agatah 08.01.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni, weź kilogram udźca z indyka (uważam, że lepsze niż z kurczaka). O to kup: albo to umyj, wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę Idź siądź przed kominkiem. Wylej wodę. Przepłucz mięso. Dzieki temu nie będzie szumowin na wierzchu. Wlej 2 litry wody, wrzuć listek laurowy, 5 ziarenek ziela angielskiego i 5 ziarenek pieprzu. Wstaw na niedużą moc. tak 4-5 na indukcji. Niech się gotuje. W tm czasie obierz 3 marchewki, duża pietruszkę, kawąłek selerwa, wielkości dziecięcej pięści, 10 cm pora. Umyj. W tym czasie już prawie to co w garnku się gotuje. Zmniejsz na 2 i idź siedzieć. Wrzuć warzywa. Zmniejsz na moc 2, sypnij łyżeczkę soli i niech się gotuje. Ze 3-4 godziny Gotowe Ew. dosól Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja daję na zimną - ale jak się zagotuje to szumów nie zbieram tylko wylewam wodę, płuczę mięso i gotuję dalej w nowej czystej. Ale ja się nie znam to cały smak wylewasz, ja szumy zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 agata padłam , przepis z fotografiami mięsa:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 mi rosół na samym drobiowym nie smakuje - dobry jest na drób+trochę wołowego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja daję na zimną - ale jak się zagotuje to szumów nie zbieram tylko wylewam wodę, płuczę mięso i gotuję dalej w nowej czystej. Ale ja się nie znam Czyli już część smaku wylewasz Zalej zimną wodą i niech się moczy godzinę. Wtedy zmień wodę i gotuj normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 3-4 godz to musze w niedzielę wstac o 8:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja szumowiny zbieram. Nie mam czaso na moczenie mięsa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ok zrobię, zdam relacje:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja też szumy zbieram i zamiast udek skrzydełka wolę dać, bo lepszy wtedy wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 08.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 to cały smak wylewasz, ja szumy zbieram Ty, to gotujesz czy nie? agata padłam , przepis z fotografiami mięsa:lol2::lol2::lol2: Warzywa sobie darowałam mi rosół na samym drobiowym nie smakuje - dobry jest na drób+trochę wołowego Na indyku jest smaczny bez krowy A jak ci się rosół zagotuje to wlej pół szklanki zimnej wody. Doskonale klaruje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ok spr nie wylewać - ale co dokładnie zbiera "szumy" bo nigdy mi się nie uda dokładnie a stoję i pilnuje przy garnku?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 reni -ale to się samo potem gotuje. Bez problemu, nie musisz nic przy tym robić. Ja gotuję w wielkim 5 litrowym garnku i indukcję mam na 4-5. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Magda, możesz zebrać na przykład małym sitkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Reni a kluski robisz?za cholerę nie wiem co się daje - tzn wiem ziemniaki i jajko.... jeść lubię w niedzielę ale zrobić nie Ania - aa sitkiem - bo zbierałam do tej pory łyżką cedzakową z dziurkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A jak ci się rosół zagotuje to wlej pół szklanki zimnej wody. Doskonale klaruje oooo.... tego to nie wiedziałam.... super, dzięki. Ja się czasami zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ty, to gotujesz czy nie? inne zupy tak, np pomidorowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja zbieram łyzką, zwykłą. Ładnie wszystko idzie wybać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 kluski śląskie robi mój mąż, odziedziczył talent po teściowej:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.01.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 to na czym ta pomidorową gotujesz ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.01.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 hyyyy chyba ziemniaki i mąka ziemniaczana? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/154799-nasz-domek/page/882/#findComment-6268191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.