Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ann - my dopiero zaczeliśmy planowac wydatki , a oszczedzania się uczę :). Moze masz jakieś dobre rady dla kolezanki ?

tak - TABELKA :) ze dwa miesiace zapisujesz kazdy wydany grosz (rachunki, kredyty, zakupy, paliwo, wszystko!) a potem lapiesz sie za glowe i myslisz co dalej ;) :)

tak - TABELKA :) ze dwa miesiace zapisujesz kazdy wydany grosz (rachunki, kredyty, zakupy, paliwo, wszystko!) a potem lapiesz sie za glowe i myslisz co dalej ;) :)

to już przeszłam.... nic nie dało.

Teraz spisuję stałe wydatki, wszystko co zaplanowałam na następny miesiąc i to co zostaje dzielę przez liczbę dni. Trochę pomaga.... i nie trzeba każdej bzdury wpisywać - tyle na tydzień możemy przeznaczyć i ani grodza więcej... na razie jakoś wychodzi. Choć ferie So mnie nieco dobiły ....

ja juz myslę co mogę im "podarować" na tzn dorosłość a sama nic nie dostałam

Jasne Reni, wiem :yes:. Jednak jest wielu ludzi, którzy też nic nie dostali i wychodzą z założenia, że wyszli na ludzi, mają jaja, są pracowici, radzą sobie przez to w życiu, więc dziecku tylko na dobre wyjdzie, jak samo wystartuje w dorosłość.

Ci, którzy coś dostali, zazwyczaj czują się w obowiązku dać swoim dzieciom przynajmniej to samo - lub lepiej.

Jasne Reni, wiem :yes:. Jednak jest wielu ludzi, którzy też nic nie dostali i wychodzą z założenia, że wyszli na ludzi, mają jaja, są pracowici, radzą sobie przez to w życiu, więc dziecku tylko na dobre wyjdzie, jak samo wystartuje w dorosłość.

Ci, którzy coś dostali, zazwyczaj czują się w obowiązku dać swoim dzieciom przynajmniej to samo - lub lepiej.

a takie buty, wiesz ja planuję dać, tzn planuję zakup nieruchomosci które kiedyś można spieniężyć lub nie , ale jak nie kupię i nic nie dam to sobie nie będę rwać włosów z głowy

Mirela, a ja nie dostałam ani działki ani domu. Nikomu nie mam za złe, nic z tych rzeczy. Wiem jednak, że gdybym dostała "tylko" działkę to byłoby mi o wiele łatwiej.

jjana - u nas działka to wartość 1/8 domu. Więc kropelka. ale cieszę się że ją mam,bo gdybym jej nie miała to bym w zyciu się nie budowała - do dzisiaj w bloku bym mieszkała. Choć z drugirj strony miałabym teraz duuużo więcej pieniędzy :). Ale nie narzekam, jest super :yes: