Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ann, piorę w proszkach Sensitive. Nowego - prosto ze sklepu - już nie piorę. Mówisz, że to może być proszek?

Płynów do płukania nie używam :no:. Nie wyobrażam sobie prać w tych dzidziusiowych proszkach :o - wszystko będzie szare, przybrudzone :bash:.

wlasnie te plyny sensitive uczulaja ;)

i jak to nowych ubranek prosto ze sklepu nie pierzesz...?!?!??:mad: nawet nie wiesz czym moga byc nasaczane...pewnie szczury po tym biegaja i inne paskudztwa tez ;)

• Odpowiedzi 62,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• reni1980

12540

• Magda_lena85

8634

• Mmelisa

5802

• fajna kobieta

4529

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilona, Ty to mnie jednak zaskakujesz czasami :D na ubrankach nawet jest napisane, żeby wyprać przed pierwszym użyciem (na swoich legginsach ostatnio miałam taką informację). Raz chyba nie wyprałam bo miałam nowe bodziaki a inne brudne (nie wiem jak to się stało :lol2:).

Za to swoich nie piorę :no: jakoś mi szkoda :D od razu do pralki ładować.

Edytowane przez yokasta

Ilona, Ty to mnie jednak zaskakujesz czasami :D na ubrankach nawet jest napisane, żeby wyprać przed pierwszym użyciem (nawet na swoich legginsach ostatnio miałam taką informację). Raz chyba nie wyprałam bo miałam nowe bodziaki a inne brudne (nie wiem jak to się stało :lol2:).

A swoje też pierzecie? :o

Swoje rzadko, przyznaję ale dziecka zawsze. A ja w yelpie nie prałam, nie wiem. Piorę w Bobini, a do marchewki mam ubrania do brudzenia, nie musi się spierać :D. Taka wygodna jestem ;).

ja w jelpie tez nie piore, lovella wychodzi nawet taniej niz persil sensitive (choc tego uzywam do naszych;) a na plamy z marchewki mam magiczne mydelko ;)

Przebierasz przed jedzeniem, a potem z powrotem w coś innego?

Rano ubieram w to co do jedzenia jesli jestesmy w domu a po jedzeniu w czyste :).

Ilona, 30 la temu nie nosilas ubran z Chin i nie uzywano takiej chemii jak teraz. Tu nie chodzi o alergię ;) przynajmniej mi, bo mojemu proszki, kurz itp. nie szkodzą :D. Swoich nie piorę, bo czasem mi szkoda nowe jeansy od razu do pralki wrzucić ale zdaję sobie sprawę, co na siebie zakładam. To samo jakieś sweterki. Ale już dla dziecia mam jakiś opór.

A tak na marginesie to ostatnio się śmiałam, że wybierałam zdrowy materacyk, bezpieczne łóżeczko a i tak śpi z nami na naszym badziewnym materacu :lol:.

Edytowane przez yokasta

zawsze ;) zwlaszcza jak cos ma bezposrednio stycznosc ze skora ;) poza tym nie wiem kto przede mna co mierzyl ;) jedyne czego nie piore zaraz po kupnie to kurtki, plaszcze i marynarki ;)

dokładnie!

A swoje też pierzecie? :o

swoje zawsze - wyobrażasz sobie ubrać majtki które w chinach dotykało 10 osób, w sklepie 15 bo ja nie:)

to samo np z tshirtami na ciało... ja wszystko piorę oprócz tego co Ann wymieniła:lol2:

Czy sa tutaj jakieś "krawcowe" ? Wczoraj wynalzałam taką kieckę :

http://img0012.popscreencdn.com/125035391_dolce-gabbana-black-lace-dress-with-bra-size-46-ebay.jpg

Jest mi nieco za szeroka w biodrach (jakieś 2-3 cm) i w pasie (conajmniej 5 cm). Sukienka jest baaardzo elastyczna, mam bardzo dużo lycry. Czy da się ją nieco zwęzić ? Czy nie straci fasonu ?

Wynalazłam ją na naszym "ekskluzywnym szmateksie". To Dolce & Gabbana. Marzyłaby mi się taka...

Ok, jak ja przeżyłam 30 lat bez alergii, liszajów, wysypek mimo takiego zaniedbania :lol2:.

zapytaj sie mamy w czym prala twoje ubranka ;) ja swojemu dziecku wole takich nieprzyjemnych dolegliwosci oszczedzic ;) ja tez mam 'nadwrazliwa' skore (i powonienie) dlatego omijam szerokim lukiem wszelka agresywna chemie ;)