Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ehhh reni, nie ma co żałować... po tym projekcie może być tysiąc innych fajniejszych domków. Za każdym razem chciałabyś tak zmieniać? Ja raczej nie... A Wasz domek przecież też musiał Wam wpaść w oko skoro go wybraliście... Cieszcie się nim, a za parę latek czasniecie dom na zlecenie indywidualne ;) Jak anna :D

Cieszcie się nim, a za parę latek czasniecie dom na zlecenie indywidualne ;) Jak anna :D

A anna właśnie dzisiaj pisała u atiki, że szkoda, że nie zauważyła pewnego projektu wcześniej, bo kto wie, czy budowałaby to, co buduje... Zawsze po czasie pojawia się coś nowego, innego, fajnego. Pozostaje albo budować i przeprowadzać się co chwilę, albo pogodzić się z tym faktem i cieszyć się własnymi kątami. Taki lajf ;)

Witam

Masz zaj.... dom i wszystko w ogóle nie wiem co wymienić I oczywiście mam pare pytań

Łazienka jest tak ciepła że się w niej zakochaliśmy a w szczególności w podłodze i obudowie wanny Co to jest za materiał i jaki producent??

Ach no i kolor okien na zewnatrz też zaj.... To chyba mahoń albo się mylę

Pozdrawiam mocno

Witam

Masz zaj.... dom i wszystko w ogóle nie wiem co wymienić I oczywiście mam pare pytań

Łazienka jest tak ciepła że się w niej zakochaliśmy a w szczególności w podłodze i obudowie wanny Co to jest za materiał i jaki producent??

Ach no i kolor okien na zewnatrz też zaj.... To chyba mahoń albo się mylę

Pozdrawiam mocno

witaj u mnie, w łazience to parkiet merbau a obudowa wanny to blat merbau z sikaflex, okna dąb lakierowany na teak

Zapewniam Cię, wyspa w kuchni się zmieści. Co do okien, nie wszystkie muszą się otwierać. Z jadalni na taras zrobiłabym szerokie wyjście. W salonie też o takim można by było pomyśleć ;). Widzisz reni, oglądając projekty, każdy patrzy pod swoim kątem i nie dla wszystkich "ten" ideał będzie ideałem.

Edit: Pomiędzy garażem a domem pewnie jakiś składzik, spiżarnia?

dusiaczek moje okna kuchenne są dokładnie na 91 cm od gotowej posadzki czyli od płytek, moja kuchnia tym samym też jest wyższa bo standartowo mają wys 86, ale ponieważ w mieszkaniu tak miałam i zawsze sie musiałam schylać, teraz mam wyżej, więc to wszystko zalezy jak bedzie wysoka kuchnia z blatem, na etapie murowania musisz już znac tę wysokość, trudno to określić bo bierzesz pod uwagę, styropian pod podłogę ,wylewkę, grubość płytek no i wysokość kuchni, no ale się da

Trochę nie nadążam za dyskusją, bardziej opieram się na zdjęciach i mam małą sugestię - cały dom i jego otoczenie wydaje mi się geometryczny i uporządkowany. Ta łukowa rabata bez zdecydowanej kreski trochę mi zaburza ten piękny porządek. To efekt zamierzony? Bo wyraźne koło/półkole stanowczo lepiej zgrałyby mi się z resztą (choć mogę się mylić, to taka zupełnie luźna myśl)