Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam poswiatecznie, kto dziś w pracy? Ja leniwie siedzę w domu i zastanawiam się co robić, dzieciaki jeszcze spia, chyba pojadę do zary

Witaj Reni, to jest bardzo dobra myśl :) ja juz zakupy zrobiłam, co prawda na necie ale jakie emocje! co wrzuce do koszyka to zaraz niedostępne! W między czasie kozaki mi w Venezi wykupili :((((

no dobra!

jak wiecie u mnie domek juz na wykonczeniowce jest... tynki porobione, elewacja tez... iiiii

mojemu zonkisiowi zachcialo sie zrobic kolejna demolke w srodku! kurcze juz jedna sciane burzylismy po tynkach...a teraz

on ma chec wymienic okno kuchennne (tak to wielkie) na takie waskie jak u Reni... scianki w spizarce wywalic (kuchnia bedzie wtedy wieksza) a zamiast wccika (bo jest obok za spizarka) zrobic spizarke:confused:

to ja mowie ze juz wole miec tam pralnie jezeli nie wccik...ale dodam ze odprowadzenia wody i kanalizy porobione ;)

no ja nie wytrzymie z moim zonkiem :bash:

to sa kolejne koszta ponoszone przez nas..mogl robic plany zanim tynki kladlismy..

ja jestem oczywiscie przeciwna tym zmianom :p

Ilona moja pralka dziala w NO juz od lat 7 .. byly momenty ze nam umierala..ale ozywala :D nie naprawialismy jej ale czujemy ze zblizaja sie jej dni hehh...

nie odkamieniam niczym bo tutaj woda jest taka, ze pije sie z kranu...zero kamienia ;)

powod umierania... jak mieszkal z nami kuzyn mojego meza to po pracy jak wkladal spodnie robocze do prania to kieszeni nie czyscil... wiec ja po nim chcac pranie nastawic znajdywalam a to kamienie rozniste.. a to gwozdzie, olowki ;) oczywiscie delikatny opiernicz byl... :stirthepot:

na dlugo nie pomagal bo czesto tak bylo...

kuzyn wyjechal problemy zniknely...

:D

My nie dbamy o naszą, wodę mamy straszną (mimo filtrów :(), pralka ma sześć lat, poczekam aż całkowicie odmówi współpracy i o nową będę dbać jak o oczko w głowie.

Chciałam tylko porównać żywotność pralki zadbanej z żywotnością takiej, która po prostu pierze. Z moich obserwacji wynika, że wszystkie żyją średnio 7 lat.

co do okna to się nie wypowiem, ja osobiście lubię duże kuchnie...w mojej mam sporo miejsca takiego "spiżarniowego" - i nie wyobrażam sobie go nie mieć....

ale ja tej kuchni spędzam sporo czasu - jak twój nie spędza - to niech się odpierwiastkuje ;)

no widzisz Adiqq

nie po to byl projekt z wielkimi oknami brany zeby je teraz zmiejszyc ;)

moj mowi ze sie nie wtraca...ale jak wspomnialam o mikrofali w slupku to mi odp ze nie chce tego czegos miec.. ze w spizarce postawi stara i bedzie oki..

ale jak oki skoro on mi moja wywalczona spizarke planuje usunac? :mad:

nie chce wyzbywac sie wccika..na dole mam lazienke..ale to ma byc ta nasza malzenska... no kurde nerwa mam jak sto pierunow :mad: