Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzieś na fotkach widać jakąś trawę Reni hihihihi Ale juz masz migdałki i tuje wiec cos sie zieleni.

Ja trawę miałam w tamtym roku nawet niezła a potem w sierpniu robilismy ogrodzenie z paneli tak jak Ty chcesz boki zrobić z nich tyle ze ja mam całośc tylko brame i bramke kuta i niestety pol dzialki mam teraz zryte i zachwaszczone i dopiero teraz pryskjaliśmy chwasty.. Ale juz bym chciala przynajmneij tuje zasadzic tylko ciagle brak kasy jak gadamy o drzewkach

krzewach no ale moze keidys;p heheheheh

Dorcia ale jakaś trawa (u mnie brzydka) ogrodu nie czyni, a tuje kupiłam wywłoki i wszystkie padły:bash::bash::bash::bash::bash:

swoją droga nauczyłam się po raz setny jaka cena taka jakość:bash::bash::bash::bash::bash:

sadzę tylko drzewka bo one wiadomo długo rosną, na jesień posadzę kilka tuj ale juz sobie powiedziałam że nie kupie tańszych niż 30 zł, chcę duze i ładne i brzozy, ponadto dziewuszki nie mam aparata:(:(:(:(

Reni cześć ;)

Mam do Ciebie pytanie tak na bardzo szybko, bo coś u mnie mąż kombinuje z tarasem i mam wątpliwości ;)

Powiedz mi jak Ty masz mocowane deski do legarów ?? Tzn. za pomocą czego - wkręty, płaskowniki, coś specjalnego ??

I jest to widoczne na desce z góry ?? Bo coś mi sie nie podobają pomysły mojego m a Ty masz cudny taras.

Proszę napisz jak tylko znajdziesz czas bo sprawa pilna - taras "się robi" :)

atika helloł ja mam mocowane deski wkrętami spax, są to wkręty ze stali nierdzewnej, deski są przebijane na wylot i wkręty są widoczne, mi takie mocowanie się podoba ale można użyć systemu niewidocznego do montażu, jakieś plastikowe podkładeczki które wchodzą w specjalnie nafrezowaną deskę

Ja się zastanawiałam swego czasu nad mocowaniem niewidocznym, ale naczytałam się (i nasłuchałam), że zwłaszcza jeśli chodzi o drewno, które pracuje, jest to montaż bardzo nietrwały i stosuje się tylko w miejscach pod zadaszeniem. Nawet widziałam taki kilkuletni taras pod zadaszeniem właśnie i rzeczywiście, nie wyglądało to ciekawie, dechy się wypaczyły.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. U nas też ma być mocowanie "na zewnątrz". Myślałam, że można tak "niewidzialnie". Ale dotarłam też Ilona do Twojego wcześniejszego postu o wypaczaniu desek. U mnie co prawda jest zadaszony taras, ale też się boję. My mamy też kupione spax-y, ale nie wiem czy mi się to będzie podobać.

A one są też w kolorze ciemnego drewna? czy te główki zawsze będzie widać?

U mnie legary skończone ;) od jutra deski ;)