witek86 11.12.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 beclever to profil tak samo jak profil do produkcji okien a co producent z niego zrobi to już inna bajka silnika nie znam ale wiem że nie ma nic za darmo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.12.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Produkcja MS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.12.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 nie znam produktu jakim są ich rolety ale rok temu chyba silniki było orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.12.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 beclever to profil tak samo jak profil do produkcji okien ....a mnie się wydawało, że BeClewer to nazwa systemu rolet nadstawnych a nie profila z którego wykonano roletę - ale widać niedouczony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 11.12.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 http://www.beclever.eu/pl/strefa-klienta-finalnego/systemy-rolet/podtynkowe-interbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.12.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 a mnie się wydawało, że BeClewer to nazwa systemu rolet nadstawnych a nie profila z którego wykonano roletę - ale widać niedouczony jestem albo mnie źle uczona i weź tu jedź na szkolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzpadelFan 05.02.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Chcę zainstalować roletę w małym oknie łazienkowym. Ma ono nietypowy wymiar 35x122cm. Facet montujący okno polecił firmę MODEROWANO, ale przeglądając ofertę MODEROWANO nie znalazłem informacji czy znajdę coś pod ten wymiar. Miał ktoś w ogóle stycznosć z produktami tej firmy? Edytowane 6 Lutego 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem (pkt 5.2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Chcę zainstalować roletę w małym oknie łazienkowym. Ma ono nietypowy wymiar 35x122cm. Facet montujący okno polecił firmę ale przeglądając ofertę ( ) nie znalazłem informacji czy znajdę coś pod ten wymiar. Miał ktoś w ogóle stycznosć z produktami tej firmy? wow ale masz wielkie okno:) jeśli roleta na elewację to powinni zrobić bo z tego co się orientuję to min szerokość to 40cm , przyjmując że taka właśnie ci maja zamontować to będzie 45cm czyli jeszcze silnik wejdzie:) firmy nie znam a na stronie informacji o producencie rolet nie znalazłem Edytowane 6 Lutego 2015 przez finlandia usunięcie linków z cytatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.02.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 mnie to wygląda na subtelną próbę zareklamowania producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 i to z naciskiem na roltki materiałowe do wewnątrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.02.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Myślę że spokojnie znajdziesz coś bliżej Bytomia no chyba że wszyscy strajkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamArt 19.02.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, czy ktoś posiada roletę nadstawną TP1000 z moskitierą firmy portos i mógłby mi powiedzieć jak ona się sprawuje? Firma, w której zamawiamy okna współpracuje z nimi i dali nam ofertę na te rolety. Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mall 08.03.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam, czy ktoś wie/użytkował lub montował rolety nadstawne z nawiewnikiem, aluprof ma skrzynki razem z nawiewnikiem. Wydaje mi sie, że mają duży plus w postaci wysokiej izolacyjności akustycznej, do tego nie trzeba kombinować i dziurawić okien. Czy U rolety zmieni się tak bardzo ? Podobno go strasznie podnosi, ale przecież nawiewnik i tak zatrzyma zimno, ew go przepuści. Jak sprawdza się to w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.03.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 zacznijmy od tego czy skrzynka nadstawna, sama z siebie szczelność Ci zagwarantuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mall 08.03.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Tak też mi się wydaje. Przeczytałem wątek od początku i wiem, że polecane mocną są systemy rolet intermo. Jednak rewizja od strony zewnętrznej na piętrze może być kłopotliwa, dodatkowo nadstawne można zamontować wraz z oknem w warstwie ocieplenia (okna), no i można ukryć prowadnice w elewacji. Czy może idę złym tokiem rozumowania. Czy te straty będą aż tak wysokie ? Okien około 20 szt, myślałem o dobrym PVC (V90+ lub synergy) albo drewno-alu (te o nieco gorszych parametrach z uwagi na dość wysoki koszt okien dobrej kategorii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam-p 09.03.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Tak też mi się wydaje. Przeczytałem wątek od początku i wiem, że polecane mocną są systemy rolet intermo. Jednak rewizja od strony zewnętrznej na piętrze może być kłopotliwa, dodatkowo nadstawne można zamontować wraz z oknem w warstwie ocieplenia (okna), no i można ukryć prowadnice w elewacji. Czy może idę złym tokiem rozumowania. Czy te straty będą aż tak wysokie ? Okien około 20 szt, myślałem o dobrym PVC (V90+ lub synergy) albo drewno-alu (te o nieco gorszych parametrach z uwagi na dość wysoki koszt okien dobrej kategorii). Kompletnie nie przemawia do mnie roleta nadstawna - mostek termiczny jest duży, bo powietrze w kasecie jest powietrzem zewnętrznym, a od środka nie zabudujesz rolety aż tak szczelnie (no i stracisz wtedy dostęp do rewizjii, z wewnątrz). tym bardiej nie robiłbym tego przy montażu w warstwie ocieplenia. Nie jestem specem, ale jeżeli chcesz montować okno w warstwie ocieplenia to możesz zastosować system mowo lub winframer lub cokolwiek innego tworzącego ciepłą ramkę dookoła okna i właśnie do tej ramki zamontuj roletę, ale integro. Tutaj http://oknotest.pl/montaz-okien/montaz-okien-w-ociepleniu-inaczej-niz-zwykle jest opisany montaż z wykorzystaniem mowo (choć po swojemu i oszczędnie). Przy takim zmodyfikowanym montażu polecałbym najpierw wybrać ekipę, która mogłaby to wykonać i dać gwarancję na montaż, bo może być z tym problem natury gwarancyjno/prawnej. Możesz też zastosować poszerzenie górne okna i do tego poszerzenia zamocować roletę (też integro ), a od środka ocieplić sryropianem. Wtedy otwory okienne muszą powiększone o to rozszerzenie, więc to już na etapie projektu należy wziąć pod uwagę. PS. Czy przy rolecie nadstawnej istnieje stabilny sposób zamocowania okna w jego górnej części? Czy jest na to jakieś systemowe rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panzmiedznej 19.03.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) ja osobiście polecam MODEROWANO, wszystkie okna, drzwi, bramy i drzwi garażowe mam od nich i nie ma nawet najmniejszej rzeczy do której mógłbym się przyczepić, jeśli ktoś szuka właśnie czegoś podobnego, porządnej roboty, i materiałów i to wszystko za nie duże pieniądze to gorąco polecam. http: MODEROWANO Edytowane 19 Marca 2015 przez finlandia reklama jest niezgodna z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 01.04.2015 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam mam takie otwory okienne. Okna nie otwierane 2 szt. - wys 90 x szer 2102 szt. - wys 240 x szer 901 szt. - wys 240 x szer 702 szt. - wys 240 x szer 150 (jedno okno o szerokości 3,00m dzielone na pół)2 szt. - wys 240 x szer 2201 szt. - wys 240 x szer 120 (drzwi)1 szt. - wys 240 x szer 120 czy przy takich wielkościach da się zastosować skrzynkę 18cm. Pytam gdyż chcę dać styropian 24cm na fasadzie i przy skrzynce 20.5 mało będzie styro między skrzynka ,a nadprożem. Czy warto dawać skrzynki z ociepleniem w środku skoro i tak cała rama skrzynki owija to ocieplenie ? Rolety nie chcę jakiś kosmosów nie muszą się zwijać w 2-3 sec. nie muszą mieć super kolorów itp. Istotne dla mnie to bezawaryjność silników i minimalizacja mostków t. Na co warto jeszcze zwrócić uwagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.04.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam mam takie otwory okienne. Okna nie otwierane 2 szt. - wys 90 x szer 210 2 szt. - wys 240 x szer 90 1 szt. - wys 240 x szer 70 2 szt. - wys 240 x szer 150 (jedno okno o szerokości 3,00m dzielone na pół) 2 szt. - wys 240 x szer 220 1 szt. - wys 240 x szer 120 (drzwi) 1 szt. - wys 240 x szer 120 czy przy takich wielkościach da się zastosować skrzynkę 18cm. Pytam gdyż chcę dać styropian 24cm na fasadzie i przy skrzynce 20.5 mało będzie styro między skrzynka ,a nadprożem. Czy warto dawać skrzynki z ociepleniem w środku skoro i tak cała rama skrzynki owija to ocieplenie ? Rolety nie chcę jakiś kosmosów nie muszą się zwijać w 2-3 sec. nie muszą mieć super kolorów itp. Istotne dla mnie to bezawaryjność silników i minimalizacja mostków t. Na co warto jeszcze zwrócić uwagę ? Z tego co piszesz wychodzi że nadproża nie są cofnięte i ocieplone? w takiej sytuacji stosujemy folie aluthermo gr 10mm odpowiada ona 20cm wełny mineralnej (mniej więcej) nawet przy zastosowaniu puszki 20,5 spokojnie schowasz je pod elewacje mając pewność że w miejscu rolet nie będzie "zimnego miejsca" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 01.04.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) czy przy takich wielkościach da się zastosować skrzynkę 18cm. Pytam gdyż chcę dać styropian 24cm na fasadzie i przy skrzynce 20.5 mało będzie styro między skrzynka ,a nadprożem. Czy warto dawać skrzynki z ociepleniem w środku skoro i tak cała rama skrzynki owija to ocieplenie ? Rolety nie chcę jakiś kosmosów nie muszą się zwijać w 2-3 sec. nie muszą mieć super kolorów itp. Istotne dla mnie to bezawaryjność silników i minimalizacja mostków t. Na co warto jeszcze zwrócić uwagę ? Moim zdaniem skrzynka 18 będzie za mała, chyba że zrezygnujesz z wieszaków z blokadą na rzecz blaszek czego w napędzie silnikiem robić się nie powinno, nawet mając silniki w wyłącznikami krańcowymi elektronicznymi, natomiast przy mechanicznych krańcówkach blaszka to proszenie się o kłopoty ale nawet mając 24 cm styropianu zmieścić się ze skrzynką 20. Skoro nie masz docieplonego naroża pod prowadnice dodaje się profil dystansowy 2 cm i masz 22,5 cm. Wszelki ocieplane skrzynki to nieporozumienie, widzę żę to sam zauważyłeś i nie dajesz sobie wcisnąć głupot Roleta podnosząca się 2-3 sek ? Nie widziałem takich silników turbodoładowanych natomiast warto zainwestować w silniki z elektronicznymi wyłącznikami krańcowymi Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts