lolek7825 30.01.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 witajcie, To ja lecę nadranbiać,KA przyszło?? a teraz przepisy: SERNIK ZŁOTA ROSA - 1 szkl cukru,- 3 niepełne szkl. mleka lub śmietany- 0,5 szkl oleju- 1,5 kg sera- 2 całe jajka- 0,5 olejku smietankowego twaróg zmielić i wszystko razem zmiksować, do sera można dodać 1 łyżeczke proszku do pieczenia, ciasto:- 2 szkl mąki- 0,5 szkl. cukru- 1 jajko- 1 zółtko- 1 łyżeczka smalcu- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,- 10 dkg tłuszczu zarobić ciasto, wyłożyć dno i boki formy, następnie wylac masę serową (uwaga masa jest dość płynna)piec ok 60 min w 180 stopniach. z 5 białek ubić pianę z 3/4 szkl cukru, wyłożyć na sernik na 10-15 minut przed końcem pieczenia, (do piany mozna dodac łyżeczkę mąki ziemniaczanej). SERNIK PUSZYSTY - 1 kg mielonego sera- 8 żółtek + białka na pianę,- 1,5 szkl cukru (połowa do białek a połowa do żółtek)- 1 duża kwaśna śmietana- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 100 gr roztopionego masła- 2 budynie śmietankowe ser:żółtka ubić z połową cukru, ser dodawać po łyżce, następnie śmietanę też po łyżce, potem budyń z proszkiem do pieczenianastępnie po troszku roztopionego masła, i na koniec po łyżce ubitych z cukrem białek (uwaga ser jest dość płynny) ciasto:- 30 dkg mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,- 0,5 szkl cukru, - 2 zółtka i 1 całe jajko- 10 dkg palmy z murzynkiem,- 1 łyżka smalcu Ciasto zagnieść jak na makaron. 3/4 ciasta wyłozyć na blachę resztę zamrocić w zamrażarce (ok 1 godzina)Ciasto wyłożyc na blachę i wylać ser, pozostałe zmrożone ciasto zetrzec na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na ser. uwaga:Ser jest dośc płynny, formę wykładamy papierem do pieczenia tak żeby wystawał ponad blachę.Piec w 150 stopniach przez 1 godzine a kolejne pól godziny piec zmniejszając temperaturę o 10 stopni co 10 minut. SERNIK Z WIŚNIAMI - 1 kg drylowanych wisni,- 600 gr masła (stopić, odlac 2 łyżki do sera)- 4 szkl mąki- 1 szkl cukru, Do miski dodać mąkę, cukier i roztopiony tłuszcz, wyrabiac jak kruszonkę (musi rozpadać się na grudki) ser:0,5 kg sera zmielić, dodać 1,5 szkl cukru, sok z 0,5 cytryny, 4 żółtka, 2 łyżki kaszy manny, wymieszać i dodać 4 ubite białka Wyłożyc na blachę połowę ciasta lekko ugniatając, następnie wyłożyć wiśnie, a na wisnie pozostałą część ciasta w formie kruszonki.Piec 50 minut w temp. 200 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Lolek, dzięki ! Pisałam, że jednak mi ten wczorajszy wyszedł tylko w lodówce musiał poleżeć. Ślepa komenda jestem, gdzie te ogłoszenia na muratorze o sprzedaży domów? I niech mi ktoś powie, że się znam na internecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 30.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ja kurkumy nie daje do rosolu.. uwazam ze rosol walasnie powinien byc jasniutki chyba, ze gotujesz z miesa kaczki to wtedy jest bardziej tlusty i wtedy od tego tluszczu kolorku nabiera Dokładnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 30.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 naoglądamy się a później chcemy:lol2::lol2: no a tak nie jest? to tak samo z designerskimi gadżetami do domu zobaczymy na kilku blogach i bez tego ciasta juz nie ukrecisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 niestety. Rozumiesz już teraz sens chustki z LV a nie z alllegro:lol2::lol2: Magda, ja rozumiałam. Wiecie co, kiedyś widziałam taką laskę w CH. Z dwójką synów (na oko z 5 i 10 lat), długie blond włosy spięte w kucyk, bardzo zadbana, zwyczajnie ubrana: dżinsy, obcasy, jakiś klasyczny sweterek, ale to nie były zwykłe buty, zwykłe dżinsy czy zwykły sweterek . I wiecie co? Nie było faceta, który by się za nią nie obejrzał. Dosłownie - przewracali się, potykali na jej widok, odwracali, tracili mowę w pół zdania. Obok inne przemalowane, przestrojone, ufryzowane, ale to ona skupiała na sobie całą uwagę (babek też, bo i ja nie mogłam oderwać wzroku ). Od tego czasu rozumiem, że mniej znaczy więcej, i że jakość jest ważna, żeby dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Masz rację Ilona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 no a tak nie jest? to tak samo z designerskimi gadżetami do domu zobaczymy na kilku blogach i bez tego ciasta juz nie ukrecisz Ania jest tak oj jest. Ale to ja wolę jednak torebkę i ciasto kręcić drożdżowe jak prawdziwa kobieta - rękami Ilona - dlatego ja wolę szwedkę i 1 chustkę a nie 101 i blink blink od faszyn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ania jest tak oj jest. Ale to ja wolę jednak torebkę i ciasto kręcić drożdżowe jak prawdziwa kobieta - rękami Ilona - dlatego ja wolę szwedkę i 1 chustkę a nie 101 i blink blink od faszyn.... Właśnie ta Szwedka przypomniała mi tamtą babkę - bardzo podobne, tylko tamta była starsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.01.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 jezu...zajrzalam na te blogi...dlaczego te 'laski' sa takie napuszone i mam wrazenie ze w kolko na blogach pokazuja to samo (te same DROGIE marki, podobne stylizacje, nie ma nic oryginalnego)...no ale juz rozumiem wasza milosc do tej apaszki z LV, torebek korsa ect snoby, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 witajcie, To ja lecę nadranbiać, KA przyszło?? a teraz przepisy: człowieku, z jedzeniem o tej porze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 30.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ja w zeszłym roku taką laskę widziałem jako hostessę w Sosnowcu. Klasyczna biała bluzka i czarna ołówkowa spódnica przed kolano do tego zajebiste szpilki, makeup bardzo skrony włosy długie proste, Klasyczna elegancja. Nie było faceta, kótry by się za nią nie obejrzał..... :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 30.01.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 człowieku, z jedzeniem o tej porze? zostałem poproszony to o tej porze...... a że ja w pracy niestety musze pracować :lol2: to dopiero teraz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.01.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 zostałem poproszony to o tej porze...... a że ja w pracy niestety musze pracować :lol2: to dopiero teraz..... ok, ale nie o jedzeniu! nie zrobiles zdjecia tej hostessie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 grunt, że z Sosnowca na Śląsku to jednak same extra :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 30.01.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 grunt, że z Sosnowca na Śląsku to jednak same extra :lol2::lol2: czarna? jak czarna, to sie zgodzę... ale nie, ze od sadzy czy pyłu węglowego, tylko czy brunetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.01.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 grunt, że z Sosnowca na Śląsku to jednak same extra :lol2::lol2: No ba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 30.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 H. nie ja jasna na umyśle i na głowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 30.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ok, ale nie o jedzeniu! nie zrobiles zdjecia tej hostessie? NIe, tak mi sie dobrze gadało że nie zrobiłem foty....... A co do jedzenia, to dziś miałem gości na kolacji i zrobiłem rybę - zębacz pasiasty z sałtą lodową i rukolą...... Mięsko rybki pyyyyszne, białe, cudne , rozpływa sie w ustach. tylko cena ..... prawie 5 dych za kilo ale to jednak świeży filet.... jakby co to polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Lolek, nie słuchaj, dobrze ze są przepisy czytać można o każdej porze. Jeść już nie bardzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 30.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Magda, ja rozumiałam. Wiecie co, kiedyś widziałam taką laskę w CH. Z dwójką synów (na oko z 5 i 10 lat), długie blond włosy spięte w kucyk, bardzo zadbana, zwyczajnie ubrana: dżinsy, obcasy, jakiś klasyczny sweterek, ale to nie były zwykłe buty, zwykłe dżinsy czy zwykły sweterek . I wiecie co? Nie było faceta, który by się za nią nie obejrzał. Dosłownie - przewracali się, potykali na jej widok, odwracali, tracili mowę w pół zdania. Obok inne przemalowane, przestrojone, ufryzowane, ale to ona skupiała na sobie całą uwagę (babek też, bo i ja nie mogłam oderwać wzroku ). Od tego czasu rozumiem, że mniej znaczy więcej, i że jakość jest ważna, żeby dobrze wyglądać. ogladali sie za nia bo byla pewna siebie a nie dlatego ze miala markowe buty czy dzinsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.