Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie :-)

Droga Reni, czy możesz mi proszę zdradzić RAL Twojego pięknego szarego okna w kuchni? nie wiem, czy ten temat się już nie przewinął, ale Twój "Nasz domek" jest tak obszerny, że chyba nie znajdę, a muszę się szybko decydować, bo przez moje niezdecydowanie już jest opóźnienie a przecież jeszcze trochę poczekamy na te okna... próbuję załączyć, jak ma wyglądać moja kuchnia (kolor blatu przekłamany, ma być szary kubanit, a po obejrzeniu Twojej galerii stwierdzam, że fronty będą ezdecydowanie jaśniejsze, lekko złamana biel, stąd szare okna sa po prostu niezbędna!).

Proszę jeszcze o info, jakie masz kafle na podłodze w kuchni?

Ps.

Twój Dom jest przepiękny - z charakterem, a bez przesady, gustownie. No i to drewno w łazience górnej!

5 lewa i front.JPG

1 okno narozne.JPG

2 front.JPG

4 lewa str_piekarnik i mikro.JPG

3 narozne i front z gory.JPG

witaj monika moje okno to ral 7035 lub ral 7040, nigdy nie mogę zapamiętać, fajny masz projekt kuchni ale jeden zasadniczy błąd, masz dużo blatu roboczego ale nie tam gdzie jest potrzebny, blat roboczy najlepiej jak jest miedzy płyta a zlewem, ja tez tam nie mam za wiele ale dzis wiem ze mam stanowczo za mało, potem za zlewem mam duzo blatu ale jednak najważniejsza częsc to ta między płytą a zlewem, jeśli oczywiscie mogę się wtrącić to taka moja sugestia

dzieki wielkie!!ja mysle o 4m oknie przesuwnym i nie wiem czy jest to do zrobienia w postaci 2 tafli? może zmiejsze je do Twoich rozmiarów żeby problemu nie było! Co o tym sądzisz?jeszcze jakbyś mi podała wysokość byłabym wdzięczna. pozdrawiam:)

ja mam przesuwne 4 m szerokości i 2,88-2,90 wysokości -nie pamiętam dokładnie ,więc jest do zrealizowania,zapraszam do mojego dziennika :)

witaj monika moje okno to ral 7035 lub ral 7040, nigdy nie mogę zapamiętać, fajny masz projekt kuchni ale jeden zasadniczy błąd, masz dużo blatu roboczego ale nie tam gdzie jest potrzebny, blat roboczy najlepiej jak jest miedzy płyta a zlewem, ja tez tam nie mam za wiele ale dzis wiem ze mam stanowczo za mało, potem za zlewem mam duzo blatu ale jednak najważniejsza częsc to ta między płytą a zlewem, jeśli oczywiscie mogę się wtrącić to taka moja sugestia

Dziękuję Ci bardzo, Reni :-) Rozważam 7040 lub 7004 - niby różnica niewielka, ale w świetle widoczna - tylko kiedy mi światło wpadnie do domu, żeby oświetlać ramy od wewnątrz?

Ad blat roboczy - chciałam mieć okno przez prawie przez całą kuchnię ale jednocześnie nie mieć płyty na wyspie - no to mam taki układ...

Z doświadczenia w poprzednim domu wychodzi mi jednak, że i tak wszystko kroję twarzą w stronę salonu - do ludzi, czyli na stole.

W razie czego to będzie trzeci dom hi hi!

kuch i sal.jpg

Reni czy rozważałaś kiedyś zastosowanie oświetlenia ledowego w swoim domku? To oczywiście nie jest tanie oświetlenie ale oszczędne. Jakiej firmy masz wpuszczane lampy sufitowe?

ależ ja mam, cała kuchnia i jadalnia ma ledy i salon, te części wystające poza sufit, lampy wpuszczane to brillux

• 2 weeks później...