Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni, ja bym zapytałą fotografa. Nie przedawcy i nie koleżanki ;).

Ale fotograf powie, że wszystko to do dupy, bo liczy się osoba fotografująca, nie sprzęt ;).

A potem powie: kup body D7... ileś tam. Na takim chłamie jak D3200 czy D5100 nie robi się dobrych zdjęć (autentyczne słowa znajomego fotografa).

Ilonka, mój fotograf-geniusz, robil sesje slubna i nie ukrywal, ze sprzet jest wazny. No przeciez sam głębi ostrosci nie wyczaruje :) a zdjecia zrobil moim zdaniem obłędne :yes:. To tak nieskromnie :D. Juz nie pracuje ale chcemy go namowic zeby nam zrobił sesje na roczek.

18-55 jest tak kiepski, że po prostu byś go nie używała. Szkoda go przykręcać do body 5100 czy 3200, bo nie wydobędzie możliwości aparatu. A tego drugiego obiektywu nie znam :no:. Reni, ja się nie znam na fotografowaniu :no:. Na sprzęcie tym bardziej.

agatah, może, ale to by oznaczało, że jak ktoś ma dar, to już się nie rozwija. Bo czuje i wie, od początku robi świetne foty. A każdy artysta się rozwija :yes:. Uczy, trenuje, pracuje. Wychodzi mu coraz lepiej. Chyba że są to różnice na poziomie eksperckim?

mirela - odnośnie tej rozgrzewki co zalinkowałas wyżej, to tak mi się skojarzyło:

:D[/font][/color]

Hahahaha... i do tego ten szybki sprint, bez napawania się niesamowitością tych chwil....no ale dziewczyny nie w temacie :). Teraz aparat na tapecie :).Ale może dorosną ? Nauczą się jak panowac nad sobą ? :lol2:

ja mam 18-105 i stalkę 50 mm z jasnym f.

i to wystarcza - tak naprawdę

i tak do zdjęc

dokupisz program do retuszu bo samym obiektywem nie wyciągniesz za dużo.

Kązda fota wnętrz czy nie wnętrz jest wyciągana w necie - nie da się np zrobić zawsze idealnej bieli.... temat rzeka :p

a ten nikon 5100 z ob 18-105 jaką ma tę skalkę?

a ten nikon 5100 z ob 18-105 jaką ma tę skalkę?

nie ma to zoom kitowy

jest ok na początek - ale ma ciemne szkło

ja zdjęc z lampą nie robię - a z tym nawet na wysokim iso wychodzą nieciekawie.

Ja bym brała na Twoim miejscu tylko 50 i na tym się uczyła - zanim manualne opanujesz to będziesz wiedziała czego Ci trzeba.

hmm, rozwiń myśl

a czytałaś zalinkowany artykuł ? :no: No własnie.... :lol2:

Addiq - mnie się jeszcze nasunęło, ze krótkodystansowcy ... mają chyba problem ze zbyt wczesnym wytryskiem (to wg profesora czesty problem odwiedzających go par). No ale jakoś temat trzeba ukryć i wymyśla się hasła nt. trąbienia przed garażem :rotfl: