Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

venus witam serdecznie, lustro z ikei sama malowałam na biało, salon moje pomysly, jakoś kurcze szkoda by mi bylo wydać kasę na architekta, może dlatego ze tej kasy nie mam, zdecydowanie wolę kupić jakościowo lepsze meble niż zapłacić za coś co jest niematerialne, ale rozumiem kogoś go płaci za wizualizacje, poprostu każdy robi tak jak uważa. Edytowane przez reni1980

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

venus witam serdecznie, lustro z ikei sama malowałam na biało, salon moje pomysly, jakoś kurcze szkoda by mi bylo wydać kasę na architekta, może dlatego ze taj kasy nie mam, zdecydowanie wolę kupić jakościowo lepsze meble niż zapłacić za coś co jest niematerialne, ale rozumiem kogoś go płaci za wizualizacje, poprostu każdy robi tak jak uważa.

No i umarłam... Po obejrzeniu Twojego salonu stwierdziłam z narzeczonym (a jakże, niech też nacieszy oko), że pewnie pomagał Wam architekt. Nie wiedziałam, czy wypada zapytać ;) - jestem pod ogromnym wrażeniem, całość wygląda jak spod ręki profesjonalisty i (tak, tak, wiem, znowu się powtórzę) - jak Ty to zrobiłaś, że sama tak idealnie wszystko do siebie dopasowałaś (np. ażurowe ozdoby na stoliku do kawy :o)?

Reni - widziałam już Twój salon, ale i tak za każdym razem odbiera mi mowę! Wszystko świetnie zgrane - meble, kolorystyka, nawet ozdoby idealnie dobrane i pasujące do siebie oraz całości. Jak tak patrzę na Twoje wnętrza, to koniecznie chcę się urządzać jeszcze raz ;)

wierz mi ja tez tak czuję, jak ogladam wnętrza innych, np twoje krzesła w jadalni, (ładniejszych nie widziałam,) także takie poczucie nie związane jest z wnętrzami ale ciągłą potrzebą zmiany

Ilonko wiele rzeczy jest takze przypadkiem, np podkładka filcowa na stole, troche poczytałam, pooglądałam stron architektów, tych lepszych i tych fatalnych, i doszłam do wiosku że najlepiej jak wybierasz 3 ,4 kolory w podobnej tonacji i nimi operujesz, do tego w tych juz wybranych kolorach starasz się uzyskać inne faktury aby nudno nie było ale było dopasowane, i zawsze starałam się stosować wszystko na zasadzie kontrastu, ale o tym już kiedys pisałam , napewno pamiętasz, więc czarne drzwi , białe podłogi itd. Także cały dom to mój pomysł ale wiele zawdzięczam fm, nawet bardzo wiele, zanim zaczęłam czytać wątek o kuchniach nawet nie myślałam o harmoni w kuchni tzn wszystkie uchwyty w jednej lini, podziały frontów itd, tego nawet nie widać w studio kuchennym jak tu na forum ci wszystko wytkną, zresztą wiesz jakie metamorfozy przeszła twoja kuchnia, a efekt zadziwiający.

Ilonko wiele rzeczy jest takze przypadkiem, np podkładka filcowa na stole, troche poczytałam, pooglądałam stron architektów, tych lepszych i tych fatalnych, i doszłam do wiosku że najlepiej jak wybierasz 3 ,4 kolory w podobnej tonacji i nimi operujesz, do tego w tych juz wybranych kolorach starasz się uzyskać inne faktury aby nudno nie było ale było dopasowane, i zawsze starałam się stosować wszystko na zasadzie kontrastu, ale o tym już kiedys pisałam , napewno pamiętasz, więc czarne drzwi , białe podłogi itd. Także cały dom to mój pomysł ale wiele zawdzięczam fm, nawet bardzo wiele, zanim zaczęłam czytać wątek o kuchniach nawet nie myślałam o harmoni w kuchni tzn wszystkie uchwyty w jednej lini, podziały frontów itd, tego nawet nie widać w studio kuchennym jak tu na forum ci wszystko wytkną, zresztą wiesz jakie metamorfozy przeszła twoja kuchnia, a efekt zadziwiający.

Ja i tak mam do siebie pretensję, że na Forum Muratora trafiłam za późno - wiele rzeczy było już zaklepanych i zrobionych - kolory ścian wybrane, płytki do łazienek zakupione :( Teraz urządziłabym to trochę inaczej - przede wszystkim drewno w jednej z łazienek, więcej szarości i zimnych barw (po cichu marzę też o domku jednorodzinnym :oops: - oczywiście w bliżej nieokreślonej przyszłości - drewnianym tarasie i takich tam...) - cieszę się jednak, że dzięki forum mogę podziwiać tak urządzone domy jak Twój...

Edytowane przez Ilona Agata

Ilona a co za problem sprzedac to co masz (oczywiście krzesła zabrać ze sobą) i wybudować nowy dom, mój mąż już myśli jak by to zrobic aby dużo dostać i budować od nowa, ale wtedy parterowa kostka z płaskim dachem, same szkło, metal, beton no i drewno, ani jednego cholernego skosu!!!!!!

Ilona a co za problem sprzedac to co masz (oczywiście krzesła zabrać ze sobą) i wybudować nowy dom, mój mąż już myśli jak by to zrobic aby dużo dostać i budować od nowa, ale wtedy parterowa kostka z płaskim dachem, same szkło, metal, beton no i drewno, ani jednego cholernego skosu!!!!!!

Hehe, mi też się marzy płaski dach, duże okna, drewniana elewacja, a jakże! Ale mamy jeszcze czas, trzeba pożyć, zebrać fundusze, narzeczony musi się jeszcze oswoić z myślą, że na tym nie poprzestaliśmy, ja również muszę dojrzeć do myśli o wyprowadzce z dużego miasta (na razie bronię się przed tym rękami i nogami) - no i nie mamy dla kogo budować tego domku, bo dla naszej dwójki, póki co, te 100 metrów to aż nadto (dwa pokoje stoją wciąż zamknięte ;))

Ale że Wy chcecie coś zmieniać? Po co??? Jest idealnie!!!

Ale że Wy chcecie coś zmieniać? Po co??? Jest idealnie!!!

ja mam standardowy domek z dwuspadowym dachem, z lekką nutką nowoczesności a chcialabym taki totanie nowoczesny, wiesz co mam na myśli, a o potomka to bardzo łatwo Ilonko

na przykład takie coś

http://img862.imageshack.us/img862/9855/2891.jpg

Dach płaski to i mi się marzy... Niestety warunki zabudowy w okolicy mówią o kącię 32 stopni minimum :(

Reni pisałam już, że Twój salon dodałam do moich inspiracji??? Jest świetny! Gratuluję pomysłów moja imienniczko ;)

witam ponownie, bardzo mi miło,(z powodu salonu), od samego początku poczułam bratnia duszę a tu proszę jak blisko nam do siebie, acz kolwiek ja nie cierpie tego imienia,

Hehe to tak jak ja :D. Całe nastoletnie życie ubolewałam nad tym, że mnie tak rodzice pokarali :p

dla mnie to imię wybrała starsza siostra i do dziś nie mogę zrozumieć dlaczego?

Oj Reni skad ja znam te dylematy :D jakbym siebie slyszala, tez mysle juz o drugim domu modernistycznej kostce :D

nie,

tobie nie wolno tak szybko, najpierw musisz się wprowadzic, ha ,ha

eeee..Reni nie marudz;);) masz piekny dom!

...ja bym chciala parterowke....nic z tego nie bedzie:rolleyes:

tez mam okno podobne do Twojego w kuchni, ale ze wzgledu na powierzchnie kuchni planuje jeszcze szafki wiszace nad oknem...Twoja kuchnia bardzo mi sie podoba...piekna biala:D:D:D

Maja

PS...tez nie lubie swojego imienia....dziecinstwo bylo ciezkie;)

Ja miałam być Kacprem - imię wybrał mój brat i nie chciał słyszeć żadnego sprzeciwu, nawet gdyby urodziła się dziewczynka ;) Dziwne, bo moda na Kacprów zapanowała na dobre dopiero kilkanaście lat później... Ostatecznie mam imię po dwóch babciach (sic! Tak się dziwnie złożyło...).

Co do totalnie nowoczesnego domu - oj tak! Projekt, który zamieściłaś, jest świetny :)