Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ten nikon 5100 z ob 18-105 jaką ma tę skalkę?

Stałka czyli obiektyw bez zoomu - bez przybliżenia i oddalenia, wszystko trzeba robić, chodząc (oddalać się lub przybliżać od obiektu). Jak masz zoom, to możesz stać w miejscu i kręcić na aparacie - co jest wygodniejsze. Ale te z zoomem są gorsze od tych bez zoomu. Mają gorsze światło.

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czytałaś zalinkowany artykuł ? :no: No własnie.... :lol2:

Addiq - mnie się jeszcze nasunęło, ze krótkodystansowcy ... mają chyba problem ze zbyt wczesnym wytryskiem (to wg profesora czesty problem odwiedzających go par). No ale jakoś temat trzeba ukryć i wymyśla się hasła nt. trąbienia przed garażem :rotfl:

mirela wkleiła linka

wywiad z prof. Lwem-Starowiczem

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,15126021,Prof__Lew_Starowicz__seks_to_przyjemnosc_demokratyczna_.html

a ja przeczytałem i zacytowałem fragment z tego wywiadu:

prosze o przykłady z autopsji a nie wywody naukowe;

adiqq - trąbisz, czy nie trąbisz ?

to kup cyfrówkę

:lol2::lol2::lol2::lol2:

Reni, ja z doskoku,

Fakt jak chcesz kupić lustrzankę i dopiero potem rozkminiać co z czym i do czego to lepiej fakt kup dobrego cyfraka.

Jak już 2 lata czekasz to poczytaj jeszcze trochę o lustrzankach bo to trochę inny świat niż cyfrówki... żeby potem po zakupie nie było że to jednak nie to co chciałam..... Wiesz w sklepie sprzedają CI to czego mają najwięcej lub na czym maja najwięcej zysku.....

W wolnej chwili....

http://fotograficzno.pl/z-lustrzanka-przez-zycie-%E2%80%93-podstawy-dzialania-lustrzanki/

ale mi sie nie chce uczyć, ja mówie co chcę a ktoś mi na tacy podaje gotowy wyrób spełniający moje oczekiwania:lol2::lol2::lol2:

Reni, musisz się nauczyć. Te lepsze obiektywy nie działają na auto :no:. Przynajmniej u mnie nie działają, łapią ostrość nie w tym punkcie, w którym bym chciała (czyli zamiast na dziecku, ostrość jest na fotelu z tyłu). Też nie chciałam się uczyć, ale trzeba.

Reni, musisz się nauczyć. Te lepsze obiektywy nie działają na auto :no:. Przynajmniej u mnie nie działają, łapią ostrość nie w tym punkcie, w którym bym chciała (czyli zamiast na dziecku, ostrość jest na fotelu z tyłu). Też nie chciałam się uczyć, ale trzeba.

lustrzanke nie kupuje sie po to, zeby robic na auto; te lepsze nie mają auto :)