bwojtek 10.04.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Pytanie jeszcze jak zrobic dobrze sterowanie abym miał mozliwośc sterowania wszystkimi roletami jednym pilotem plus włączniki na ścianach ?\ Zastosować silniki "kablowe" i do tego sterowniki radiowe - np. ST01R Inela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 10.04.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze będzie zastosowanie przełączników klawiszowych zintegrowanych z odbiornikiem radiowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 10.04.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 a będzie pasował do silników elero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 10.04.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze będzie zastosowanie przełączników klawiszowych zintegrowanych z odbiornikiem radiowym. czyli mogę kupić przełączniki klawiszowe jakie chcę do tego pilot jaki chcę ? i silniki normalne nie na radio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 10.04.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Silniki mogą być zwykłe kablowe, przełączniki muszą być specjalne zintegrowane z odbiornikiem radiowym (producent dowolny) i współpracujący z tymi przełącznikami pilot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.04.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Zastosować silniki "kablowe" i do tego sterowniki radiowe - np. ST01R Inela. Super możliwości, człowiek się cały czas uczy, nie znałem tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 10.04.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Wygodniejsze, łatwiejsze i tańsze będzie zastosowanie przełączników klawiszowych zintegrowanych z odbiornikiem radiowym. I zapewne będą takie same jak pozostałe włączniki w domu? Czy może proponujesz takie "piękne" jak np. to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 10.04.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie no. Są już ładniejsze. Systemowe też są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 11.04.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 podsumowując : kupuję takie coś : - PRZEŁĄCZNIK - WŁĄCZNIK RADIOWY DO ROLETY PPKR 313 - PILOT Z ZEGAREM RR 5T te mi się podobają i są tanie to mam możliwość sterowania klawiszami i pilotem ,a dodatkowo w przyszłości moge podpiąc centralke "inteligentny dom" nasuwają mi się jeszcze takie pytania : - czy bedą te włączniki pasować i pilot do silników bezradiowych Selve,Somfy, yooda, elero ? - czy muszę pilotem celować w przełącznik radiowy ? - czy będzie mi działało zamykanie wszystkich rolet "jednym" przyciskiem z pilota ? - czy piloty Portos i yoda to to samo bo wizualnie są identyczne tylko cenna yoody x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 11.04.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 podsumowując : kupuję takie coś : - PRZEŁĄCZNIK - WŁĄCZNIK RADIOWY DO ROLETY PPKR 313 - PILOT Z ZEGAREM RR 5T te mi się podobają i są tanie to mam możliwość sterowania klawiszami i pilotem ,a dodatkowo w przyszłości moge podpiąc centralke "inteligentny dom" nasuwają mi się jeszcze takie pytania : - czy bedą te włączniki pasować i pilot do silników bezradiowych Selve,Somfy, yooda, elero ? - czy muszę pilotem celować w przełącznik radiowy ? - czy będzie mi działało zamykanie wszystkich rolet "jednym" przyciskiem z pilota ? - czy piloty Portos i yoda to to samo bo wizualnie są identyczne tylko cenna yoody x2 na pytanie odnośnie portosa to nie są te same piloty tylko wizualnie moga tak samo wyglądać będzie działała ponieważ jak programujesz pilot do każdego odbiornika to automatycznie wszystkie rolety przypisuje do kanału 0 nie musisz celować działa dość z znacznej odległości do do silników i włączników to nie mam pewności ale powinny pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 11.04.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 będą pasować do każdego silnika kablowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 11.04.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 to jestem już jedna nogą w domu dzięki za pomoc ! czekam teraz za wycenami z 3 firm na aluprof 39 i silnikami: -yooda -simu -elero -Selve -somfy [ raczej nie bede brał pod uwage - cena ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 12.04.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 jeszcze jedno pytanie Czy są włączniki dotykowe które sterują większą ilością rolet na raz [ 5 - 6 szt. ] http://allegro.pl/show_item.php?item=5246643492 ten obsługuje chyba tylko dwie i nie jest radiowy. Mam w jednym miejscu wypuszczone kable do 8 rolet i robić 4 puszki to trochę nie bardzo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 13.04.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Mam w jednym miejscu wypuszczone kable do 8 rolet i robić 4 puszki to trochę nie bardzo :/ Będzie bieda. Może lepiej dać te 8 silników jako radiowe. Zamontować jeden pilot (przełącznik) 15-kanałowy, lub dwa 5-kanałowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 13.04.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) mam dwie fajne wyceny 1. Witam, poniżej oferta na silnikach Simu, Nice w wersji przewodowej z automatycznymi krańcówkami i przeciążeniem. Składowe oferty: - rolety zewnętrzne w kolorze ciemny brąz – 37,98 m2 - silniki przeciążeniowe Simu T-5 Auto lub Nice ERA STAR – 12 szt - wieszak - blokada Somfy – 34 szt - pilot 15 – sto kanałowy – DC 1702 - przełączniki podtynkowe z wbudowanym radiem DC 318 i 1 szt dc 319 – 11 szt - montaż z przyklejeniem styropianu za skrzynką ( styropian oraz klej po stronie inwestora ) - podkładki aluminiowe w kolorze prowadnic o głębokości 2 cm – 54 mb Cena dobra ,ale mam o 2 tys tańszy system cały na portosie, mobilusie lub aluprofie warto dopłacac 2 tys do silników simu ? W załączniki opis silnika na stronie 44 Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Salah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 13.04.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 mam dwie fajne wyceny 1. Witam, poniżej oferta na silnikach Simu, Nice w wersji przewodowej z automatycznymi krańcówkami i przeciążeniem. Składowe oferty: - rolety zewnętrzne w kolorze ciemny brąz – 37,98 m2 - silniki przeciążeniowe Simu T-5 Auto lub Nice ERA STAR – 12 szt - wieszak - blokada Somfy – 34 szt - pilot 15 – sto kanałowy – DC 1702 - przełączniki podtynkowe z wbudowanym radiem DC 318 i 1 szt dc 319 – 11 szt - montaż z przyklejeniem styropianu za skrzynką ( styropian oraz klej po stronie inwestora ) - podkładki aluminiowe w kolorze prowadnic o głębokości 2 cm – 54 mb Cena dobra ,ale mam o 2 tys tańszy system cały na portosie, mobilusie lub aluprofie warto dopłacac 2 tys do silników simu ? W załączniki opis silnika na stronie 44 Portos to sobie odpusc skoncentruj sie na innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 13.04.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Portos to sobie odpusc skoncentruj sie na innych Chodzi ci o silniki czy o rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 13.04.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Chodzi ci o silniki czy o rolety? rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 13.04.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A niby dlaczego wg ciebie rolety portosa są takie złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.04.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Brass, mimo, że są trzecią znaną firmą na rynku wcale nie oznacza, że mają dobry Towar. Może docenisz różnice jak będziesz miał okazje montować Krispola czy Anwisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts