Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie wiem - ale coś bym poszła w ten deseń przerysowania

https://www.google.pl/search?q=cruella+de+mon&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=0-foUujLMourhAep4YG4Ag&ved=0CCwQsAQ&biw=1600&bih=754 nie da się połowy włosó na biało? :lol2::lol2::lol2:

chyba farbą do drewna lub metalu ;)

mirka - ale to sztuczne włosy w dodatku czarne.

yoka - będę chyba licytowac na all.

ann - przesyłkę dzisiaj P. dla Ciebie wysłał. Masz tam 5 psików Black Afgani - sorki nie podpisałam, było już późno - zostaw na specjalne okazje (sexy szmatki itd ;)).

Edytowane przez mirela99

Witam sie popołudniowo.Trafilam tutaj po nitce do kłębka z wątku kuchennego.reni1980jestem pod wrażeniem Twojej kuchni ! Jest śliczna!!! W ogóle pozwoliłam sobie pozwiedzać resztę pomieszczeń i :jawdrop:Ślicznie dom urządzony....Z gustem i ze smakiem.Nie przeladowany niepotrzebnymi bibelotami wszystko na swoim miejscu i trafione w punkt.Watka całego niestety nie będę w stanie przeczytac.:DSwoja droga ciekawe rozmowy tu sie toczą....Mozna czasem sie podłączyć do rozmowy? Kuchnie zapisuje w inspiracjach.Moge?

mirka

ann - przesyłkę dzisiaj P. dla Ciebie wysłał. Masz tam 5 psików Black Afgani - sorki nie podpisałam, było już późno - zostaw na specjalne okazje (sexy szmatki itd ;)).

DZIĘKUJĘ!! :hug:

dam znac jak tylko sie wypachnie ;)

ps. z pozostalych podchodzi mi jeszcze narcotic venus, ale w dalszym ciagu hindu grass wygrywa :) zobaczymy na ktore padnie ostateczna decyzja :)

Yokasta przepis na sernik z forum

Składniki

na spód:

1¾szklanki pokruszonych ciastek digestive

1/3 szklanki rozpuszczonego masła

Składniki na spód wymieszać, wcisnąć w dno formy (tortownicy) o średnicy 23 cm. Piec w temperaturze 175ºC przez 6 minut.

Składniki na masę orzechową:

2/3 szklanki miodu

1/3 szklanki roztopionego masła

1 łyżka ciemnego brązowego cukru

2 jaja

1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub olejku waniliowego)

Wszystkie składniki wymieszać, podgrzać, gotować 8 - 10 minut do zgęstnienia, ciągle mieszając. Wylać na podpieczony spód i odstawić na bok.

Składniki na masę serową:

750 g sera śmietankowego (np. zmielony twarożek 'President')

1 szklanka brązowego cukru (białego ¾ szklanki)

2 łyżki mąki

4 jajka

2/3 szklanki kremówki

Olejek waniliowy

Twarożek ubić, dodawać stopniowo cukier, mąkę, jajka wbijać po jednym i dalej miksować. Na końcu wlać kremówkę i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Masę serową wylać na masę orzechową.

Piec 1 godzinę w temperaturze 175ºC. Wystudzić i trzymać w lodówce minimum 4 h przed podaniem.

Przed włożeniem do piekarnika sernik jest baaaaaaaaaardzo rzadki. Wlewa się go na spód. Piszę o tym, bo konsystencja może zaskoczyć. Za to ma tę cudowną zaletę, że nigdy nie pęka, jak to jest w przypadku większości serników

Sernik po upieczeniu wyciągamy z piekarnika (nie może stygnąć w piekarniku tak jak sernik tradycyjny). Po ostudzeniu najlepiej nie wyciągać go od razu z blachy tylko włożyć go w blaszce do lodówki na min. 4 godziny i po tym czasie dopiero wyjąć z blachy - wtedy jest stabilny.

Smacznego

Edytowane przez women.beauty

O to ja tez czekam na przepis, może zrobię w niedziele z ka

Boszz.... Reni to ja już się boję żeby jak z karpiami nie wyszło ..............:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

edit,

w sprawie kosmetyków, dostałem próbke sisley kremu dla facetów - anti-age i dość fajny czy miałyście doświadczenia z tą firma?? oczywiście z damskimi odpowiednikami. Ja się strasznie boję kurzych łap i dlatego stosuję biotherma pod oczy i dla mnie jest mega. A jak wasze doświadczenia w tej dziedzinie??

Edytowane przez lolek7825