Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

JA tez nie wiem co ludzie widzą w Brownie, Cohelo;u itd.JA z kolei czytam książki, zeby się o czymś dowiedzieć. Więc wszelkie reportaże (szczególnie dot. republik byłego Związku radzieckiego, afganistaniu, afryki itd), ksiązki podróznicze (świetny Michniewicz), ostatnio Ameksykę (o granicy meksykańsko-ameryk.). No i od jakiegoś czasu uwielbiam politycalfiction - tak dla poszerzenia wyobraźni ;) (China Mieville, Philip. K. Dick)

Polskie reportaże też uwielbiam (Surmiak-Domańska, Szczygieł, Opfer). Ostatnio sięgam po literaturę rosyjską( Szałamow, Bułhakow, Sołżenicyn).

Ostatnio zaniedbuję czytanie - mam siekę z angielskiego i musze zdawać ciągle jakies testy :(

Edytowane przez mirela99

Dla kaprysu. A tak poważnie, to chcemy się przeprowadzić do Wrocławia a za parę lat znów pod Wrocław ale w inne, upatrzone miejsce.

Podziwiam i zazdroszczę odwagi :). Super !!! Nie dziwię Ci się, ze miwasz chwile zwątpienia, to ciężka decyzja. Ale trzymam kciuki, żeby się wszystko po Waszej myśli ułożyło :)

We Wrocławiu - mieszkanie czy dom ?

JA tez nie wiem co ludzie widzą w Brownie, Cohelo;u itd.JA z kolei czytam książki, zeby się o czymś dowiedzieć. Więc wszelkie reportaże (szczególnie dot. republik byłego Związku radzieckiego, afganistaniu, afryki itd), ksiązki podróznicze (świetny Michniewicz), ostatnio Ameksykę (o granicy meksykańsko-ameryk.). No i od jakiegoś czasu uwielbiam politycalfiction - tak dla poszerzenia wyobraźni ;) (China Mieville, Philip. K. Dick)

Polskie reportaże też uwielbiam (Surmiak-Domańska, Szczygieł, Opfer). Ostatnio sięgam po literaturę rosyjską( Szałamow, Bułhakow, Sołżenicyn).

Rosyjską uwielbiam :yes:. Stąd w ogóle moje ciepłe spojrzenie na Rosję, bo mają genialną kulturę :yes:. Mój syn miał mieć na imię Borys ;). Teściowa mnie wyklęła, a ja głupia - uległam. Do teraz nie mogę tego przeboleć :bash:. I ona na tym duuuużo straciła (już zawsze będę na nią patrzeć jak na kogoś, kto się wtrąca w nie swoje sprawy i z odrobiną pretensji) i ja.