Brass 14.04.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Nie montowałem A i K ale montowałem innych producentów na aluprofie i Beclever, i poprostu załamka. W Portosie przynajmniej wiem, że wszystko mają sprawdzone i przetestowane na tysiąc sposobów (skala produkcji). Wg mnie to dobre, niskoawaryjne rolety. Ktoś powie: poprostu miałeś szczęście, ale ja sprzedaje rocznie kilkaset szt takich rolet i mam dobre doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.04.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 sprzedawcy kształtują rynek i oczekiwania klientów. Jeśli już sprzedawca boi się sprzedać droższy, lepszy, nie wymagający dojazdów do klienta po montażu, towar to jego sprawaWiele razy widziałem na własne oczy jak zapytany np. o HS sprzedawca od razu zaczął roztaczać czarne wizje co to złego się z nim dzieje i widziałem przerażenie w oczach - jak podać taaaaaaaką cenę klientowiTakie samo przerażenie w oczach widziałem jak klient zapytał o trzy szyby i uparł sie by takie było zamówienieSprzedawcy w porażającej większości boją się podać cenę odbiegającą od CCC Może jak choć raz sprzedaż i zamontujesz K czy A zrozumiesz o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 14.04.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 No właśnie o to chodzi, że stawiasz tezę, że jeżdżę i poprawiam. A ja nie jeżdżę bo nie muszę. Więc?....... Ja jakiej podstawie mam sądzić, że Portos jest gorszy do Krispola czy Anwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaar 15.04.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Panowie, Co myślicie o silnikach Zephir (Cosmo)? Bo troche tańsze niż Somfy i nie wiem czy szukać oszczędności czy nie ma sensu. Gwarancja taka sama, somfy troche cichsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 22.04.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam, Jak przymocować kasetę roletę jeżeli z każdej strony jest styropian? Czyli tak jak na rysunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 22.04.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie musisz dodatkowo mocować kasety. A jeśli już musisz to ją przyklej do styropianu. Ale jeśli nie wierzysz w kleje, to czeka cię dużo pracy, bo trzeba rolety rozebrać na części: wymontować pancerz i wał; a następnie przykręcić tylną ściankę rolety przez styropian do nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.04.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie musisz dodatkowo mocować kasety. A jeśli już musisz to ją przyklej do styropianu. Ale jeśli nie wierzysz w kleje, to czeka cię dużo pracy, bo trzeba rolety rozebrać na części: wymontować pancerz i wał; a następnie przykręcić tylną ściankę rolety przez styropian do nadproża. tylko po kiego to robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 22.04.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Nie musisz dodatkowo mocować kasety. A jeśli już musisz to ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 22.04.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Dla mnie to nowy temat Jednak na logikę na ten element z kasetą przenoszone są siły skrętne od samej rolety i jej silnika. To ma się trzymać tylko na prowadnicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 22.04.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Tak, wystarcza tylko na prowadnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.04.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 możesz wierzyć bądź nie ale sama skrzynka nie spełnia żadnej funkcji mechanicznej, jest tylko osłoną pancerza prze świństwem jakie może się tam dostać.Boki skrzynki nie są blaszane tylko kompozytowe i one przenoszą wszelkie obciążenia których tak naprawdę nie ma, jedyne obciążenie to ciężar pancerza, żadnych obciążeń dynamicznychDlatego nie mocuje się skrzynki bo blacha aluminiowa grubości 0,8 mm nie przeniesie żadnych obciążeń i nie utrzyma ciężaru pancerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzey_ 23.04.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Dzięki za informacje. Skoro tak jest to duże ułatwienie dla mnie. Jeden problem mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnon 26.04.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 mam na parterze zamontowane 6 rolet krispola z napędami simu auto job, przewodowe, każda roleta ma kabel do puszki... zastanawiam się czy kupować sterownik do każdej rolety i pilot do sterowania grupowego ... w sumie to nie problem z klawisza bo 5 rolet jest w jednym pomieszczeniu salon+kuchnia jedna w gabinecie... przejdę i w 30sek kliknę każdy włącznik z podtrzymaniem i sprawa załatwiona.. ale wiadomo wygoda, widziałem że somfy ma np przełącznik klawiszowy gdzie można dwie rolety sterować z jednego klawisza np taki http://silnikdorolet.pl/przelaczniki-standardowe/14-przelacznik-do-dwoch-rolet-somfy-duo.html... czy jest jakiś system żeby można było spasować przełącznik klawiszowy z kontaktem i np. włącznikiem światła? mam obok siebie np 3 puszki gdzie jedna jest z rolety a dwie następne z kontaktu, lub dwie puszki do rolet i jedna z kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.04.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 masz przykład choćby tu - http://www.inel.gda.pl/systemy-centralnego-sterowania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 26.04.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Zastanawiam się czy pionowe markizy zewnętrzne mogą zastąpić zewnetrzne rolety, głównie mi chodzi o unikniecie nagrzewania się domu w słoneczne letnie dni jak markizy wypadają cenowo wobec rolet ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 10.06.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam w tym wątku. Nie miałem wcześniej zamiaru montować rolet i niestety nie zgłębiłem tematu, a teraz mi się odwidziało . Głównym powodem jest duże przeszklenie od zachodu i boję się, że będzie mi przegrzewać dom w lecie. Zwykłe rolety nie bardzo do mnie przemawiają, bo albo są otwarte,albo zamknięte - pomijam fakt rozszczelnienia, bo to podobno tylko 2 % powierzchni. Zdecydowanie bliżej mi do żaluzji, ale te podobno hałasują na wietrze, a w mojej okolicy to istny wygwizdów. Znalazłem dzisiaj taki o to produkt, co łączy obie te funkcje - to rolety z pancerzem s_orno. Szukałem opinii na ich temat, ale poza reklamami nic nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia? I jeszcze odnośnie montażu... mam okna zamontowane w systemie MOWO. Chciałbym żeby kaseta rolety była niewidoczna. Da się to uzyskać przy grubości styropianu 30 cm nie produkując przy okazji ogromnych mostków cieplnych? Za półtora miesiąca wchodzi ekipa na elewację, więc nie mam dużo czasu na załatwienie tematu. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.06.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 przy MOWO wysuniętym na 9 cm jak i na 16 cm spokojnie się zmieścisz i nie przesadzałbym z tymi mostkami, pod osłoną żaluzji i tak masz 9 cm styro+MOWO więc nic się nie będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 10.06.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dzięki. A w jaki sposób montować kasety i jaki rodzaj będzie u mnie najlepszy? Wiesz może coś o s_orno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.06.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 a jak montować popatrz sobie na YB, są filmiki Sam będziesz to robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 10.06.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 a jak montować popatrz sobie na YB, są filmiki Sam będziesz to robił ? Nie, zlecę montaż. Ale nie znam zagadnienia, bo jak wspomniałem nie planowałem tego wcześniej. Zwykle sam szukam informacji i przetrawiam temat, ale teraz nie mam na to czasu i zależy mi na gotowych odpowiedziach. Za 6 tygodni wchodzi ekipa z ociepleniem, ja wymyśliłem sobie na ostatnią chwilę rolety, a nic na ten temat nie wiem. Czy montować przed ociepleniem czy po? Wydaje mi się że przed, ale - może głupie pytanie - do czego przymocuję prowadnice jak nie ma styropianu wokół okien? Jakie żaluzje zamawiać, jakie kasety, jakie lameme? Najmniejszy problem będzie ze sterowaniem, bo wystarczy jak pociągnę sobie kabel od silnika do szafy rozdzielczej. Automatykę robię sam, wiec tutaj nie będzie kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts