Magda_lena85 30.01.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 na muratorze w dziale ogłoszeń - ale ja bym chyba w stopce też dała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 30.01.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 No to się chwali ,ok 14 będę o obiad pytać nie ma lekko ze mną :lol2: Spróbuję widziałam na półce w bibliotece więc mam gdzie wypożyczyć .Dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Magda krótkie opowiadanie ale są słowa z architektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 No to się chwali ,ok 14 będę o obiad pytać nie ma lekko ze mną :lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a na kiedy Reni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 30.01.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Reni może Mirela da radę .Ja angielski mam na takim etapie ,że w większości rozumiem co do mnie gadają ale mam problem z wysławianiem się brak ćwiczeń .Siostra umie perfekcyjnie ale teraz niestety nie ma kiedy tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) JA tez nie wiem co ludzie widzą w Brownie, Cohelo;u itd.JA z kolei czytam książki, zeby się o czymś dowiedzieć. Więc wszelkie reportaże (szczególnie dot. republik byłego Związku radzieckiego, afganistaniu, afryki itd), ksiązki podróznicze (świetny Michniewicz), ostatnio Ameksykę (o granicy meksykańsko-ameryk.). No i od jakiegoś czasu uwielbiam politycalfiction - tak dla poszerzenia wyobraźni (China Mieville, Philip. K. Dick) Polskie reportaże też uwielbiam (Surmiak-Domańska, Szczygieł, Opfer). Ostatnio sięgam po literaturę rosyjską( Szałamow, Bułhakow, Sołżenicyn). Ostatnio zaniedbuję czytanie - mam siekę z angielskiego i musze zdawać ciągle jakies testy Edytowane 30 Stycznia 2014 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dla kaprysu. A tak poważnie, to chcemy się przeprowadzić do Wrocławia a za parę lat znów pod Wrocław ale w inne, upatrzone miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 reni - dam radę ale nie z technicznym słownictwem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dla kaprysu. A tak poważnie, to chcemy się przeprowadzić do Wrocławia a za parę lat znów pod Wrocław ale w inne, upatrzone miejsce. Podziwiam i zazdroszczę odwagi . Super !!! Nie dziwię Ci się, ze miwasz chwile zwątpienia, to ciężka decyzja. Ale trzymam kciuki, żeby się wszystko po Waszej myśli ułożyło We Wrocławiu - mieszkanie czy dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 JA tez nie wiem co ludzie widzą w Brownie, Cohelo;u itd.JA z kolei czytam książki, zeby się o czymś dowiedzieć. Więc wszelkie reportaże (szczególnie dot. republik byłego Związku radzieckiego, afganistaniu, afryki itd), ksiązki podróznicze (świetny Michniewicz), ostatnio Ameksykę (o granicy meksykańsko-ameryk.). No i od jakiegoś czasu uwielbiam politycalfiction - tak dla poszerzenia wyobraźni (China Mieville, Philip. K. Dick) Polskie reportaże też uwielbiam (Surmiak-Domańska, Szczygieł, Opfer). Ostatnio sięgam po literaturę rosyjską( Szałamow, Bułhakow, Sołżenicyn). Rosyjską uwielbiam . Stąd w ogóle moje ciepłe spojrzenie na Rosję, bo mają genialną kulturę . Mój syn miał mieć na imię Borys . Teściowa mnie wyklęła, a ja głupia - uległam. Do teraz nie mogę tego przeboleć . I ona na tym duuuużo straciła (już zawsze będę na nią patrzeć jak na kogoś, kto się wtrąca w nie swoje sprawy i z odrobiną pretensji) i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 na jutro:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Sonia to miała być Tamara lub Natasza. Ale P. nie chciał, żeby na nią wołali tasza (po śląsku torba) . Uwielbiam rosję . Chciałabym poznać współczesną literaturę rosyjską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 spoko dzieki za chęci, siostra męża mi przetłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Mirela, do mieszkania . Eh, taka odwaga. To bardzo trudna decyzja, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Wiem, że trudno. Ciężko mi sobie to wyobrazić. A powiem szczerze - że jak jeszcze przeprowadzka do miasta, do mieszkania... jeszcze trudniej. No ale Tobie będzie łatwiej z dzieckiem . Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Yokasta, właśnie - mieszkanie? Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 30.01.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Reklama pizzy guseppe i młoda znowu coś źle zrozumiała i śpiewa pizza pawiana.W dużej części ma rację ,jeżeli patrzymy na to jak ona smakuje :D:D:D i co po jej zjedzeniu można zrobić:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Koleżanka mieszka w Tulcach - fajne tereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 30.01.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Aniu ciężko Wam będzie się przestawić ,mój m wariował jak mu przyszło wrócić na mieszanie .Trzymam kciuki żeby wszystko ułożyło się po Waszej mysli:hug:. Młoda znowu do domu nie umiała się przyzwyczaić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts