mirkamis 28.01.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 U nas jeden rzeźnik robi takie dla dzieci bez glutaminianu i tych sztucznych dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) ALe jedzenie wieprzowiny nie oznacza opychania się nią. Ja też dużo nie jem (plasterek szynki, czasami polędwica w sosie albo karkówka grilowana). Dla mnie najgorsze jest mięso kurczaka nafaszerowane chemią (chyba, że ma się dostęp do eko.) Mięso ogólnie wcale nie jest najzdrowsze, a moje ulubione to wołowina . A ja daję słoiki i gotuję i jakoś nie uważam żebym źle robiła . Edytowane 28 Stycznia 2014 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 28.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ja też ze skórka haha - bo wiem, ze sa takie co usuwają Ilona mój ma AZS i łososia i krewetki je - to nie te same białko co w mleku.... nic mu po nim nie będzie to kupo świeżego bo ma omega3... i upiecz a szynka może być drobiowa ehh...to skad u dzieci sie bierze niechec do jedzenia...? dlaczego jedno je wszsytko (moj starszy) a mlodsze nawet marchewki ziemniaka nie tknie (wszystkie inne tez jej podsuwam) ...zadnej ryby, wedliny...juz sie przyzwyczailam ale dalej nie rozumiem dobrze ze zaczela jesc mieso...glownie udka...potrafi tez wtrabic pol opakowania sera bialego (wlasnie skonczyla jesc) a ostatnio codziennie na sniadanie jajecznice (o 6tej rano wola tataaaa jaaajooo!)...kaszki juz calkiem odstawila wiec mam problem z kolacja - ktos cos podpowie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 28.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ilonka od jutra cię pilnujemy i nie ma kliku kliku bez śniadania Klikasz i jesz:D Ja słyszałam ,że gorszy jest kurczak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ann nie wiem - grunt, ze mój je bo bym oszalala jak do buntu, charakteru po mamusi doszłoby wydziwianie w trakcie jedzenia kasza jaglana+jabło+ cynamon może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.01.2014 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Mam problem z zadbaniem o siebie. Czasami wygląda to tak, że pierwszy posiłek jem o 16. Zawsze tak miałam. Wystarczy mi sucha bułka (choć mężowi robię na śniadanie kanapki piętrowe ). tak jak bym czytała o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 28.01.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ANN moja miała okres ,że non stop tylko kakao na sniadanie i kaszkę na inne dania .Minęło chociaż przy warzywach wybrzydza i niechce jeść wszystkich. Ostatnio naszla mnie ochota na leniwe pierogi i ona z powodu nazwy leniwe się ich nie tknie:sick::sick: godzinę była walka żeby spróbowała i teraz co dwa dni pyta czy jej zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 jakie to są leniwe pierogi? kopytka? czy pierogi z serem? :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 28.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ann nie wiem - grunt, ze mój je bo bym oszalala jak do buntu, charakteru po mamusi doszłoby wydziwianie w trakcie jedzenia kasza jaglana+jabło+ cynamon może? no moja mala tez z tych 'trudnych' charakterkow wiec do tego jej 'niejedzenie' mnie czasem dobijalo bo teraz juz 'wyluzowalam' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.01.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ann może działa teoria im więcej naciskasz. każesz, zmuszasz tym mniej je.U nas tego nigdy nie było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 28.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 jakie to są leniwe pierogi? kopytka? czy pierogi z serem? :lol2::lol2: chyba chodzilo o kluski leniwe - ser bialy z mąką i jajkiem dla mnie to nie jest jedzenie, mlodemu prawie nigdy nie robilam, a mlodsza wczoraj zjadla kopytka od babci (pocieszam sie ze to tak jakby zjadla ziemniaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 28.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ehh...to skad u dzieci sie bierze niechec do jedzenia...? dlaczego jedno je wszsytko (moj starszy) a mlodsze nawet marchewki ziemniaka nie tknie (wszystkie inne tez jej podsuwam) ...zadnej ryby, wedliny...juz sie przyzwyczailam ale dalej nie rozumiem dobrze ze zaczela jesc mieso...glownie udka...potrafi tez wtrabic pol opakowania sera bialego (wlasnie skonczyla jesc) a ostatnio codziennie na sniadanie jajecznice (o 6tej rano wola tataaaa jaaajooo!)...kaszki juz calkiem odstawila wiec mam problem z kolacja - ktos cos podpowie?! Tosty, kasze (jaglana, kuskus) np, z owocami, koktajle owocowe, smoothie's, makarony - takie lżejsze dania obiadowe, placki na maślance, naleśniki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.01.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ale Ilona - masz nie tylko z tym jedzeniem ale i z czasem wolnym tak samo - stawiasz siebie na samym końcu. Za mało o siebie dbasz, za bardzo patrzysz i dbasz o innych. JA to przynajmniej tak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 28.01.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 mnie naszła ochota po chyba 25 latach :D:D:D:D:D:D:D, dla mnie obiad na słodko to nie obiad No i robiłam ziemniaki ,biały ser i jajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 28.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ann może działa teoria im więcej naciskasz. każesz, zmuszasz tym mniej je. U nas tego nigdy nie było:) nie nie! nie zmuszam! 'problemy' z jedzeniem zaczely sie jakies pol roku temu i 'naciskam' tylko z tymi warzywami - zawsze podsuwam jej swoj talerz, albo klade obok tych jej suchych makaronow...i wszystko ladnie odklada na stol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 28.01.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Aż pewnie w końcu przyjdzie dzień, że wsunie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 28.01.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 czyli to kopytka hahah ja je polewam masłem i posypuję cukrem:lol2: wiem, że na 10 sposobów można zjeść - ale tak jem bo w przedszkolu tam mi podawali:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 28.01.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ja tez tak sobie zrobiłam normalnie młodsza się poczułam:D:D I do tego kompot z jagód normalnie miałam 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 28.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Tosty, kasze (jaglana, kuskus) np, z owocami, koktajle owocowe, smoothie's, makarony - takie lżejsze dania obiadowe, placki na maślance, naleśniki.... wszelkie placki, nalesniki zjada no mowie wam ze mam 'fiola' tylko na punkcie tych warzyw musza byc gotowane, duszone, pieczone, surowe wczoraj robilam placki z kaszy gryczanej, soczewicy i marchewki (pycha!) i tez troche zjadla ale w dalszym ciagu to wszystko nie jest calkiem 'zdrowe' bo przeciez smazone a ostatnio sobie zaserwowalam podsmazane kielki na patelnie ilonka - przygotowanie takiego dania trwa...2 min - moze t cos dla ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 28.01.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ann, te placki to pieczone zrób Tez pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts