Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli w sumie nie mam co narzekac...teoretycznie moge sobie wszystko kupic i nic mi sie nie wylewa? ;)

Rzeczywiście, jest to jakiś problem. Staniki muszą być porządne (w standardowym sklepiej mojej rozmiarówki nie dostanę :no: ), o bluzkach rozpinanych nawet nie myślę, bo zawsze się w biuście rozłażą :sick: Golfy i wszystko wysoko co pod szyję odpada, bo wyglądam wtedy jak wielki klocek więc moja garderoba opiera się na bluzkach z dekoltami ;) Ale są też plusy :D

Ilonka, ja też w salonie Freya dobierałam i mam 65 G/70 FF (w zależności od firmy).

tam tylko takie specjalistki pracują czy te biustonosze sa takie specjalne ?

Freya ma dużą rozpiętość jeśli chodzi o rozmiarówkę. Triumph na przykład kończy się na D, a jak ma E to wtedy już 80 pod biustem, a ja 65 potrzebuję... Ja noszę Freya i Fantasie. Na ile panie się znają - trudno powiedzieć. Ja raz dobrałam u brafitterki i teraz już tylko proszę konkretny rozmiar.

czyli w sumie nie mam co narzekac...teoretycznie moge sobie wszystko kupic i nic mi sie nie wylewa? ;) super...tylko zebym chociaz chuuuda cala byla ;) :)

No właśnie, a taka bielizna dla biuściastych jest stosunkowo droga (stanik 150 zł wzwyż). New Yorker nie wchodzi w grę, zakupy w CH też nie :no:. Tam są tylko standardowe rozmiary.

Niefajnie mieć duży biust - mi np. baaardzo przeszkadza podczas biegania. Muszę mieć na sobie dwa staniki (zwykły i na to sportowy), żebym nie czuła dyskomfortu. Mój były nawet kiedyś się śmiał, że zaprzeczam prawom grawitacji, bo powinnam się non stop wywalać do przodu :rotfl:. No i w szkole nie miałam łatwego życia :no:. Dlatego pewnie nigdy nie noszę dekoltów ;).

mirela, ale co to znaczy, że masz standard? Ja przez całe życie nosiłam 75D, bo tak mi w Triumphie doradzili. Potem się okazało, że 65 G. I czuję się o niebo lepiej. Jak kobieta sama sobie stanik dobiera, to z dużym prawdopodobieństwem jest za szeroki i ma za małą miskę :yes: Zbierasz cały biust do miseczki? Spod pachy, z pleców? Wtedy automatycznie pod biustem i wokół robi się mniej skóry/tłuszczu i obwód potrzebny jest mniejszy, a miseczka się wypełnia więc musi być większa...

Reni, tak, 25 złotych za sztukę. Przywiozłam sobie 6 sztuk i mam cały rok z głowy ;)