Magda_lena85 22.01.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 3200 Ci wystarczyw zamian weź 2 obiektywy dobre z jasnym f. min 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Reni, jeśli fotografia nie jest Twoją pasją - a raczej nie jest, skoro tak długo wytrzymałaś bez aparatu - bierz 5100 albo 3200 z jednym obiektywem uniwersalnym (18-105), będziesz zadowolona z obydwóch . Mi by taki zestaw w zupełności wystarczył na pół życia, gdyby nie blog (nie kupiłabym dodatkowych obiektywów, żeby sobie amatorsko fotki na wakacjach porobić - to strata kasy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.01.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 tylko Magda wiesz ja kupuję aparat na lata, pewno nastepny kupię na emeryturze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Lolek, to broń Boże złośliwie nie było tylko żartobliwie . Trencz to prochowiec . Ilonka, a pokrywa CI się waga z domu z wagą w przychodni? U nas na początku w ogóle się nie pokrywała, w przychodni było więcej, teraz już ok . Robert nie waży dużo . Ja obiektywy chcę nie ze względu na bloga, lubię ładne fotografie dla siebie, chcemy wywołać duże na ścianę no i jedzenie jedzenie jedzenie, fotografuję od 10 lat obiady . Wakacje są raz w roku a zdjęcia trzaskamy dzień w dzień . Tylko czemu najpierw musimy kupić dywan, meble i jechać na wakacje właśnie? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.01.2014 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilonka fotografia nie jest moją pasja ale jak za 4 lata skończę studia to będę potrzebować dobry aparat, czyli lepsze obiektywy, dlatego mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 22.01.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ale obiektyw będziesz potrzebowac nie body.3200 ma parametry jak niektóre 5XXX - to nie body robi fotytylko obiektyw. Pole do popisu jest w obiektywach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilonka fotografia nie jest moją pasja ale jak za 4 lata skończę studia to będę potrzebować dobry aparat, czyli lepsze obiektywy, dlatego mam dylemat Aha, to wtedy inaczej wygląda - od razu kup dobry obiektyw, szkoda kasy na ten 18-105 (nie będziesz używać, jak kupisz coś lepszego, bo myślałam, że potrzebujesz aparatu do zdjęć rodziny). Przejdź się do jakiegoś Fotojokera i popytaj o różnice w tych aparatach. Dobierz obiektyw. Sprawdź, czy Fotojoker nie ma lepszych cen w internecie (czasami ma) i zamów. My zawsze bierzemy z Fotojokera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Obiektyw jest ważniejszy od body . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 22.01.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Najważniejsze jest światło I operator sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.01.2014 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ale zaś się wkurwiłam, Ka miał być wczoraj juz w warszawie, dzwonię a Pan mówi , ze dopiero w piątek bo koleją nie dojechał z hamburga do warszawy, niby przez oblodzenia, nosz kurka zawsze coś, już mrozy w stanach przetrwał, sztorm na oceanie a teraz oblodzone szyny:mad::mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Najważniejsze jest światło I operator sprzętu Może... Nie wierzę . Sprzęt to połowa sukcesu. Światło to druga połowa. A robienia fotek każdy może się nauczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ale obiektyw będziesz potrzebowac nie body. 3200 ma parametry jak niektóre 5XXX - to nie body robi foty tylko obiektyw. Pole do popisu jest w obiektywach.. Zgadzam się z Magdą, 3200 + obiektyw bez zoomu f 1,4 (coś do przyszłych potrzeb dobierz, albo zapytaj w sklepie, to Ci pokażą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 I operator sprzętu To właśnie pokutujący mit, że najważniejszy jest fotograf. Fotografowie i fotograficy których znam mówią zgodnie, że ich praca to 50 do 70 %, reszta to sprzęt. Światło jest potrzebne, to wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.01.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilonka ja wiem tylko ja juz 2 lata kupuję aparat i najbardziej mnie wkurwia to, ze jak człowiek chce cos kurka kupić to tyle musi sie dowiedzieć , ze mógłyby pracę dyplomową na ten temat napisać, ja bym chciała, tak, mówię co potrzebuję a ktoś mi mówi, kup ten i koniec kropka, jak ja ci powiem czego oczekuję to powiesz mi który?:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 22.01.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Może... Nie wierzę . Sprzęt to połowa sukcesu. Światło to druga połowa. A robienia fotek każdy może się nauczyć . hmm... sprzęt to sprawa nie najważniejsza. Widziałam tak DOSKONAŁE zdjęcia robione telefonem, że szczęka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.01.2014 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 adiqq dobre, w dodatku jest lodowato biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 To właśnie pokutujący mit, że najważniejszy jest fotograf. Fotografowie i fotograficy których znam mówią zgodnie, że ich praca to 50 do 70 %, reszta to sprzęt. Światło jest potrzebne, to wiadomo. Tak pieprzą tylko (za przeproszeniem). I nie dopuszczają innych do swojej tajemnej wiedzy. Jak pytasz: "Jak robiłeś to zdjęcie?", to usłyszysz: "Trzeba mieć talent", "Najważniejszy jest fotograf", itp. A fotografia to nie malowanie. Każdy może się nauczyć . Jak ktoś nie umie rysować, bo bozia nie dała, to się nie nauczy nigdy. Z fotografią jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 22.01.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) To właśnie pokutujący mit, że najważniejszy jest fotograf. Fotografowie i fotograficy których znam mówią zgodnie, że ich praca to 50 do 70 %, reszta to sprzęt. Światło jest potrzebne, to wiadomo. Cóż, nie zgodzę się Wystarczy przejrzeć blogi fotografów i zobaczyć na jakim sprzęcie pracują. Pierwszy z brzeguhttp://www.fotoarkadiusz.pl/galeria.html. Zdjęcia bez pomysłu, źle oświetlone, kompozycja fatalna. O obróbce nie wspomnę Moga się podobać, i jeśli komuś się podobają, to ma do tego prawo, ale technicznie sa fatalne. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez agatah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 22.01.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ilonka ja wiem tylko ja juz 2 lata kupuję aparat i najbardziej mnie wkurwia to, ze jak człowiek chce cos kurka kupić to tyle musi sie dowiedzieć , ze mógłyby pracę dyplomową na ten temat napisać, ja bym chciała, tak, mówię co potrzebuję a ktoś mi mówi, kup ten i koniec kropka, jak ja ci powiem czego oczekuję to powiesz mi który?:lol2::lol2: Ja chyba wiem, co studiujesz . Ale z obiektywami nie doradzę - nie znam się. W Fotokojerze Ci pokażą dwa-trzy, zapisz nazwy, wróć do domu, obejrzyj porównanie w necie (są nawet filmy na youtube) i wybierz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 22.01.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jak ktoś fotografii nie czuje, to się nie nauczy. Żadne szkoły nie pomogą. Ja jestem zdania, że z tym, jak z talentem do rysunku, trzeba się urodzić. Nad warsztatem można pracować, ale jak ktoś nie czuje, to nic z tego. Choćby na głowie stanął, to nei będzie robił dobrych zdjęć. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts