz ot tak sobie wszystkich silników podłączyć pod jeden klawisz. Są mocno naszpikowane elektroniką same wyłączniki naścienne, nawet z możliwością sterowania pilotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.08.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Pod każdy przełącznik klawiszowy jak pisze nikt ważny, musisz wsadzić odpowiedni sterownik. Czy to będzie sterownik umożliwiający sterowanie 1 przyciskiem czy na radio, różnica w cenie nie jest duża (choć sam pilot tani nie jest ale odpada kładzenie przewodów). Przykład sterownika radiowego: http://www.napedy.net/inel-st01r-sterownik-radiowy-do-rolet-p-337.htmlDo takiego sterownika można zamocować na stałe naścienny przełącznik z bateria, który będzie radiowo sterował lub kupic pilota przenosnego. Pytanie 2: tak, wystarczy kupić przełącznik z podtrzymaniem Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia88121 27.08.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A jakie polecilibyscie rolety zewnetrzne natynkowe do bloku mieszkalnego na wyzszych pietrach? Byle chronily przed cieplem/zimnem oraz halasami i wytrzymaly 10 lat. Ostatni argument to jak najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 05.09.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 witam. przebrnąlem przez temat ale nie zauważyłem rozwiązania na temat okien narożnych. Posiadam takowe: trzy balkonowe i jedno kuchenne (chodzi mi o pogląd na wielkość). Jest możliwośc zamontowania rolet? Rolety musza być mocowane do nadproża bo stolarka już zamocowan a ściany przed ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.09.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Jeżeli nadproża masz nie przystosowane do montażu rolet (dodatkowo docieplone), to zostaje ci zastosować rolety "elewacyjne" z widoczną puszką montowane na oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasza77 16.09.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 montaż rolet typu integro/intermo - czy ktoś może montował nadproże przygotowane do tego typu rolet? Na rynku lokalnym znalazłam poniże rozwiązanie: http://stropex.pl/oferta/nadproza-do-rolet-intermo Fajnie to wygląda, ake czy spełni swoją funkcję. Nie chcemy mieć za bardzo cofniętych okien do wewnątrz. Minimalny uskok nadproża na kasetę to 4 cm - wg firmy od okien. Kasety na roletą maja wymiar 16x16 i tarasowe/balkonowe 18x18. Uskok termo-elki ze stropexu jest 7,5 cm - trochę za dużo. Kaseta 16x16 będzie wystawać 8,5 cm. Dajemy ocieplenie 15 cm, więc na kasetę przyjdzie 6,5 cm. Parapety zewn. będą około 22,5 + 2 cm wypust poza ściane = 24,5 cm długie - za długie Myśleliśmy by tą termo-elkę przyciąć u góry i zmniejszyć uskok do 4 cm. Termo-elka zostanie przesunięta do przodu, a od tyłu doklei się styropian. Wtedy wyszedł by 19 cm + 2 cm wypust poza ścianę. Może macie inne rozwiązania by zamontować tak roletę, by nie było mostków termicznych i okno by nie było za głęboko osadzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 17.09.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Z czego jest zrobiona Termo-elka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 17.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Nie trzeba nic wysuwać i obcinać. Wystarczy uskok 7,5 cm pod roleta zmniejszyć ociepleniem o grubości 4 cm i na nie zamontowac skrzynki rolet. Generalnie nie potrzebujesz specjalnych nadproży. Wystarczy standardowe lane lub gotowe tak wykonać, żeby uskok był na tyle duży, żeby dać pod roletę ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 25.09.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Przy zastosowaniu Termo-elki pamiętaj o odpowiednim górnym mocowaniu górnej części ramy do nadproża. Kotwy nie będą tutaj dobrym rozwiązaniem. Zastosuj śruby o odpowiedniej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.09.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 a konsole w rolecie twoim zdaniem nie dadzą rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.09.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Mam ofertę z na rolety z MS okna, produkt producenta okien-montują silniki ORANGE(sterowanie radiowe) nigdzie ni mogę znaleźć informacji na temat tych napędów.Może ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 25.09.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 a konsole w rolecie twoim zdaniem nie dadzą rady? Ale tutaj masz rolety do zabudowy a nie nadstawne, więc gdzie ta konsola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 25.09.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Mam ofertę z na rolety z MS okna, produkt producenta okien-montują silniki ORANGE(sterowanie radiowe) nigdzie ni mogę znaleźć informacji na temat tych napędów.Może ktoś coś wie? Poproś o wycenę na silnikach Somfy, takie też oferują. Orange to produkt z Azjii, raczej bym nie polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 30.09.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Czy skrzynki rolet do zabudowy typu IntegroM oga zostać na okres zimowy nie osloniete. Inaczej mówiącnie przewiduje w tym roku ocieplenia budynku. Obawiam sie ze silniki Może ktoś z instalatorow coś podpowie.dziekuje hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 01.10.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Tak mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.10.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 o co się obawiasz? Silniki ? By się do nich dostać trzeba cała roletę rozmontować, więc o silniki się nie obawiaj. Prędzej Ci cała roletę "zwiną" niż sam silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stibdom 01.10.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Mało precyzyjnie zapytałem ale faktycznie obawiam sie o silniki . Podobno skrzynki mogą przeciekac. A jeżeli to prawda to trochę ryzykowny interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 02.10.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A gdzie niby mają przeciekać? Wg mnie nie masz się czego obawiać, wielu inwestorów montuje rolety a za jakiś czas dociepla budynek. Tylko opuść pancerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts