Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie co? Jak mi tak gratulujecie odwagi to coraz bardziej się boję. Ale gdyby udało się szybko sprzedać to bym była bardzo szczęśliwa - to wiem na pewno. Szkoda czasu, pracy i pieniędzy ale coś za coś. Myślę, że to krok w lepszą stronę.

Humor jednakowoż mam gorzej niż podły.

Są plusy i minusy, jak zawsze. Dziecko jest motorem działania :).

Osobiście widzę same plusy. Ja np. nigdy, przenigdy nie wyjechałabym z dala od dużego miasta (oczywiście, gdybym ja i mąż miała tam pracę). Nie stać mnie na dom w mieście? Mam mieszkanie. Znam ludzi, którzy budują się 40-60 km od miejsca pracy. 8 godzin + 2 h dojazdu? Dodatkowo w miejscach, gdzie nie ma szkół, sklepów, niczego. Tylko dlatego, że cena działki realna. Aż takiego parcia do własnego domku nie rozumiem :no:. Czas wolny, weekendy - w domu. Z dzieckiem - w domu. W łeb bym dostała. Muszę mieć możliwość - wychodzę z domu i maks 30 minut jestem w CH albo na siłowni. Żeby to łatwe dla mnie było i osiągalne.

Jak nie znajdę fajnej działki, to pewnie prędzej czy później przeniesiemy się jeszcze bliżej centrum. Nie zależy mi na własnym ogrodzie (młodego szkoda, więc na razie siedzimy, gdzie siedzimy), bardziej na tym, żeby być blisko różnych rozrywek (kino, basen, teatr, lodowisko, plac zabaw, itp.).

My mamy blisko do Wrocławia i obwodnicę pod nosem :). Rozrywek mi nie brakuje, jak chcemy to jedziemy do Wrocławia nie ma problemu ale to bardziej złożona sprawa :). Kiedyś na pewno wybudujemy kolejny dom, może być w tej samej odległości bo jest "akurat".

A o plusach i minusach to pisałam w odniesieniu do którejś wypowiedzi, ale nie zacytowałam :) no ale nie szkodzi, wyszło ok hehe.

Aniu, ja nie mówię o Tobie.

Zresztą, pisałam tylko o sobie - nie bierzcie tego personalnie. Każdy ma przecież inne potrzeby. Są ludzie, którzy wolą mieć swój dom, ja osobiście muszę mieć świadomość, że wychodzę z domu i mam mnóstwo możliwości. Spacerkiem do CH. Jak jest upał, pakuję młodego i po 10 minutach jesteśmy na basenie. Żeby to nie było takie wybieranie się jak wyprawa na koniec świata. Sama pochodzę z bardzo małej miejscowości, 100 km do najbliższego dużego miasta, wiem, z czym to się je - nigdy więcej :no:. Wyjechałam do dużego miasta i tu zostaję.

Ilona, zależy gdzie się mieszka. JA do CH mam 20 minut, do Silesii 30 minut, sklep pod nosem (biedra), siłka P. to 5 minut, mój basen 10 minut. A mieszkam 6 km od pobliskiego miasta - na wsi totalnej

Nie wyobrażam sobie mieszkać bez ogrodu, tarasu, ptaków, saren i bażantów. Przezd 4 laty mieszkałam 3 minuty spacerkiem od rynku w Pszczynie. Nie chciałabym teraz tam wrócić (choc wrócimy na starość, mamy tam nadal mieszkanie, dom zostawimy S albo sprzedamy).

Ilona, zależy gdzie się mieszka. JA do CH mam 20 minut, do Silesii 30 minut, sklep pod nosem (biedra), siłka P. to 5 minut, mój basen 10 minut. A mieszkam 6 km od pobliskiego miasta - na wsi totalnej

Nie wyobrażam sobie mieszkać bez ogrodu, tarasu, ptaków, saren i bażantów.

to samo mogłabym napisać, ale mirela 30 minut do silesi to zapierdalasz piorunem:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Ja pracowałam pod Poznaniem - zaraz pod Poznaniem, do granicy jakiś 1 km, do centrum niecałe 10. Ludzie z pracy - kiedy mieli się wybrać do miasta, np. do lekarza - traktowali to jak wyprawę na koniec świata. Bali się korków, unikali po prostu wjazdu do miasta. Więc im dalej - tym pewnie trudniej? Jakbym mieszkała 20 km od Poznania, nie byłoby siłowni/basenu 3x w tygodniu :no: (nie chciałoby mi się).