Magda_lena85 30.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ceny działek to masakra... już nieważne gdzie byle blisko miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Koleżanka mieszka w Tulcach - fajne tereny Tak - ale daleko. Zalasewo jest fajne, bliżej. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Są plusy i minusy, jak zawsze. Dziecko jest motorem działania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Wiecie co? Jak mi tak gratulujecie odwagi to coraz bardziej się boję. Ale gdyby udało się szybko sprzedać to bym była bardzo szczęśliwa - to wiem na pewno. Szkoda czasu, pracy i pieniędzy ale coś za coś. Myślę, że to krok w lepszą stronę. Humor jednakowoż mam gorzej niż podły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a nie ma "po prostu żal" serca które się włożyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Są plusy i minusy, jak zawsze. Dziecko jest motorem działania . Osobiście widzę same plusy. Ja np. nigdy, przenigdy nie wyjechałabym z dala od dużego miasta (oczywiście, gdybym ja i mąż miała tam pracę). Nie stać mnie na dom w mieście? Mam mieszkanie. Znam ludzi, którzy budują się 40-60 km od miejsca pracy. 8 godzin + 2 h dojazdu? Dodatkowo w miejscach, gdzie nie ma szkół, sklepów, niczego. Tylko dlatego, że cena działki realna. Aż takiego parcia do własnego domku nie rozumiem . Czas wolny, weekendy - w domu. Z dzieckiem - w domu. W łeb bym dostała. Muszę mieć możliwość - wychodzę z domu i maks 30 minut jestem w CH albo na siłowni. Żeby to łatwe dla mnie było i osiągalne. Jak nie znajdę fajnej działki, to pewnie prędzej czy później przeniesiemy się jeszcze bliżej centrum. Nie zależy mi na własnym ogrodzie (młodego szkoda, więc na razie siedzimy, gdzie siedzimy), bardziej na tym, żeby być blisko różnych rozrywek (kino, basen, teatr, lodowisko, plac zabaw, itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 My mamy blisko do Wrocławia i obwodnicę pod nosem . Rozrywek mi nie brakuje, jak chcemy to jedziemy do Wrocławia nie ma problemu ale to bardziej złożona sprawa . Kiedyś na pewno wybudujemy kolejny dom, może być w tej samej odległości bo jest "akurat". A o plusach i minusach to pisałam w odniesieniu do którejś wypowiedzi, ale nie zacytowałam no ale nie szkodzi, wyszło ok hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona ja mam do CH blisko na siłownie też - ale ile razy tam jesteś na tydzień?? 2x w miesiącu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a daleko mieszkasz od wrocławia w km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Aniu, ja nie mówię o Tobie. Zresztą, pisałam tylko o sobie - nie bierzcie tego personalnie. Każdy ma przecież inne potrzeby. Są ludzie, którzy wolą mieć swój dom, ja osobiście muszę mieć świadomość, że wychodzę z domu i mam mnóstwo możliwości. Spacerkiem do CH. Jak jest upał, pakuję młodego i po 10 minutach jesteśmy na basenie. Żeby to nie było takie wybieranie się jak wyprawa na koniec świata. Sama pochodzę z bardzo małej miejscowości, 100 km do najbliższego dużego miasta, wiem, z czym to się je - nigdy więcej . Wyjechałam do dużego miasta i tu zostaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona, zależy gdzie się mieszka. JA do CH mam 20 minut, do Silesii 30 minut, sklep pod nosem (biedra), siłka P. to 5 minut, mój basen 10 minut. A mieszkam 6 km od pobliskiego miasta - na wsi totalnejNie wyobrażam sobie mieszkać bez ogrodu, tarasu, ptaków, saren i bażantów. Przezd 4 laty mieszkałam 3 minuty spacerkiem od rynku w Pszczynie. Nie chciałabym teraz tam wrócić (choc wrócimy na starość, mamy tam nadal mieszkanie, dom zostawimy S albo sprzedamy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona ja mam do CH blisko na siłownie też - ale ile razy tam jesteś na tydzień?? 2x w miesiącu? 3x w tygodniu. Przed ciążą i w czasie - codziennie (przed pracą lub po pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona ja mam do CH blisko na siłownie też - ale ile razy tam jesteś na tydzień?? 2x w miesiącu? 2 x w miesiącu to szkoda kasy wydawać. Min 2-3 w tydodniu - wtedy jest efekt i sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Reni, do centrum Wrocławia 25 km . Do Olesnicy 12 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona, zależy gdzie się mieszka. JA do CH mam 20 minut, do Silesii 30 minut, sklep pod nosem (biedra), siłka P. to 5 minut, mój basen 10 minut. A mieszkam 6 km od pobliskiego miasta - na wsi totalnej Nie wyobrażam sobie mieszkać bez ogrodu, tarasu, ptaków, saren i bażantów. to samo mogłabym napisać, ale mirela 30 minut do silesi to zapierdalasz piorunem:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.01.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Reni, do centrum Wrocławia 25 km . Do Olesnicy 12 km. to ja mam tyle do katowic, do sklepów i mojego centrum miasta 7km, do pracy 14 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ilona - ale teraz jesteś już zawsze PO ciąży.. wrócisz do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja pracowałam pod Poznaniem - zaraz pod Poznaniem, do granicy jakiś 1 km, do centrum niecałe 10. Ludzie z pracy - kiedy mieli się wybrać do miasta, np. do lekarza - traktowali to jak wyprawę na koniec świata. Bali się korków, unikali po prostu wjazdu do miasta. Więc im dalej - tym pewnie trudniej? Jakbym mieszkała 20 km od Poznania, nie byłoby siłowni/basenu 3x w tygodniu (nie chciałoby mi się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 to samo mogłabym napisać, ale mirela 30 minut do silesi to zapierdalasz piorunem:lol2::lol2::lol2: Zauważ jakimi drogami jadę i zawsze poza szczytem (szczytuję zawsze w robocie ) . Wszedzie dwupasmówka (no, teraz Tychy rozwalone ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.01.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Hmm.. nie wiem jak u Was, ale u nas na wsiach sa beseny. W Pszczynie zero. Wszystkie we wsiach nieopodal. A P. chodzi tez na siłkę do wsi pod P. . To chyba kwestia organizacji, przyzwyczajenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts